5.6.2011

Mutta tämähän on varsin loogista!

EUROPA > About the EU > Institutions and bodies > European Central Bank
The ECB's role includes:

    * setting key interest rates for the eurozone and controlling the money supply
...
Tässä virallinen Suomennos:
EKP:llä on useita tehtäviä.

    * Se asettaa euroalueen ohjauskorot ja seuraa rahan määrän kehitystä.

...
Mitä tämä tarkoittaa?

Ensinäkin, on huomioitava, ettei euvostoliiton keskuspankki saa lainoittaa viranomaisia tai julkista sektoria.

Toiseksi, on huomioitava se, mitä keskuspankki tekee:
...
Keskuspankkirahaa syntyy, kun pankit lainaavat sitä keskuspankista. Näihin keskuspankkilainoihin sovellettu korko on Euroopan keskuspankin (EKP) ohjauskorko, jonka muutokset välittyvät pankkijärjestelmän kautta esimerkiksi asunto- ja yrityslainojen korkoihin. Keskuspankkilainojen vakuudeksi pankkien tulee toimittaa keskuspankille omaisuuttaan, jotta keskuspankin saatavat on turvattu myös silloin, kun pankki ei kykene maksamaan lainaa takaisin.
...
(Lainattu teksti on Mika Pösön - Suomen Pankin viestintäpäällikkö - kirjoittamaa.)

Tämä tarkoittaa sitä, että kierrossa oleva rahamäärä, jota keskuspankki valvoo, on tullut jostain muualta kuin keskuspankista. Mutta mistä ja miten tämä keskuspankin valvoma kierrossa oleva rahamäärä on sitten syntynyt? Miten se (raha) on päässyt kiertoon (jos et jo huomannut sitä niin lue eteenpäin)?

Tiedämme, ettei kierrossa olevaa rahamäärää valtio ole tulostanut, koska jos se tekisi näin ei julkisen velanmäärä kasvaisi. Tiedämme, ettei yli 150 maassa ole työnantajaa, joka voi tulostaa rahaa työtä vastaan. Tiedämme myöskin, ettei kukaan yksityinen saa tulostaa rahaa, tai jos näin tekee joutuu vankilaan. Joten kierrossa oleva rahamäärä on voinut tulla vain yhdestä paikasta: Pankista.

Mutta tämähän on varsin loogista! Keskuspankki lainoittaa pankkeja ja pankit taas kaikkia muita. Eihän tässä mitään hätää ole. Pankista saa raha ja sillä selvä, eikös juu?

Valitettavasti ei.

Tiedämme, ettei pankista saa rahaa millään muulla tavalla kuin lainaamalla. Tiedämme myöskin, että pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman ja korkojen takia pankkiin on palautettava enemmän rahaa kuin sieltä on lainattu. Tämä tarkoittaa sitä, että euvostoliiton keskuspankki, yhdessä yksityisten osakeyhtiöiden, joita pankeiksi kutsutaan, kanssa pyörittävät jättimäistä ponzi-huijausta. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijausta.

Etkö usko?

Tämä on harvinaisen yksinkertaista.

Aukaise jokin lainalaskuri. Lätki sinne lukuja ja katso miltä lainan takaisinmaksusuunnitelma näyttää? Esimerkiksi 100.000 euron laina, 25 vuoden maksuajalla ja 2% korolla tarkoittaa sitä, että pankille on maksettava lainatun rahan (100.000) lisäksi ~27.000 euroa. Eli pankkiin on palautettava enemmän rahaa, kuin sieltä on lainattu: ~127.000 euroa. (Todellinen korko yli 27%. Heh!).

Varmaan huomasit lainalaskurissa, että pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman. Ja koska-kerta-kun pankkiin on palautettava enemmän kuin sieltä on lainattu, niin mistä se korkoina maksettava "ylimääräinen" raha oikein tulee?

Aivan oikein! Omasta tai toisen lainaamasta rahasta.

(demonista naurua)

1 kommentti:

Anonymous kirjoitti...

http://michael-hudson.com/2011/06/eu-class-war-declared

Luokkasotaa pukkaa EU-valtioihin finanssikriisin varjolla.
Jutun loppupuolella eritellään Trichet'n hyytävää, liittovaltion oikeuksia demokratian kustannuksella ajavaa puhetta 2.5.2011 tilaisuudessa, jossa hänelle ojennettiin Charlemagne-palkinto.
Prof. Bill Black'iltä lainataan myös juttuun ihmettely siitä, kuinka vasemmisto kautta EU:n on auttavaisin mielin suostunut finanssikriisin aloittaneiden ja sitä joka käänteessä pahentaneiden asiantuntijoiden ja poliitikkojen ideoiden toteuttajaksi. Hymistelypuheiden kera. Vasemmiston toiminta on Blackin mielestä yksi koko operaation suurimmista hämmästyksen aiheista.
No, Black on hienotunteinen eikä viitsi vihjailla etuoikeutetun poliitikko- ja asiantuntijaluokan järjestelmällisestä synnyttämisestä laajoin toimenpitein k.o. valtioihin. Sympaattinen Black selvästikin pitää asiallisuudesta eikä alennu mainitsemaan monikymmenvuotista korruptioperinnettä muunmuassa Suomessa, jossa pienehkö piiri on perinteisesti päättänyt isot linjaukset kautta historian.
Ilman järjestetyn rikollisuuden tunnusmerkit täyttävää korruptiota, kontrolloitua mediaa ja läpinäkymätöntä = yllätyksetöntä vaalitoimintaa ei taloudellista suisiidia voi sujuvasti suorittaa.