14.4.2011

Linnut pakenevat kultaisesta häkistään.

EKP-pomo: Kreikan velkasaneeraus olisi katastrofi
...
Smaghi kertoo italialaislehden haastattelussa, että uudelleenjärjestely tuhoaisi maan pankkijärjestelmän ja talouden. ”On Kreikan päätettävissä mitä se tekee tulevaisuudessa, sehän kärsii suurimmat tappiot. Muiden maiden on kuitenkin vältettävä sen työntämistä kohti katastrofia.”
...
Samasta aiheesta: Greek goal of return to market in doubt
Greece needs time to convince international investors about its reform programme and may not be able to return to financial markets next year as planned, its finance minister has admitted.
...
Huono Suomennos:
Kreikka tarvitsee lisää aikaa vakuutaakseen kansainväliset sijoittajat sen uudistusohjelmastaan, eikä välttämättä kykene palaamaan ensi vuonna takaisin rahoitusmarkkinoille, valtiovarainministeri on myöntänyt.
...
Ja jatkuu: Germany acknowledges Greece may need to restructure deb

...
Chancellor Angela Merkel has stated that private creditors will not be forced to take any losses on euro zone debt before a new bailout mechanism for the bloc is up and running in 2013 -- and even then, only debt issued after that date would be affected.

...
Earlier on Wednesday, German weekly Die Zeit reported that EU experts have estimated that Greece must wipe away 40-50 percent of its debt load through a restructuring in order to return to a sustainable economic path.
...

Huono Suomennos:
...
Liittokasleri (ei typo) Angela Merkel on sanonut, ettei yksityisiä luotottajia pakoteta ottamaan minkäänlaisia tappioita ennen kuin uusi pelastusmekanismi on kokonaisuudessaa käynnissä 2013 -- ja silloinkin velka, joka otetaan tuon päivän jälkeen olisi vaikutuksen alainen.
...
Aikaisemmin Keskiviikkona, Saksalainen
(sanoma)lehti Die Zeit raportoi että euvostoliiton ekspertit ovat arvoineet, että Kreikan täytyy poistaa 40-50 prosenttia sen velkakuormasta uudelleenjärjestelyn avulla palatakseen kestävään taloudelliseen kasvuun (polkuun?).
...
Mikä on ensimmäinen ja viimeinen este kilpailukyvylle? Aivan oikein! Velka. Eli jos Kreikka tekee velkasaneerauksen, minkä se tulee tekemään (tavalla tai toisella), niin tulevat tekemään muutkin maat. Syy: epäreilu kilpailuasetelma. Kun velkataakkaa kevennetään, tai nollataan, voidaan verotusta alentaa huomattavasti. Ja tätä mm. euvostoliiton keskuspankin johtokunnan jäsen Herra Smaghi pelkää. Miksi? Siksi, koska siinä vaiheessa kun "rahaliitto" menettää ainoan vipunsa (velka) vääntää loppuun euvostoliiton liittovaltion, koko korttitalo ottaa ja leviää.

Linnut pakenevat kultaisesta häkistään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi? Siksi, koska siinä vaiheessa kun "rahaliitto" menettää ainoan vipunsa (velka) vääntää loppuun euvostoliiton liittovaltion, koko korttitalo ottaa ja leviää.Tätä me pienet(ebola)kanit odottelemme.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tässä odotetaan, kun Kreikkaa ei vielä saa päästää velkajärjestelyyn vaan vasta myöhemmin? Sitäkö, että Kreikka (ja Portugalikin) ehtivät ensin myymään ja yksityistämään kaiken omaisuutensa IMF:n ja EU:n vaatimusten mukaisesti.