14.4.2011

Äsh. Paskat. Liian helppoa.

Työuria voisi pidentää kahvitunnin kohdalta
Työurien pidentäminen on Suomessa nostettu tärkeimmäksi keinoksi julkisen talouden saattamiseksi kestävälle pohjalle pitkällä aikavälillä. Keinoiksi on esitetty vanhuuseläkkeelle siirtymisen lykkäämistä joillakin keinoilla, työelämään siirtymisen aikaistamista joillakin toisilla keinoilla, ja vielä työolojen parantamista niin, että harvempi työntekijä heittäisi urakan kesken.
...

Kanilla olisi hurrjaidea (ei typo): mitäs jos laskettaisiin päivittäinen työaika kuuteen tuntiin? Tämän jälkeen voitaisiin muuttaa ns. virka-aika 12 tuntiin ja alettaisiin pyörittämään "normaaleja" työpaikkoja kahdella vuorolla.

Joo ja siinä samalla voitaisiin muuttaa tämä Velka = Ostovoima = Työpaikka tällaiseksi Työpaikka = Ostovoima = Työpaikka. Näin vältyttäisiin kilpailukykyä heikentävältä velanottamiselta, pidettäisiin ostovoima (palkat) ajan tasalla niin etteivät ne heikentäisi ns. shareholdet valueta ja samalla saataisiin kaikki töihin!

Miten olisi?

Äsh. Paskat. Liian helppoa.

:)

6 kommenttia:

Suvenkeiju kirjoitti...

Juu, aivan liian helppoa :/
Muistaakseni jossain oli vielä tutkittu, että lyhyempi työpäivä tuottaa suhteessa enemmän, koska vireystila pysyy parempana. Mutta: Meille duunareillehan jäisi aivan liikaa vapaa-aikaa ja ehtisimme käyttää omia aivojamme maailmanmenon pohdintaan. Tosi vaarallista!

Ebolakani kirjoitti...

Olet harvinaisen oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä ratkaisua en epäile, mutta tuosta velka = ostovoima = työpaikka haluaisin sanoa, että eikös kysyntä kuitenkin ole ennen velkaa. Siksi meille halutaan maahanmuuttajia, jotta tulisi kysyntää.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä herroille jäis ketä kyykyttää.
Työttömiä on nyt lähes puolimiljoonaa(ely helmikuu yli 490 000), niin reserviä ainakin löytyy. Suurin osa varmaan nuistakin osaa lukea ja laskea, mutta ongelma on että ei haluta palkata eikä muuttaa mitään systeemejä, kun nyt rahat kiertää pariin laariin ja muut elää nälkäpalkalla.

Ebolakani kirjoitti...

"eikös kysyntä kuitenkin ole ennen velkaa."

Kyllä. Mutta rahaa ei ole ennen kuin joku menee pankkiin ja lainaa sen.

Ebolakani kirjoitti...

"Eikä herroille jäis ketä kyykyttää."

Herra Kani on 100-varma, että kaikista kovin vastustus tulisi ay-liikkeiden suunnalta.