1.6.2011

Maailma on sittenkin mielenkiintoinen paikka.

Tiedämme, että Toisen maailmansodan jälkeen länsimaat alkoivat pyörittämään velkapyramidiponzijärjestelmää, jota myös Bretton Woods:ksi kutsutaan.

Tämä järjestelmä perustui mm. Herra keynesin ajatuksille ja teorioille. Yksi näistä teorioista oli sellainen, että mikäli talous ajautuu kokonaiskysynnän vähyydestä johtuen taantumaan, on valtion lisättävä kysyntää harjoittamalla elvyttävää finanssipolitiikkaa. Tämä "elvyttävä finanssipolitiikka" toteutettiin periaatteessa (aina) niin, että valtio lainasi rahaa keskuspankiltaan ja kulutti sen sitten eteenpäin toteuttamalla erilaisia työllistäviä projekteja.

Jokainen voi olla (ja saa olla) mitä tahansa mieltä keskuspankkirahoituksen toimivuudesta, tai toimimattomuudesta, mutta selvää oli, että tällaisella järjestelmällä kyettiin ylläpitämään sisämarkkinoita (mm. työllisyyttä tai ruoan tuotantoa) siinä tapauksessa jos-ja-kun vienti ei enää kyennyt sitä ylläpitämään.

Euvostoliitossa euvostoliiton keskuspankkia (EKP) on kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria. Eli keskuspankkirahoitusta ei euvostoliitossa saa toteuttaa.

Miksi harhaanjohtajamme halusivat liittää Suomen projektiin nimeltään euvostoliitto, jossa erikseen on estetty valtiota käyttämästä yhtä sen tärkeimmistä rahoitusmekanismeista? Miksi he (harhaanjohtajat) halusivat sallia talouspoliittisen vallan ulkoistamisen luottoluokitusyhtiöille sekä päämarkkinatakaajille ts. velkakirjamarkkinoille?

Ennen vastausta tehkäämme pieni kieroajelu.

Bretton Woods järjestelmä toimi mitenkuten yli 50 vuotta. Tuona aikana lähes kaiki tätä järjestelmää käyttäneet valtiot velkaantuivat omalle keskuspankilleen ja liittyessään euvostoliittoon nämä velat olivat edelleen taseissa kummittelemassa. Useassa maassa, vuosien varrella, tämä velka "pyöräytettiin" (uudella velalla maksettiin vanha) velkakirjamarkkinoille, jota luottoluokitusyhtiöt sekä suuret pankit (päämarkkinatakaajat) hallitsevat.

Velkakirjamarkkinat ovat ponzi-huijaus. Ja kuten tiedämme ponzit toimivat täsmälleen niin kauan kun jostain löytyy suurempi typerys.

Ja nyt voimme palata alkuperäiseen kysymykseen: Miksi harhaanjohtajamme halusivat liittää Suomen projektiin nimeltään euvostoliitto, jossa erikseen on estetty valtiota käyttämästä yhtä sen tärkeimmistä rahoitusmekanismeista samalla ulkoistaen talouspoliittisen vallan luottoluokitusyhtiöille sekä päämarkkinatakaajille?

Vastaus on ällistyttävän yksinkertainen: Kansainvälinen valuuttarahasto

Euvostoliitossa rahanluontioikeus on delegoitu yksityisille osakeyhtiöille, joita pankeiksi kutsutaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).  Pankit lainaavat vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman, ja tästä johtuen lainan korot maksetaan toisen lainaamasta ja kiertoon kuluttamasta rahasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa euvostoliiton maassa pankit pyörittävät velkapyramidiponzihuijausta. Ja kuten tiedämme: ponzit toimivat täsmälleen niin kauan kun jostain löytyy suurempi typerys.

Julkisen taloudet (valtion) tulot ovat 99% riippuvaiset verotuloista. Ja verotulot ovat taas 100% riippuvaiset valtioon kuuluvien jäsenten tuloista, jotka taas itsessään ovat 100% riippuvaisia siitä, että joku menee pankkiin, ottaa velkaa ja kuluttaa sen eteenpäin. Kun valtion kuuluvien jäsenten pyörittämien vientiyritysten tuotteet eivät mene kaupaksi, kun valtioon kuuluvien jäsenten velanotto häiriintyy, on sen jostain kaivettava rahaa julkisen talouden toimintojen pyörittämiseen. Ennen tämä saattoi tapahtua omalta keskuspankilta. Ei enää.

Suomen valtio on lainannut velkakirjoillaan jo ~78 miljardia euroa. Kun (ei enää jos) Suomelle käy samoin kuin Kreikalle kävi, eli sen luottoluokitusta laskettiin jolloin velkakirjojen korot nousivat niin korkeiksi, ettei velkataakasta ole mahdollista selvitä (eikä juuri kukaan ostanut Kreikan velkakirjoja), niin kuka tai mikä on se organisaatio tai järjestö joka voi lainata rahaa sisäisten (julkisen talouden) toimintojen pyörittämiseen?

Euvostoliiton keskuspankkia on erikseen kielletty tätä tekemästä joten jäljelle jää kansainvälinen valuuttarahasto.

Yksinkertaisuudessaan tämä kaikki tarkoittaa sitä, että projekti nimeltään euvostoliitto on yksi valtavan suuri kulissi ameriikan imperiumin Euroopan valloitukselle. Totta on, että euvostoliiton keskuspankki ja kansainvälinen valuuttarahasto yhdessä lainoittavat ylivelkaantuneita maita. Mutta, koska lainaehdot ovat täysin kansainvälisen valuuttarahaston keittokirjasta, tiedämme kuka oikeasti naruja vetelee (ja mikä on "pelastuspakettien" oikea tarkoitus).

Euvostoliiton maat tulevat kaatumaan velkaverkkoonsa kuin dominopalikat ja ainoa joka heidät voi "pelastaa" (ei kokonaan. Vain sen verran, että jalka saadaan oven väliin) on kansainvälinen valuuttarahasto.

Anteeksi mitä?
Jaakko sieltä takaa huutelee, ettei usko.
Ohgay.

Kenellä on ehdoton veto-oikeus, eli käytännössä päätäntävalta kansainvälisessä valuuttarahastossa? Aivan oikein! Ameriikan ihmemaalla.

Kuka on kansainvälisen valuuttarahaston suurin rahoittaja? CHART: Who Funds The IMF?

Aivan oikein! Ameriikan ihmemaa.

Mistä ameriikan ihmemaa rahansa saa? Aivan oikein! FED:ltä.

Nimeä neljä suurinta luottoluokitusyhtiötä? Dun & Bradstreet, Moody's, Standard and Poor's sekä Fitch Ratings (osa Fitch ryhmää). Jokainen toimii ameriikan ihmemaasta käsin. Ts. Ameriikan ihmemaan kongressin
säätämät lait säätelevät niiden toimintoja ja niiden (lakien) toimeenpanoa valvoo SEC. Taidamme tietää kenen taskussa (melkein kaikki) kongressin edustajat ovat? (vai tiedämmekö?)

Nimeä suurimmat päämarkkinatakaajat? BNP Paribas, Barclays, Deutsche Bank sekä RBS Greenwich Capital (osa Royal Bank of Scotland:a) toimivat Euroopan mantereella. Goldman Sachs , J.P Morgan sekä Citigroup toimivat Amerikan mantereella. Tämän jälkeen katso löydätkö samat nimet tästä FED:n oikeuden päätöksellä julkaisemasta taulukosta? (Taulukossa on jokaisen pankin nimi joka lainasi rahaa FED:ltä finanssikriisin pimeimpänä hetkenä vuosien 2008-09 välisenä aikana.)

...

Maailma on sittenkin mielenkiintoinen paikka!

Mukavaa Helatorstaita.

:)

15 kommenttia:

lautturi kirjoitti...

Erinomainen yhteenveto, kiitos! Tässä vielä asiallinen linkki IMF'n potentiaalisesta - korjaan: todennäköisestä - Egyptin, Tunisian jne. ku5etuksista. Tekstissä on tylyjä esimerkkejä mm. Sadat'in Egyptistä ja Mandela'n Etelä-Afrikasta.

Ebolakani kirjoitti...

Danke!

Mr.Crow kirjoitti...

Komppaan lautturia! Selkeä ja terävä yhteenveto.


Keep up the good work!

Ebolakani kirjoitti...

Muchas gracias!

Poika kirjoitti...

Muy bueno!

Saisinko kääntää tän enklanniks ja pistää jakoon? Lähdetietoineen tietty...

Anonymous kirjoitti...

Hra Kanin opiston karvalakkiosasto yhtyy kiitoksiin. Uutta luova helmi on syntynyt hra Kanin kirjoitusten joukkoon. Vaikkapa lause:
"... projekti ... on yksi valtavan suuri kulissi... imperiumin..." avautuu ulottuvuuksiin, joita lukija arvostaa asioita paremmin hahmottaakseen.

Ebolakani kirjoitti...

"Saisinko kääntää tän enklanniks ja pistää jakoon?"

Saa kääntää vaikka Swahiliksi ja vaikka ilman lähdetietoja.

Lupa myönnetty. Jatkakaa!

:)

A-L kirjoitti...

Kun kirjoitit näin:

"Tuona aikana lähes kaiki tätä järjestelmää käyttäneet valtiot velkaantuivat omalle keskuspankilleen"

Niin tämähän on jo se ongelmien alkulähde eli keskuspankki ja keynesiläinen talouspolitiikka ovat syyllisiä

http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74463-pankkien-pankki-paha-keskuspankki

Ebolakani kirjoitti...

"Kun kirjoitit näin:"

Ei, kultaseni.

Ongelma on rahan "syntymekanismi".

A-L kirjoitti...

"Ongelma on rahan "syntymekanismi"."Niin on eli sitä juuri selvitin blogissani eli kun keskuspankki syyllistyy petokseen uuden rahan luomiseen tyhjästä ja toiseen petokseen tyhjän rahan lainaamisella, jonka mahdollistaa osittainen kassavarantovelvoite.

Tapiiri kirjoitti...

Tuosta inflaatiosta ja koronnostosta vielä. Olen ollut huomaavinani, että kun ohjauskorot nousevat, pörssikurssit laskevat, eli sijoittajat myvät osakkeitaan, eli rahaa imetään pois osakemarkkinoilta, eli mihinköhän ne rahat menevät? Ei kai sukanvarteen kuitenkaan.

Ebolakani kirjoitti...

"Niin on eli sitä juuri selvitin blogissani eli kun keskuspankki syyllistyy petokseen uuden rahan luomiseen tyhjästä ja toiseen petokseen tyhjän rahan lainaamisella, jonka mahdollistaa osittainen kassavarantovelvoite."

Herra Kani aikoo nyt kokeilla kepillä jäätä. Katsotaanpas mihin tämä johtaa.

Ensimmäiseksi, Vapaat markkinat. Missä?
Toiseksi, Kiva idea, mutta väärä (eliö)laji.

Ebolakani kirjoitti...

"eli mihinköhän ne rahat menevät? Ei kai sukanvarteen kuitenkaan."

Velkavipu

?

A-L kirjoitti...

#1. Jukka tapaa Pekan kadulla. Jukka haluaa ostaa Pekan takin kaivamalla taskustaan aseen ja kysyy: Lyijyä vai takki?#

Tämä ei paljonkaan eroa hyvinvointivaltio-järjestelmästä:


http://libertariansociety.info/wp-content/uploads/2011/02/Tale-of-a-Coat.png


Mukaavaa viikonloppua :)

Anonyymi kirjoitti...

"Ensimmäiseksi, Vapaat markkinat. Missä?"

Somalia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Somalian_anarkia