9.12.2011

Bloggaajia ei vahingoitettu tämän otsikon teossa vol. 3

Uusi sopimus jakaa EU:n kahteen leiriin
– Luomme eurolle uuden rahapoliittisen unionin, joka toimii vakausunionina luomalla velkajarrun kaikille euromaille ja kaikille niille maille, jotka siihen liittyvät, Merkel sanoi yön yli jatkuneiden neuvotteluiden jälkeen.
Ja tästä "finanssipoliittisen perussopimuksen" (PDF) raamit.

Kyseisessä dokumentissa on paljon mielenkiintoista asiaa. Kolme asiaa pisti Kanin silmään.

Ensimmäinen asia on Euro Plus Pactin implementointi. Tämän pitäisi olla kehittyneempi versio vakaus- ja kasvusopimuksesta. Ja sitä se myös on! Euro Plus Pactiin on tungettu (melkein) parhaimmat uusliberalistiset ideat mitä maa päällään kantaa. Se sisältää mm. palkansaajien ostovoiman säilyttämisen lakkauttamisen (hei, hei Ay-liikkeet. Kiva kun kävitte.), työttömyysturvan alentaminen (tai poistaminen) jotta työn tekemisestä tulee "kannattavaa", eläkeikien nostamisen ja niin edelleen.

(Katohan kummaa. Koko euvostoliittoa on kaikessa hiljaisuudessa tehty yhteensopivaksi ko. sopimuksen kanssa. Herra Kani on hämmästynyt harhaanjohtajien aloitteellisuudesta. Hienoa!)

Toinen asia on tässä:
General government budgets shall be balanced or in surplus; this principle shall be deemed respected if, as a rule, the annual structural deficit does not exceed 0.5% of nominal GDP.
Huono Suomennos:
Julkisyhteisöjen budjetit on tasapainotettava tai oltava ylijäämäinen; tätä periaatetta katsotaan kunnioitettavan, mikäli pääsääntöinen vuotuinen rakenteellinen alijäämä ei ylitä 0,5% nimellisestä bruttokansantuotteesta.
Tämä on uusi juttu (ainakin Kanille). Ja tämän voisi nimetä "julkisyhteisöjen kaoottisuuden takaajaksi".

Nykyisessä järjestelmässä julkisyhteisöjen budjetti ei voi koskaan olla tasapainossa. Tämä on itse asiassa täysin mahdotonta. Ja nyt jos niiden budjettien (rakenteellinen)alijäämä saa olla vain-ja-ainoastaan 0.5% BKT:sta, aiheuttaa tämä sen että julkisyhteisöjen on siirryttävä täydelliseen kvarttaalitalouteen. Tämä taas tarkoittaa sitä, että 90% julkisyhteisöjen työpaikoista muuttuu kestoltaan keskimäärin 4kk pituisiksi. Syy tähän on varsin yksinkertainen:
BKT ei ole kiinteä summa rahaa. Suurimmalta osaltaan se koostuu siitä, että yksi ja sama euro vaihtaa omistajaansa uudestaan ja taas uudestaan.
Pieninkin muutos vientituloissa, pankkien pyörittämässä ponzissa, valtion velkakirjojen myynnissä, pääoman liikkeissä jne. jne. (eli verotusalueen rahavirroissa) aiheuttaa ällistyttäviä heilahteluita BKT:ssa. Tämä taas aiheuttaa järkyttävää ailahtelua "julkisyhteisöjen kaoottisuuden takaajassa". Ja tämä taas aiheuttaa sen, että julkisyhteisöjen toimintakyky rapautuu täydellisesti, koska siellä ei tule enää olemaan minkäänlaista jatkuvuutta.

Ja sitten viimeinen kohta:
The rules governing the Excessive Deficit Procedure (Article 126 of the TFEU) will be reinforced for euro area Member States.
Suomeksi tämä tarkoittaa seuraavaa:
- vuosittaisen budjettialijäämän oltava pienempi kuin 3 % bruttokansantuotteesta.
- julkisen velan oltava alle 60 % BKT:sta.
- Julkisen velan suhde BKT:hen vähenee riittävästi, jos se on viimeisen kolmen vuoden aikana vähentynyt keskimäärin 1/20 (noin 5%) liiallista velkaa vuodessa (komission ehdotus vaatii 1/20 vähentämistä joka vuosi). 
Ja nämä säännöt yhdessä tarkoittavat seuraavaa:
Euvostoliiton sopimukset eivät anna minkäänlaista mahdollisuutta ylläpitää klassista Keynesiläistä ponzia. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan olemme umpikujassa. ... pankkien pyörittämä ponzi kaatuu silmille ja aiheuttaa laman.
Toisin sanoen, huippukokoukseen osallistuneet harhaanjohtajat eivät tehneet yhtään mitään nykyisen ongelman ratkaisemiseksi (kaikki raha palaa takaisin pankkeihin).

Mutta ei heitä kuitenkaan täysin toimeettomaksi voi sanoa! He asettivat uusia sääntöjä ja ehtoja siitä miten käyttäydytään kun (ei jos) pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus degeneroi yhteiskuntajärjestelmämme Neofeodaaliseksi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB1YR:IND

Velkaponzihuijauksella on hauska loppu. Nouseeko korko tuhanteen?

Anonyymi kirjoitti...

x=GGGB1YR:IND

lim x->oo

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos alkuun erittäin mielenkiintoisista kirjoituksistasi! Eksyin blogiasi lukemaan vahingon kautta, mutta tuntuu kuin kaikelle mitä syksyn alkana on alkanut pelkäämään ja seuraamaan, olisi perusteluja teksteissäsi. Voisitko hieman avata yksinkertaiselle seuraavan linkin juttua:
http://www.zerohedge.com/news/707568901000000-how-and-why-banks-increased-total-outstanding-derivatives-record-107-trillion-6
Kiitos-

Ebolakani kirjoitti...

Ehkäpä herra Järvisen teksti valaisee asiaa nopeiten ja helpoiten?

http://www.samassaveneessa.info/tietopaketit/taloudesta-ja-rahasta#derivat

Anonyymi kirjoitti...

Jovain! Kiitoksia Kanille taasen! Mutta olenko ihan hukassa kun mieleeni alkaa muodostumaan päätelmä, että tämä pankkien ja rahoituslaitosten aloittama monimutkainen, säännöstelemätön, laillisuuden rajamailla ja sen takana kulkeva, eksponentiaalisesti kasvanut bisnes olisi kaiken pahan alku ja juuri? Kun eikös nämä johdannaiset mene ristiin rastiin sieltä tänne moneen kertaan, niin että niiden "arvo" maailmassa ylittää Maailman BKT:n moninkertaisesti ja vetää mukaansa jokikisen Taunotalonostajan ja AnttiAutonhankkijan rahat(lainat). Puhumattakaan yritysten ja valtioiden lainoista. Harras toive alkaisi tällaisella reilu parikymppisellä tulevaisuudestaan melko huolestuneella kaverilla olemaan, että joku asioita ymmärtävä saisi ihmisiä Suomessakin kiinnostumaan BB:n ja Salkkareiden lisäksi omasta elämästään ja tulevaisuudestaan.. Kuvitella, että vaikka asiat ovat siinä vaiheessa missä ovat, niin lähipiirissäni leimaudun hulluksi keskustelua herätellessäni.. Kataisen "Ei koske Suomea" - slogan on kuitenkin tavottanut varsin mallikkaasti koko Suomen kansan..

Ebolakani kirjoitti...

"Mutta olenko ihan hukassa kun mieleeni alkaa muodostumaan päätelmä, että tämä pankkien ja rahoituslaitosten aloittama monimutkainen, säännöstelemätön, laillisuuden rajamailla ja sen takana kulkeva, eksponentiaalisesti kasvanut bisnes olisi kaiken pahan alku ja juuri?"

Kyllä ja ei.

Kyllä siksi, koska tämä järjestely on syöpä. Tai ehkäpä parempi sana olisi loinen, joka tarpeeksi kauan isäntäänsä hyväksikäytettyään tappaa sen.

Ei siksi, koska tämä järjestely on muutettavissa. Se voidaan korjata n.y.t heti. Mikäli näin haluttaisiin tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Anonyymi. Jos noin ajattelet eikä tosiaan ikää ole kuin runsaat parikymppiä, niin olet harvinainen yksilö. Tule kipin kapin mukaan keskustelemaan FB:n "Paljastetaan rahan valhe"-ryhmään. Sinulla on annettavaa.

Nimim.
"Keski-ikäinen järkyttynyt perheenisä"