31.7.2011

Ongelma Reaktio Ratkaisu.

Näinkö tässä kävi: Euromaista liittovaltio puolivahingossa
Euroopan unioni joutuu käyttämään velkamaiden pelastukseen epätavallisen järeitä toimia. Unionin perusluonne on samalla muuttumassa. Euromaista on tulossa liittovaltio kuin puolivahingossa.
Puolivahingossa? Puolivahingossa!

Tämä koko juttu on kuin suoraan Hegel:n oppikirjasta.
The Problem Reaction Solution Paradigm (The Hegelian Dialectic)
1) The government creates or exploits a problem blaming it on others
2) The people react by asking the government for help willing to give up their rights
3) The government offers the solution that was planned long before the crisis
Huono Suomennos:
Ongelma Reaktio Ratkaisu Paradigma (Hegelin Dialektiikka)
1) Hallitus luo tai hyödyntää ongelma syyttäen siitä muita
2) ihmiset reagoivat kysymällä hallituksen apua valmiina luopumaan oikeuksistaan
3) hallitus tarjoaa ratkaisun, joka suunniteltiin kauan ennen kriisiä
BASEL II
Basel II sallii pankeille valtioiden rahoittamisen tasan nollan prosentin vakavaraisuuspuskurilla, kunhan rahoitettavan valtion luottoluokitus on A- tai korkeampi. Esimerkiksi Kreikka täyttää tämän vaatimuksen.
Rehn tyrmää Kreikan velkajärjestelyn
...
- Se ei käy, jos maiden halutaan pääsevän kestävän taloudenpidon uralle. Velkajärjestely olisi kuin krapularyyppy, joka helpottaisi hetkeksi, mutta sallisi vanhan menon jatkuvan. Se olisi riski myös koko euroalueen rahoitusvakaudelle, Rehn toteaa.
...
Juncker: "Kreikan suvereniteettia tullaan rajoittamaan massiivisesti"
Euromaiden antama tuki Kreikalle johtaa myös maan itsemääräämisoikeuden rajoittamiseen.
Huomasit varmaan, ettei kohtaa numero 2. juuri tässä näkynyt. Syy tähän on selvä: Ihmisiltä ei enää tarvitse kysyä mitään. Tavallisen kansalaisen vaikuttamismahdollisuudet ovat tasan nolla ja siksipä heidän mielipiteillään ei ole mitään merkitystä.

Juu-juu. Kyllä, kyllä. Olet täysin oikeassa. Kansalaiset mellakoivat ja osoittavat tyytymättömyyttään  lakkoilemalla ja heiluttelemalla kylttejä ja huutamalla "olemme vihaisia! Emme suostu tähän!"

Mutta näille kavereille on täysin sama kaatuuko nykyinen (tai seuraava tai sitä seuraava) hallitus tai eduskunta kansalaistensa epäluottamukseen. Sopimukset velvoittavat seuraavaa hallitusta käyttäytymään täsmälleen samalla tavalla!

Nämä tyypit ovat suunnitelleet tätä hommaa jo vuosikausia. Nyt se vain viimeistellään.

5 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Joku murunen ergobirch on ladannut Damon Vrabelin sarjan Debunking Money (1-5) jälleen nettiin.
http://www.youtube.com/user/ergobirch#p/u

Fläppitaululla viitososassa idolini (hra Kanin lisäksi, ei mitään paremmuusjärjestystä) näyttää kuinka suunnitelma huipentuu Darth Vader -kopioiden kera erääseen päätepisteeseen niinsanotuissa itsenäisissä valtioissa, jotka kuuluvat keskuspankkivetoisen kapitalistikoneen (capitalist machine) toiminta-alueeseen.

Anonymous kirjoitti...

Korjaus, anteeksi: Damon Vrabel kutsuu konetta, jonka hän piirtää fläppitaulun keskelle nimellä capital machine (pääomakone). Tämä nauhalla numero 4. alussa.

Anonyymi kirjoitti...

ihan vahingossa siinä oltiin ja upsis tulikin liittovaltio :D ... juu se on vähän kun minä lähden parille niin perseet siinä aina tulee vedettyä, ihan yllätyksenä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Talousfoorumi yllyttää: rutosti lisää velkaa. http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/01/26/talousfoorumi-yllyttaa-rutosti-lisaa-velkaa/20111148/12

Anonyymi kirjoitti...

No minäpä luotan yhden historioitsijan kommenttiin jo 90-luvun lopulla, että rahaliitot kaatuvat aina omaan mahdottomuuteensa, ennemmin tai myöhemmin. Raha ei kuitenkaan voi loppukädessä pitää tätä euvosotoliiton tilkkutäkkiä kasassa. Velat muutetaan markoiksi yksipuolisella sopimuksella ja varaudutaan sotaan ja keskuspankki alkaa taas rahoittaa työtä, joka on siis loppukädessä rahan mitta. Näin se homma menee. Venäjällä ei varmaankaan ole asiaan poikkipuolista sanaa, joten paha tänne on lähteä hyökkäämään.