15.12.2011

Yrittävätkö he pelastaa eläkejärjestelmää? Eivät todellakaan.

”Alin eläkeikä 65 vuoteen”
- Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunta tukee Elinkeinoelämän Keskusliiton näkemyksiä muun muassa alimman eläkeiän nostamisesta 65 vuoteen samoin kuin varhaiseen eläkkeelle jäämiseen ohjaavien tukimuotojen lopettamista, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna sanoo.
Eihän tässä ole mitään järkeä.

Ensinnäkin, 55 ikävuoden jälkeen eläkemaksut kasvavat niin suuriksi, että vain harva yritys kykenee pitämään tämän ikäisiä palkkalistoillaan.

Toiseksi, mitä vanhemmaksi työntekijöitä yrityksessä pidetään, sitä vähemmän sillä on varaa palkata nuoria.

Kolmanneksi, hyvin harva ala on sellainen, että yli 60-vuotias kykenee työtehtävistänsä suoriutumaan.

Joten, yrittävätkö he pelastaa eläkejärjestelmää? Eivät todellakaan.

Koko eläkejärjestelmä on ponzi. Ja tästä johtuen kyseinen järjestelmä vaatii toimiakseen täsmälleen samat asiat kuin nykyinen rahajärjestelmämme:
- jatkuvaa velkaantumista, sillä pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon.
- syntyvyyden kuusinkertaistamista (vähintään).
- ehtymättömät luonnonvarat.
Ja kuten voimme huomata, Suomen yrittäjien hallituksen työvaliokunta ei voi mitenkään edesauttaa edellä mainittujen asioiden todeksi tulemista.

Joten miksi ihmeessä Suomen yrittäjien hallituksen työvaliokunta tukee Elinkeinoelämän Keskusliiton näkemyksiä mm. alimman eläkeiän nostamisesta 65 vuoteen?

Yksi syy. Yksi ainoa syy: Euro Plus Pact. Vai tiedätkö paremman syyn?

2 kommenttia:

Tapiiri kirjoitti...

Ensinnäkin, on täyttä paskaa, ettei yli 60-vuotias suoriudu aivan samoista töistä kuin nuoremmatkin, yleensä elämän-, yms. kokemuksellaan huomattavasti paremmin. Toisekseen, on paljon järjellisempikin selitys eläkeiän nostamishaaveisiin. Se on yksinkertaisesti etujen leikkaus, eli suomeksi säästöt, jotka kohdistetaan tällä kertaa vanheneviin ikäluokkiin. Eipä silti, ei niillä eläkkeillä tavallinen duunari ole juhlinut tähänkään saakka. Säästöthän tulevat tietysti siitä, ettei kasinopeleihin hukatuista eläkevaroista tarvitse maksaa paljoakaan ulos, koska suuri osa eläkeikään kitkutelleista kuukahtaa muutaman vuoden päästä. En näe Kanin tavoin paljoa muuta järjellistä selitystä moisille esityksille, varsinkaan työnantajien puolelta.

Ebolakani kirjoitti...

"Ensinnäkin, on täyttä paskaa, ettei yli 60-vuotias suoriudu aivan samoista töistä kuin nuoremmatkin, yleensä elämän-, yms. kokemuksellaan huomattavasti paremmin. "

Herra Kani on täysin samaa mieltä.

Työn tuottavuus on täysin kiinni työkokemuksesta.

Ja tässä onkin koko homman juju!

Tämä on uusliberalismin Cath-22.

Ilman työkokemusta ei ole olemassa työn tuottavuutta. Miten vtussa voit olla tuottava työssä, jos joudut i) vaihtamaan ammattia 2 vuoden välein, ii) ammatin työvaatimukset (sertifikaatit, standardit, laki) muuttuvat vuosittain voittoperiaatteen mukaisesti, iii) vaihdat työpaikkaa 4kk välein?