13.4.2011

Ei pysty,

Outo tilanne - äänestyslippu oli valmiiksi täytetty
...
Lahdessa tiistaina, viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä, äänestänyt henkilö oli saada valmiiksi täytetyn vaalilipun. Äänestäjä oli Lahden pääkirjastossa, jossa vaalivirkailija oli antamassa hänelle vaalilippua.
...
Ei...

pysty...

kommentoimaan...

foliohattu...

kiristää...

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

No niin. Mysteerillistä! Tätä yritin kertoa edellä kommentissani paikallisen Prisman aulassa tapahtuneesta ennakkoäänestyksestä, jossa jututin vaalitilannetta hoitaneita henkilöitä.
Henkilöt eivät edustaneet mitään puolueita, olivat "ihan vaan kaupungintalolta".

En tottavie ole mikää nero petosskenaarioiden laadinnassa, ehkä tässä vielä sellaiseksi kehittyy.
Siis, jos vaalihuoneistossa on pino ennalta täytettyjä vaalilippuja X kappaletta, tarvitsee vain siinä oikeiden äänestäjien virran lomassa näpytellä tietokoneelle täsmälleen sama määrä sosiaaliturvatunnuksia.

Paikassa, jossa ennakkoäänestin, kukaan ei kurkkinut tietokonetta käyttelevän henkilön olan takaa, mitä hän ruudulle kirjoitti. Tietokoneella taisi käydä kaksikin eri henkilöä aikana, jolloin äänestin.

Kun äänestyspiste illalla suljetaan, ovat koossa sekä täytetyt, kuoriin suljetut äänestysliput että niitä vastaava määrä sosiaaliturvatunnuksia, tietokoneen muistissa.

Näin "illalla kaupungintalolla" tehtävä laskenta saadaan virheettä täsmäämään eikä paikalla oleva vaalilautakunnan edustaja voi huomata laskentatilanteessa mitään vilppiä.
Kuten minulle Prisman aulassa kerrottiin, äänestysliput pannaan illalla laskennan jälkeen vaalilautakunnan edustajan kanssa kassakaappiin.
Kuin se enää mitään auttaisi. Fiflaus tehtiin vaalipaikalla!

Toki on huolehdittava, että tietsikalle näppäiltävät haamuäänestäjien sotut ovat äänioikeutettuja, jotka asuvat k.o. vaalipiirissä ja, jotka EIVÄT mene vaalipäivänä äänestämään.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä palvelu, tarvitse itse äänestää kun ääni on jo siellä :D

Kiitos Kanille selkeästä ja tiivistetystä blogista. :)