17.3.2010

Onko velalla tarkoitus?

BOJ Doubles Lending Program to Combat Deflation (Update1)
The Bank of Japan doubled a lending program aimed at stoking credit growth after the government stepped up calls to arrest deflation that’s hampering the economic recovery. 
...
Governor Masaaki Shirakawa and his board increased the three-month loan facility to 20 trillion yen ($222 billion), the bank said in a statement after its meeting in Tokyo.
...
Järjettömän kehno suomennos:
Japanin keskuspankki tuplasi sen lainausohjelman tähtäimenään lämmittää (?) luottojen kasvua, sen jälkeen kun hallitus pyysi pysäyttämään deflaation, joka vaikeuttaa talouden elpymistä.
...
Japanin keskuspankin pääjohtaja Masaaki Shirakawa ja sen hallitus kasvattivat kolmen kuukauden lainajärjestelyjä 20 biljoonan Yeniin (222 miljardia dollaria), pankki sanoi Tokiossa pidetyn kokouksen jälkeen.
...
Ihanaa kun (taas) pääsee lainamaan itseään:
...
Herra Kanilla on monopoli banaanin tuotannossa. Kukaan muu ei saa tuottaa banaaneja. Jos joku muu tuottaakin banaaneja Herra Kani laittaa poliisit asialle ja se (muu) joutuu vankilaan.
Nonih.
Minä lainaan sinulle banaanin, koska sinä haluat banaanin (ihan tosi. Sinä tarvitset sen banaanin, koska ilman et voi elää. Usko pois). Tätä banaania minä kutsun elvytysbanaaniksi ja sitten lainaan sen sinulle. Ole hyvä.
Sinä syöt banaanin tai vaihdat sen omenaan. Tai mitä nyt ikinä banaanilla voikaan tehdä?
Hienoa. Banaani lainattu. Banaani kulutettu.
Vähän ajan päästä haluan sen banaanin takaisin, sekä ylimääräisen banaanin korkoina.
Mitä teet?
Ja muista! Vain Herra Kani saa tuottaa banaaneja.
(Herra Kanilla on monopoli banaanin tuotannossa.)

Vaihdat Herra kani kohtaan minkä tahansa (keskus)pankin nimen ja muutat banaanit rahaksi, niin ymmärrät yskän.
Japani on ottamassa täsmälleen samankaltaisia äärettömän tuhoisia askeleita kuin Kiina, amerikan ihmemaa, euvostoliitto, Brasilia... (koko lista löytyy täältä)
Kysymys kuuluu, että kenen kannalta tällainen on tuhoisaa? Vastaus on: Tietenkin velanottajan kannalta.
Onko velalla tarkoitus? On. Jää vain nähtäväksi, että mikä.

Ei kommentteja: