...Niinpä niin. Esimerkiksi Kansainvälinen järjestelypankki (BIS), tuttavallisemmin "keskuspankkien keskuspankki", on juuri tällainen. Kansainvälinen osakeyhtiö, joka ei ole vastuuvelvollinen yhdellekään kansalliselle hallitukselle.
Se ei ole yllättävää, että Kreikan ja Belgian keskuspankit ovat osakeyhtiöitä. Niin on suurin osa maailman muistakin keskuspankeista. Samoin suuri osa muistakin keskuspankeista on alun perin yksityisiä yhtiöitä, lähinnä liikepankkien keskenään perustamia pankkien pankkeja.
...
Loppujen lopuksi, kun kuoritaan strösselit ja kermavaahdot päältä, keskuspankkikartellin toimintaperiaate menee näin:
BIS hallitsee keskuspankkeja. Se on "keskuspankkien keskuspankki".Suomen (keskus)pankki, euvostoliiton keskuspankki ja yli 150 muun maan vastaavat ovat "itsenäisiä".
Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit hallitsevat paikallisia pankkeja.
Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus on sama (BASEL -säännöstö).
Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella.
Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa.
Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.
Yhteinen raha ja itsenäiset keskuspankit tarpeen
EKP:n erillisyys muusta päätöksentekojärjestelmästä, sen itsenäisyys, on tärkeää myös siksi, että rahapolitiikkaa voidaan toteuttaa onnistuneesti. Eurojärjestelmän ja yhteisen rahapolitiikan yksi kulmakivistä on, että sekä EKP että järjestelmään kuuluvat keskuspankit ovat itsenäisiä."Muulla päätöksentekojärjestelmällä" herra Hakkarainen tarkoittaa edustuksellisen demokratian, kommunismin tai minkä tahansa muun yhteiskuntajärjestyksen päätöksentekojärjestelmää. Rahapolitiikka on talouspolitiikkaa ja päinvastoin. Näiden erottaminen toisistaan on huijausta. Ja näin ollen keskuspankin "itsenäisyydellä" ei ole mitään muuta toimintoa kuin raudanlujaotteen varmistaminen maan taloudesta.
Esimerkiksi Suomen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että hallitus, eduskunta ja me, kansalaiset, olemme pankkijärjestelmän loppukäyttäjiä. Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että me kaikki olemme velkaorjia.
Anteeksi mitä? Jaakko sieltä takaa huutelee, että miten niin?
Hyvä kysymys Jaakko. Ja hyvään kysymykseen on olemassa ällistyttävän yksinkertainen vastaus: tuotanto ei luo talouteen tuotannon arvoa vastaavaa tuloa. Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon.
11 kommenttia:
Hei, muuten, kuinkas nuo Unkarilaiset, kun tekevät ihan itsenäisettömiä lakeja ja päätöksiä, junttaavat kansan valitsemia, luulisin, poliitikkoja keskuspankin palleille ja siitä IMF:n sedille ja Barroosuille tulee paha mieli?
Kani ja muut lukijat, kenen numeron meinaatte töhriä äänestyslappuun? Vai jääkö se tyhjäksi?
“hallitus, eduskunta ja me, kansalaiset ...”
Ei tule laittaa kaikkia yhteen nippuun, sillä elämämme ovat hyvin kaukana toisistaan juuri taloudellisen eriarvoisuuden takia. Elämme täysin eri todellisuuksissa sen tähden, että joillain sitä rahaa on ja he saavat lainaa ja suurimmalla osalla sitä ei ole, eikä kaikille lainaa anneta, ainakaan samaan hintaan.
"Ei tule laittaa kaikkia yhteen nippuun, sillä elämämme ovat hyvin kaukana toisistaan.."
Miten se menikään... "Rahaa antava käsi on korkeammalla kuin sitä vastaanottava käsi ja tähän rahan valta perustuu."
Kaikki ovat orjia. Jotkut vain saavat vähän parempia herkkuja kuin toiset.
"Kani ja muut lukijat, kenen numeron meinaatte töhriä äänestyslappuun?"
Erittäin hyvä kysymys. Sen Kani tietää, ettei ainakaan herra Niinistöä äänestä. Mutta jääkö lappu tyhjäksi... saa muuten nähdä.
"Hei, muuten, kuinkas nuo Unkarilaiset""
Mitäs ne nyt sitten touhaa? Olisiko kivoja linkkejä?
Ketkä omistaa BIS:in? Onko taustalla maailman pankkieliitin sukupuut? Onko Kanilla tietoa.
Kiistelty keskuspankkilaki läpi Unkarissa
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2011/12/30/kiistelty-keskuspankkilaki-lapi-unkarissa/201120088/12
"Uuden lain mukaan keskuspankin johtaja ei saa itse nimittää varajohtajia ja myös pankin neuvostoa laajennetaan. Se sisältää myös muita uudistuksia, joiden katsotaan kaventavan keskuspankin itsenäisyyttä lisäämällä poliitikkojen vaikutusvaltaa pankin päätöksenteossa.
EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF keskeyttivät ennen joulua neuvottelut Unkarin tukiohjelmasta, koska niiden mukaan valmisteilla olleet kaksi lakimuutosta uhkasivat Unkarin keskuspankin toimintavapautta.
Euroopan komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso pyysi pääministeri Viktor Orbanille lähettämässään kirjeessä, että lakiesitykset peruttaisiin. Tänään komission edustaja Joe Hennon kertoi, että uutta lakia analysoidaan nyt syvemmin ja pyritään rakentavaan kanssakäymiseen Unkarin kanssa, millä on tarkoitus välttää tilanteen kärjistyminen."
No, kivoista en tiedä, eikä syvällisempää tietämystä ole... http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Talous/ketju/6343737/ ...mutta jos Barroso huolestuu keskuspankin itsenäisyyden vähenemisestä, eikös se ole lievästi hyvä juttu?
"Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon. "
Eli BKT on Pankista lainattua rahaa ?
"Eli BKT on Pankista lainattua rahaa ? "
Kaikki raha on lainattu pankista. Tästä ei ole poikeusta. Ei edes silloin kun kyse on vientituloista. Tuolloinkin raha on vain vienti (kohde) maassa lainattua ja kiertoon kulutettua, joka ansaittiin myymällä sinne tuotteita ja/tai palveluita.
Lähetä kommentti