3.8.2011

Foliohattu päähän, vie!

Herra Hilton kirjoitti vuonna 1997 kirjan nimeltään The Principality and Power of Europe.
Tästä kyseistä kirjasta (ilmeisesti) löytyy seuraavankaltainen kappale
Europe should become a federal superstate, into which all ancient nations would be fused... For this to be achieved without the peoples of Europe realising what was happening, the plan was to be accomplished in successive steps. Each was to be disguised as having an economic purpose, but all, taken together, would inevitably and irreversibly lead to federation.
Huono Suomennos:
Euroopasta on tulossa liittovaltio, johon kaikki muinaiset kansat sulautetaan ... Jotta tämä voidaan saavuttaa ilman Euroopan kansojen ymmärtämättä, mitä on tapahtumassa, suunnitelma toteutetaan vaiheittain. Jokainen (vaihe) naamioidaan taloudelliseen päämäärään, mutta kaikki yhdessä johtavat väistämättä ja peruuttamattomasti liittovaltioon.
Herra Hilton itse asiassa lainasi erästä toista henkilöä, kaikkien tuntemaa Herra Monet:a
Europe's nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.
Huono Suomennos:
Euroopan kansat on ohjattava kohti supervaltiota ilman ihmisten ymmärtämystä siitä mitä on tapahtumassa. Tämä voidaan toteuttaa vain ottamalla peräkkäisiä askeleita, joista jokainen on naamioitu taloudellisen tarkoituksen taakse, mutta joka lopulta ja peruuttamattomasti johtaa federaatioon.
Väitetään, että Herra Monet on kirjoittanut yllämainitun ystävälleen lähettämässään kirjeessä. Oli miten oli. Ei tämä vielä tähän lopu. Herra Tietmeyer, Saksan keskuspankin puheenjohtaja (1993-1999)
A European currency will lead to member-nations transferring their sovereignty over financial and wage policies as well as in monetary affairs... It is an illusion to think that States can hold on to their autonomy over taxation policies.
Huono Suomennos:
Euroopan valuutta johtaa jäsen-kansojen täysivaltaisuuden siirtämiseen talous- ja palkkapolitiikassa sekä raha-asioissa ... On harhaa ajatella, että valtiot voivat pitää itsemääräämisoikeuden veropolitiikan välityksellä.
Herra Schröder, Saksan liittokasleri (ei typo), sanoi Tammikuussa 1999 Haagissa pitämässään puheessaan:
The introduction of the euro is probably the most important integrating step since the beginning of the unification process. It is certain that the times of individual national efforts regarding employment policies, social and tax policies are definitely over…
Huono Suomennos:
Euron käyttöönotto on todennäköisesti tärkein integroitumisaskel yhdentymisprosessin alusta lukien. On varmaa, että yksittäisen kansakunnan toimet työllisyyspolitiikan, sosiaali- ja veropolitiikan suhteen on lopullisesti ohi...
Herra Trichet:
...
Would it go too far if we envisaged, at this second stage, giving euro area authorities a much deeper and authoritative say in the formation of the country’s economic policies if these go harmfully astray? A direct influence, well over and above the reinforced surveillance that is presently envisaged?
...
Huono Suomennos:
...
Menisimmekö liian pitkälle, jos suunnittelisimme, että tässä toisessa vaiheessa, euvostoliiton viranomaisille myönnettäisiin paljon syvempi ja arvovaltaisempi sana maan talouspolitiikan muotoutumiseen jos nämä menevät haitallisesti harhaan? Suora vaikutus, lisäksi tiiviimpi seuranta, joka on parhaillaan suunnitteilla?
...
Herra Bini Smaghi:
...
first, reducing the degree of inter-governmentalism in decision-making and thus diluting the unanimity principle; second, strengthening the rules that constrain national decision-making; and third, establishing a more effective enforcer of those rules.
...
Huono Suomennos:
...
ensimmäiseksi, alennetaan hallitustenvälistä astetta muun muassa päätöksenteossa ja täten laimentaen yksimielisyysperiaatetta; toiseksi, vahvistetaan sääntöjä, jotka rajoittavat kansallista päätöksentekoa; ja kolmanneksi, perustetaan tehokkaampi sääntöjen toimeenpanija.
...
Foliohattu päähän, vie!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päähän viety, pitkän aikaa sitten.

Ja älähän parahin Hra. Kani yhäkään (Onhan tästä jo viikko) kuitenkaan harkitse elokuvakriitikon uraa, ymmärrän toki blogivastuun painostavuuden ja turhautumisen multihuipentiman maailman menoa seuratessa. Sinulla on kuitenkin lukijoina laaja leegio synkkiä kurttuotsaisia tiedonnälkäisiä pikku hattivatteja, jotka joko tarvitsevat lisää infoa neitsyen ominaisuudessaan tai sitten vain lisää raakaa faktaa meille jo kitkeriä pullakahveja keittäville.

Foliohatuista puheenollen; Norjan tragedia*: Shokkiprojekti vai shokkiprojekti? Koko skandimedia aivan sekaisin, ja uutta (-lollero) lakiasetusta tulee joka nurkan takaa niin että erektioiden määrää ei voi edes käsittää. Palatkaamme asiaan aikaisintaan 12kk kuluttua kun tapauksen tutkinta on tarpeeksi objektiivista.

* Kaikille sensitiiveille terveisiä; tällä mutapallolla kuolee päivittäin palttiarallaa 150K ihmistä, eli se 80-100 oli kohtalaisen pieni määrä. Ja tästä 150K:sta aika perkeleen iso määrä ei päätyis tilastoihin jos niille saatais (oikeesti-) vettä, ruokaa & lääkkeitä. Joten eipä lähetä leikkimään tekopyhiä pikku paskiaisia, eihän.

Kiitos blogistasi, jatka ihmeessä äläkä menetä toivoasi <3

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Kanille ehdotus seuraavaksi Facepalmiksi... niin monta aivopierua, että en jaksa edes laskea... juuri ja juuri kykeni lukemaan loppuun.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/08/03/katainen-aarettoman-huolestuttavaa-ja-pelottavaa/201110811/12

Miten, siis oikeasti miten tätä toheloa voi kannattaa niin moni muka taloudesta ymmärtävä ihminen?

--Pietro

Olavi Aromaa kirjoitti...

Sopiiko kysellä tyhmiä?

Lueskelen innokkaasti suomeksi kirjoitettuja yhteenvetoja talousasioista, mm. sinun blogiasi, mutta faktat menee ”toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos”. Kuvittelen silti että mieleeni jäisi jonkinlainen yleiskuva.

Höpötin joutavia US:n puheenvuoroblogissani, sanoin että 0% vakavaraisuuspuskuri tarkoittaa sitä, ettei pankilla tarvitse olla killinkiäkään naputellessaan lainan kirjanpitoonsa. http://vastakarva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79459-pelastuuko-sdp

Se herätti sen verran ”hilpeyttä” että yritin ajatella asiaa. Hirveän kolinan jälkeen totesin ettei tule mitään, niinpäs päätin kysyä sinulta: jos väitän seuraavaksi että 0%:n vakavaraisuuspuskuri tarkoittaa, että pankki voi lainata konkurssivaltiolle koko kakkapapereista koostuvan taseensa määrän ja tämä määrä on uutta rahaa, niin meneekö taas pieleen?
Entä voisiko olla niin että pankkiirilogiikan mukaan pankin tase tuplaantuu tällä tempulla?

Jos et huomannut, niin minä revittelen mielelläni, vaikken asiasta mitään ymmärräkään.

Olavi Aromaa

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti tuohon "Huono suomennos"

Mielestäni "Google käännös" on parempi ilmaisu, moni tietäää sen olevan huonoa suomennusta, mutta se on kuitenkin kohtuullisesti luettavaa ja ymmärrettävää esim. meikäläiselle, joka osaa jonkinlaista englantia, mutta lukee mieluiten kirjoitukset Suomessa suomenkielellä.

Tavoitteenahan on saada mahdollisimman suuri lukijakunta, englannin tai jonkin muun kielen käyttäminen yksinkertaisesti hyppäyttää silmän vieraskielisten rivien yli heti seuraavaan ymmärrettävään ja luettavaan kieleen. Sikäli on hienoa että alkuperäinen kirjoitus on myös käännettynä.

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhe, suvaitsemattomuus, rasismin tuomitseminen ja Halla-Ahon syyllistäminen on ne asiat, jotka tuntuu olevan nyt täreysjärjestyksessä ensimäisenä tässä maassa.

Näitä uutisoidessa on hyvä tehdä päätöksiä kansallisvaltiomme tuhoamiseen tähtääviä päätöksiä.

Tyypillinen hallitsijoiden taikatemppu. Käännetään huomio epäolennaiseen ja tehdään
päätökset niin, ettei kansa hurmiossa osaa edes kuvitella mitä sillä hetkellä oikeasti tapahtuu.

Näin on tehty enne ja näin tehdään edelleen. Kansan antama mandaatti on vain tärkeää silloin kun sitä kaivataan. Ei silloin kun sitä käytetään.