1.6.2011

Voiko järjettömämpää järjestelmää olla olemassa?

Drought fuels food price increases
The impacts of China's worst drought in 50 years have been served up on the nation's dining tables as the price of rice and vegetables from drought-hit provinces have skyrocketed.
...

The average price of staple foods in 50 cities has increased significantly,...
...
If food prices continue to soar during the summer, the increase may exceed 20 percent, which will push up inflation in the short term, Liu Ligang, an economist for the Greater China area with the ANZ Bank, said in his column for Financial Times.
...
Huono Suomennos:
Kiinan pahin kuivuus 50 vuoteen on tarjoiltu kansakunnan ruokapöytiin, kun riisin sekä vihannesten hinnat ovat kuivuudesta kärsineissä maakunnissa nousseet pilviin.
...
Peruselintarvikkeiden keskimääräinen hinta on kasvanut merkittävästi 50 kaupungissa, ...
...
Jos elintarvikkeiden hinnat jatkavat nousemaan kesän aikana, nousu voi ylittää 20 prosenttia, mikä nostaa inflaatiota lyhyellä aikavälillä, Liu Ligang, ekonomisti Suur-Kiinan alueen ANZ pankista, kirjoitti kolumnissaan Financial Timessa.
...

Kun raaka-aineiden hinnat nousevat, niin kasvavat myös niistä tehtyjen tuotteiden hinnat. Mikä yllättävintä (tai sitten ei) Kiinan keskuspankki laskee täsmälleen samalla tavalla "inflaatiota" kuin euvostoliitto. Ja kun "inflaatio" vauhti kasvaa, mitä tekee keskuspankki? Aivan oikein. Se nostaa ohjauskorkoaan.

Voiko järjettömämpää järjestelmää olla olemassa? (No voi, mutta pysytään nyt tässä, joka on oikeasti olemassa.) Juuri silloin kun ihmiset kaikkein eniten tarvitsevat ostovoimaa, se "imetään" heiltä koron nostolla pois.

JEAN-LUC!

Ei kommentteja: