14.12.2011

Presidenttitenttiin!

MTV3 - Presidenttitentti
Kiinnostavassa tentissä ovat mukana kaikki eduskuntapuolueiden presidenttiehdokkaat. He pääsevät vastaamaan muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskeviin kysymyksiin. Katsojat voivat lähettää kysymyksiä ja kommentteja lähetykseen Facebookin ja Twitterin kautta.
Herra Iivarinen oli sitä mieltä, että on olemassa neljä kysymystä, joista ei tulla keskustelemaan vaaleissa.

Herra Kani on sitä mieltä, että tähän voisi tulla muutos n.y.t heti!

Tämän lisäksi olisi ällistyttävän mukavaa, jos Presidenttiehdokkaille esitettäisiin joku seuraavista kysymyksistä (ja tietenkin se, että he vastaisivat siihen):
- Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
- Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
- Rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku on mennyt pankkiin, lainannut sieltä rahaa ja kuluttanut sen eteenpäin. Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
- Kaikki raha on velkaa. Näin ollen jokaisella sentillä on täsmälleen yksi suunta: takaisin pankkiin. Miten tämä ongelma on mahdollista ratkaista säästämällä, leikkaamalla, eläkeikien nostoilla tai veronkorotuksilla?
- Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Miten velkaantumisesta johtuva ongelma voidaan ratkaista?
Näin niinkuin muutaman mainitakseni.

Pieni määrä spämmiä päivässä pitää mielen virkeänä (vihje, vihje).

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa vaihto ehto on siis se, että käytä bulvaania hyväksesi. Bulvaani lainaa rahaa niin perkeleesti, miljardeja vähintään. Sen jälkeen bulvaani ostaa sinulta ylihintaan kaikkea roskaa, jonka jälkeen rahat ovat virallisesti sinun. Sen jälkeen bulvaani hakeutuu konkurssiin, jolloin sen reaaliomaisuus realisoidaan. Pankkihan kärsii todella suuret tappiot, jotka voidaan keskuspankin pääomalla pääomittaa. Sen jälkeen pankki myydään jollekin toiselle koijarille, joka aloittaa pankkitoiminnan puhtaana kuin pulmunen ja taas saadaan ponzia puhallettua henkiin. Se kusetettu raha jää pyörimään markkinoille ja palautuu pankkiin pankkitalletuksina, joita voidaan taas pumpata ylöspäin lainaamalla niitä. Nerokasta ! Puolet kansasta vaan konkkaan, niin aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Ebolakani kirjoitti...

Siinä se vähän niin kuin on.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten kun kansa köyhtyy riittävästi ja nälkiintyy, jotkut kansalaiset alkavat tutkia syyt ja seuraukset ja kertovat Kanin tapaan kansalle, miten kusetus toimii. Sitten kansa muuttu hyvin vihaiseksi ja... alkaa tapahtumaan muualla kuin TV-ssa.

Sitten on kaksi vaihtoehtoa:

Vaihtoehto A (tämän todennäköisyys on 0,1%): rahan syntymekanismi muutetaan niin, että raha ei ole velka vaan kansakunnan vaihtoväline. Kansakuntaa kukoistaisi, mutta (aina se mutta! kuten Kani sanoo) - näin ei saa tehdä "koska Hitler!"

Vaihtoehto B (tämän todennäköisyys on 99,9%) - "eliitin" näkökulmasta turhia ihmisiä hävitetään pois. Keinoja on useita, mutta nälänhätä, sota (Malabar Front) ja taudit on varma tapa. Eloon jätetyt max 500 miljoonaa (tämä on ekologisesti perusteltu lukumäärä) saavat talouseläinten statuksen ja elävät onnellisina (onnellisina kuin kanat, eikä vertailussa ole mitään ironiaa).

Valitettavasti muita vaihtoehtoja en ole näköpiirissä - velkasaturaation saavuttua 'status quo' ei ole enää mahdollinen ja nykyinen ponzihuijauskorttitalo luhistuu (tai hallitusti romahdetaan, kontrolloitu kaaos). Joten tapahtumien kulku kallistuu jompaan kumpaan vaihtoehtoon päin, ääriasentoon, tappiin! koska nk. 'taistelun logiikka' pakottaa siihen. Rahajärjestelmällä (joka on ihmisten kontrollin järjestelmä) on keskeisin tärkeä rooli prosessien ohjaamisessa, ja ne jotka loivat nykyisen nerokkaan rahajarjestelmän varmasti ovat laskeneet miten sitä puretaan niin että he jatkavat johdossa kohti "parempaa maailmaa". Mutta isoissa projekteissa jotakin voi mennä pieleen ja usein meneekin, joten... elämme jännittäviä aikoja!

Anonyymi kirjoitti...

mutta eihän pankki lainaa ilman vakuuksia, joten sinänsä ontuva selitys..

Anonyymi kirjoitti...

Ohessa yksi kirjoitelma eräästä verkkolehdestä.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91254-euro-on-tullut-kalliiksi-monella-tavalla

"Koko nykyinen talousjärjestelmä on vakavassa kriisissä.
Perussyitä tähän ovat pääomasiirtojen vapauttaminen, joka
on johtanut ennennäkemättömään pääomien keskittymiseen ja
massiivinen velan määrä. Järjestelmä on kuin valtava
pyramidihuijaus, joka toimii niin kauan kun siihen syötetään
uutta rahaa. Tämä uusi raha on velkaa, jota voidaan maksaa
vain uudella velalla.
"

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kslradio.fi/archives/6144

http://terhikoulumies.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85539-onko-suomen-pankki-ostanut-eu-roskalainoja-40-miljardilla-eurolla-kulissien-takana

http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/tase_ja_korko/Pages/tilastot_rahalaitosten_lainat_talletukset_ja_korot_taseet_ja_raha_aggregaatit_SP_tase_fi.aspx

Onko herra Kani perehtynyt tähän carry trade puljaukseen? Tuli mieleen tuosta suomen pankin 40miljardin velkapatista tuolla taseessa. Yrittääkö Suomi hyötyä tällä carry trade systeemillä, siis onko shorttausta tms? Tuleepa mieleen wincapita tästä menosta.

-SW

Ebolakani kirjoitti...

"mutta eihän pankki lainaa ilman vakuuksia, joten sinänsä ontuva selitys.. "

Kuka, mikä,missä?

Ebolakani kirjoitti...

"http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91254-euro-on-tullut-kalliiksi-monella-tavalla"

Tämä oli hyvä.