...Niinpä niin. Esimerkiksi Kansainvälinen järjestelypankki (BIS), tuttavallisemmin "keskuspankkien keskuspankki", on juuri tällainen. Kansainvälinen osakeyhtiö, joka ei ole vastuuvelvollinen yhdellekään kansalliselle hallitukselle.
Se ei ole yllättävää, että Kreikan ja Belgian keskuspankit ovat osakeyhtiöitä. Niin on suurin osa maailman muistakin keskuspankeista. Samoin suuri osa muistakin keskuspankeista on alun perin yksityisiä yhtiöitä, lähinnä liikepankkien keskenään perustamia pankkien pankkeja.
...
Loppujen lopuksi, kun kuoritaan strösselit ja kermavaahdot päältä, keskuspankkikartellin toimintaperiaate menee näin:
BIS hallitsee keskuspankkeja. Se on "keskuspankkien keskuspankki".Suomen (keskus)pankki, euvostoliiton keskuspankki ja yli 150 muun maan vastaavat ovat "itsenäisiä".
Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit hallitsevat paikallisia pankkeja.
Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus on sama (BASEL -säännöstö).
Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella.
Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa.
Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.
Yhteinen raha ja itsenäiset keskuspankit tarpeen
EKP:n erillisyys muusta päätöksentekojärjestelmästä, sen itsenäisyys, on tärkeää myös siksi, että rahapolitiikkaa voidaan toteuttaa onnistuneesti. Eurojärjestelmän ja yhteisen rahapolitiikan yksi kulmakivistä on, että sekä EKP että järjestelmään kuuluvat keskuspankit ovat itsenäisiä."Muulla päätöksentekojärjestelmällä" herra Hakkarainen tarkoittaa edustuksellisen demokratian, kommunismin tai minkä tahansa muun yhteiskuntajärjestyksen päätöksentekojärjestelmää. Rahapolitiikka on talouspolitiikkaa ja päinvastoin. Näiden erottaminen toisistaan on huijausta. Ja näin ollen keskuspankin "itsenäisyydellä" ei ole mitään muuta toimintoa kuin raudanlujaotteen varmistaminen maan taloudesta.
Esimerkiksi Suomen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että hallitus, eduskunta ja me, kansalaiset, olemme pankkijärjestelmän loppukäyttäjiä. Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että me kaikki olemme velkaorjia.
Anteeksi mitä? Jaakko sieltä takaa huutelee, että miten niin?
Hyvä kysymys Jaakko. Ja hyvään kysymykseen on olemassa ällistyttävän yksinkertainen vastaus: tuotanto ei luo talouteen tuotannon arvoa vastaavaa tuloa. Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon.