28.12.2011

Mutta enemmistö yrittäjistä taitaa tämän jo tietääkin?

"...mutta kuten sanottu, että kun ongelmana niin yhdysvalloissa kuin meillä on tällä hetkellä se, että yksityinen sektori maksaa velkojaan pois, itse asiassa, yksityisen sektorin ylivelkaantumista puretaan, mikä tarkoittaa että yritykset eivät investoi, kotitaloudet eivät kuluta. No jos samanaikaisesti valtiokin rupee maksamaan velkojaan pois, eli lopettaa menojen rahoittamisen ja kiristää verotusta, niin se nyt tosivarmasti vie sitten talouden ihan nollille. Eli, eli täytyy ymmärtää että kokonaisuus ei kestä sitä, että kaikki maksaa velat pois samanaikaisesti."

Herra Korkman ilmaisi varsin selkeästi ymmärtävänsä klassisen Keynesiläisen ponzin periaatteen:
Julkinen ja yksityinen sektori vuorottelevat velkaantumisessa. Mutta mikäli molemmat makselevat velkojaan yhtä aikaa pois, on toisen mentävä konkurssiin. Konkurssiin menee se, jolla ei ole verotusoikeutta.
Mikä hauskinta, herra Hudson vahvistaa herra Korkman:n käsityksen klassisen Keynesiläisen ponzin periaatteesta täysin oikeaksi!

Nonih, nyt kun tämä asia on selvä, niin tehdäänpäs eräs toinenkin asia selväksi. Kestävyysvaje tarkoittaa
sitä, kuinka paljon valtiolta puuttuu rahaa tulevaisuudessa. Valtion täytyy ottaa uutta lainaa, jos kestävyysvajetta ei estetä. Siksi valtion täytyy saada tulot ja menot tasapainoon niin, että valtion kassaan ei tule vajetta.
Näin ollen kestävyysvajeen "korjaaminen" tarkoittaa verojen korotuksia ja/tai menojen leikkaamista, jotta valtion tulot ja menot saadaan tasapainoon. Ja tämä taas tarkoittaa klassisen Keynesiläisen ponzin hajoittamista sekä yksityisen sektorin konkurssiin ajamista.

Nyt kun tämä on selvä, voimmekin jatkaa eteenpäin: Korkman: Kestävyysvaje vaatii enemmän huomiota
...Kestävyysvaje ei ole saanut sitä huomiota talouspoliittisessa keskustelussa, jota se ansaitsee, Korkman sanoi Etlan tuoreen tutkimuksen julkistamistilaisuudessa tänään.
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos, joka saa rahoituksensa mm. elinkeinoelämän keskusliitolta (EK), käytännöllisesti katsoen suosittelee sekä kaikin mahdollisin keinoin tukee valtion tulojen ja menojen tasapainottamista eli klassisen Keynesiläisen ponzin tuhoamista sekä yksityisen sektorin konkurssiin ajamista.

Mutta hei! Ei hätää! ETLA:n touhut ovat täysin linjassa EK:n kanssa, jonka touhut taas ovat täyin linjassa euvostoliiton komission mission kanssa.

He kaikki yhdessä ovat luomassa Suomalaiselle yritystoiminnalle entistä parempaa toimintaympäristöä. Ja onko parempaa toimintaympäristöä olemassakaan kuin Neofeodalismi, jossa suurin osa työvoimasta on teollisuuden (halpa)varatyövoimaa, eli työttömiä ilman minkäänlaista (järkevää) työttömyysturvaa?

Herra Kanin mielestä tämä on aivan hysteeristä! Yrittäjien oma etujärjestö (EK) on ETLA:n kautta (ja tuella) ajamassa suurinta osaa edustamistaan yrityksistä konkurssiin.

Mutta enemmistö yrittäjistä taitaa tämän jo tietääkin?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

korkman on siis täysin tietoinen velkapyramidiponsista!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tiedetään ja tiedetään sekin, että kun Korkman ilmestyy telkkariin, niin silloin on jo tuli irti. Niin oli edellisen lamankin aikana ja niin on taas herra Korkman tv:ssä.

Taitaa olla niin, että muut ns. päättäjät eivät uskalla mennä haastateltaviksi,tai heillä ei ole mitään analyyttistä
sanottavaa tilanteesta. No onhan heillä. Euro täytyy pelastaa ja velkasia pank. ei kun maita täytyy auttaa, siis rahoittaa. Sillä turvataan hyvinvointimme ja Suomalaiset työpaikat. Eikös se kestohöpinä jotenkin näin mennyt,
ilman järjen häivää.

Ebolakani kirjoitti...

Mitä ilmeisimmin kyllä.

Ja jos hän tietää, niin tietää myös valtiosihteeri Raimo Sailas. Jos Sailas tietää, niin silloin Sauli Niinistö, Erkki Liikanen, Esko Aho, Iiro Viinanen, Jyrki Katainen tietävät. Ja jos he tietävät...

Anonyymi kirjoitti...

tai sitten eivät tiedä, talouspapitkin kuvailevat ponzia oppikirjoissaan, joten kaikille se ei välttämättä ole selviö. Niin tai näin, homma jatkuu kuten ennenkin, paitsi että lisää veroja ja lainanhoito ongelmia luvassa sinulle ja minulle. Ps. Pystyyköhän pankkia haastamaan oikeuteen ponzin pyörittämisestä tietämättömiä ihmisiä hyväksi käyttäen (kuten minua :))

Anonyymi kirjoitti...

Presidenttiehdokas Sari Essayah ottaisi kuulemma omaksi talousneuvonantajakseen herra Korkmanin. Velkakriisi tulisi näet hänen johdollaan äkkiä kuntoon.
[sarkasmi]

t: Pieni (ebola)Kani

Anonyymi kirjoitti...

"Eliitti" varmasti ajattelee, että kun tilanne Suomessa muuttuu tukalaks he ehtivät loikata kauas ulkomaille, jossa heillä on valmiiksi hyvin varustettu kiva mökki. Useat kataiset, lipposet, urpilaiset yms. kyllä onnistuvat pakenemisessa, mutta (kuten Historiasta saa lukea vastaavista tapauksista) - hyvin moni näistä yllättäen löytää itseään oudosta epämukavasta paikasta! kun nälkiintynyt kansa kapinoi ja taas alkaa jakamaan oikeutta pettureille l. "eliitille".

Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla.

Ebolakani kirjoitti...

"Pystyyköhän pankkia haastamaan oikeuteen ponzin pyörittämisestä tietämättömiä ihmisiä hyväksi käyttäen (kuten minua :))"

Pystyy. Mutta miten ja millä asian todistat?

Anonymous kirjoitti...

Pssst, herra Kani. Linkki Hudsoniin ei toimi. Ohjelma antaa vieläpä tällaisen arrogantin viestin:

"Sivua ei löydy."
"Valitettavasti etsimääsi blogisivua Kaninkolo ei ole olemassa."

Karismaattinen M.Hudson on lempigurujani hra Kanin ja William K. Blackin jälkeen.

Ebolakani kirjoitti...

"Pssst, herra Kani. Linkki Hudsoniin ei toimi. Ohjelma antaa vieläpä tällaisen arrogantin viestin"

korjattu.