8.12.2011

Bloggaajia ei vahingoitettu tämän otsikon teossa vol. 2

Tätä EU-huippukokoukselta odotetaan
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ovat esittäneet, että EU:n budjettikuri olisi nykyistä tiukempaa, budjettia valvottaisiin enemmän ylikansallisella tasolla ja budjettisääntöjä rikkoville langetettaisiin automaattisia rangaistuksia.
Herra Kani ei vieläkään ole löytänyt juuri minkäänlaisia yksityiskohtia Saksan ja Ranskan tekemistä esityksistä, mutta yksi asia on edelleenkin varmaa: koko touhu on täyttä kusetusta.

Miten Kani taas kerran on jo nyt päässyt tällaiseen johtopäätökseen? Yksinkertaista: Germany’s Top Trading Partners and Export Goods
Suurin osa Saksan vientituloista on täysin kiinni siitä kuinka "tuhlaavaisia" sen naapurimaat ovat. Eli, kun Saksa vaatii tiukempaa budjettikuria, se ampuu itseään jalkaan.

EDIT:
...
In fact, it is doubly ironic that Germany chastises its neighbors for their “profligacy” but relies on their “living beyond their means” to produce a trade surplus that allows its government to run smaller budget deficits. Germany is, in fact, structurally reliant on dis-saving abroad to grow at all. Current account deficits in other parts of the euro zone are required for German growth. It is the height of hypocrisy for Germans to berate the southern states for over-spending when that spending is the only thing that has allowed Germany’s economy to grow. It is also mindless for Germans to be advocating harsh austerity for the south states and hacking into their spending potential and not to think that it won’t reverberate back onto Germany.

...
Huono Suomennos:
...
Itse asiassa, on kaksin verroin ironista, että Saksa nuhtelee naapureitaan heidän "tuhlaavaisuudestaan", mutta on riippuvainen heidän "ylivarojen elämisestä" tuottaakseen vaihtotaseen ylijäämä, joka sallii sen (Saksan) hallituksen ylläpitää alhaisempaa budjettialijäämää. Saksa on itse asiassa rakenteellisesti riippuvainen ulkomaisten alhaisesta säästämisasteesta kasvaakseen ollenkaan. Euvostoliiton muiden osien vaihtotaseen alijäämä on vaatimus Saksan kasvulle. On siis tekopyhyyden huippua, että Saksalaiset haukkuvat eteläisten valtioiden ylikulutusta, kun juuri tämä kulutus on ainoa asia, joka on sallinut Saksan talouden kasvun. On myös täysin mieletöntä Saksalaisilta puoltaa ankaria säästötoimenpiteitä eteläisille valtioille ja näin murskata niiden kulutusmahdollisuudet ja olla ajattelematta, ettei tällainen kaikuisi myös Saksaan.
...

Ei kommentteja: