11.3.2012

Kani luulee löytäneensä vastauksen

Rouva Ukkola kirjoitti Uuden suomen puheenvuoroon varsin mielenkiintoisen tekstin: Hyvinvointivaltion loiset.
Yleensä herra Kani poimii vain marjoja, tällä kertaa piti ottaa mukaan koko puska (heh!):

(Klikkaa kuvaa ja se suurenee.)

Herra Kani on varsin kauan ihmetellyt miksi-ja-miten uusliberaaleja oppeja toistelevat ihmiset kykenevät johdonmukaisesti ohittamaan selkeät syy-seuraussuhteet. Esimerkiksi tässä tapauksessa herra Kani kykenee kahdella lauseella kääntämään rouva Ukkolan esittämän ongelman sekä siihen esitetyt ratkaisut täysin päälaelleen:
Tuotanto tai työ ei luo talouteen tuotannon arvoa vastaavaa tuloa. Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon.
sekä tietenkin samalla luomaan noin sata muuta ongelmaa, jotka kaikki (edelleenkin) odottavat ratkaisua.

Mutta palataanpas takaisin itse aiheeseen, eli siihen miksi-ja-miten uusliberaaleja oppeja toistelevat ihmiset kykenevät johdonmukaisesti ohittamaan selkeät syy-seuraussuhteet. Noh, nyt Kani luulee löytäneensä vastauksen.

Oletko valmis? Aloitetaan.

Aliravitsemus.
Useat eri tutkimukset vahvistavat, että aliravitsemus aiheuttaa psyykkisiä ongelmia sekä mm. vajaaälyisyyttä ja oppimisvaikeuksia.
Natriumfluoridi
Viimeinen suomalainen kaupunki, joka lopetti juomaveden fluoraamisen, oli Kuopio noin 20 vuotta sitten (1992). Ja nykyään tätä jännää ainetta löytyy mm. hammastahnasta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kyseinen aine (mm.) alentaa älykkyysosamäärä.
Lyijy
Ennen tätä ainetta löytyi mm. polttoaineesta, maaleista, lasista ja jopa purkkiruoasta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kyseinen aine (mm.) alentaa älykkyysosamäärä.
Torjunta-aine 
Tässä tapauksessa Kani tarkoittaa aineita, joita käytetään kasvitautien, rikkakasvien ja tuholaishyönteisten torjunnassa. Suomessa torjunta-aineita on käytetty kauan ja tilastotietoja niiden myymisestä on kerätty 1950-luvulta lähtien. Näitä aineita on useita erillaisia ja joidenkin tiedetään (mm.) alentavan älykkyysosamäärää.
Kaikillä näillä on yhteistä se, että ns. suuret ikäluokat ovat alistuneet niistä jokaiselle. Ja kuten voimme arvata, nämä ovat vasta jäävuorenhuippu!

Voi kyllä, voimme väitellä älykkyysosamäärän mittausmenetelmistä vaikka tuomiopäivään asti. Mutta väittely tästä ei muuta millään tavalla sitä faktaa että em. aineiden tiedetään aiheuttavan hevletinmoisia ongelmia mm. aivoissa.

Anteeksi? Mitäs Pekka sieltä takarivistä huutelee? Ai, Kani väittää ruova Ukkolaa (?) vajaaälyiseksi? Ei väitä. Kani ei ole lääkäri eikä tunne rouva Ukkolan historiaa juuri ollenkaan. Eli Kani ei väitä rouva Ukkolaa vajaaälyiseksi, vaikkakin syntymävuoden perusteella (1943) hän on todennäköisesti altistunut kaikille em. aineille ja tätä kautta hänellä on käsittämättömän suuret mahdollisuudet olla juuri sitä.

Niin Lauri? Ei, Kani ei väitä sitä että uusliberalismin kannattajat olisivat jotenkin vajaaälyisiä. Tyhmään käyttäytymiseen on olemassa useita syitä mm. tietämättömyys tai jopa se, että palkkatulot riippuvat siitä, ettei ymmärrä jotain asiaa. Mutta jos poistetaan em. syyt (tietämättömyys ja palkkatulot) niin mitä jää jäljelle?

Kalle? Eli Kanin mielestä suurin osa uusliberalismin kannattajista on sittenkin jotenkin vajaaälyisiä? Ei pidä  paikkansa! Kani ei väitä, että näin olisi. Jokaisella ihmisellä on mahdollisuus tutkia, kyseenalaistaa, oppia uusia asioita sekä seurata selkeitä syy-seuraussuhteita. Hyvin pieni osa suuresta ikäluokasta on päässyt "nauttimaan" koko  kemikaalikoktailin, joka on saattanut alentaa heidän kykyään hahmottaa kokonaisuuksia tai oppia uusia asioita. Sitä paitsi hyvin pieniosa suuren ikäluokan edustajista kannattaa uusliberalismia. Eli ei pidä paikkansa!

Niin Pasi? Kyllä olet oikeassa. Se, että ihmisen aivoissa on ongelma, joka on aiheutunut hänen elimistöön kulkeutuneista ja siellä vaikuttaneista aineista, ei ole hänen vikansa. Meidän pitäisi sääliä sairaitamme. Ihmisiä joiden älykkyys on alentunut kemikaalikoktailin ansiosta, ei pitäisi äänestää saatikka päästää päättämään asioistamme. Syykin on varsin selvä: vajaaälyisten tekemät lakialoitteet ja lait ovat yhtä vajaaälyisiä kuin niiden laatijat ovat.

Tiina, siinä eturivissä? No joo. Olet oikeassa. Kani puhui itsensä pussiin. Kani tunnustaa. Kanin mielestä rouva Ukkolan kirjoittama teksti on sairaanihmisen höpinää. Ihmisen, joka (ehkä) ei kykene oppimaan uusia asioita. Ihmisen, joka (todennäköisesti) ei kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Ihmisen, joka (hyvin ilmeisesti) ei kykene seuraamaan selkeitä syy-seuraussuhteita. Ja Kani säälii häntä tästä. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että rouva Ukkola olisi vajaaälyinen! Ehkäpä ominaisuudet ovat vain iän mukanaan tuomia etuisuuksia? Mutta tämä ei edellenkään tarkoita sitä, että suuri osa suuren ikäluokan edustajista tai uusliberalismin kannattajista olisi jotenkin vajaaälyisiä. Vaikka totta on, että hevletin suuri mahdollisuus tälle kuitenkin on olemassa.

:)

5 kommenttia:

jari ojala kirjoitti...

Lisätään työntekoa ja tuotetaan vallan hitosti lisää tuotteita. Kuka tämän lisääntyneen tuotoksen ostaa? Mikäli pyöritämme sitä kotimaassamme, niin hintojen on laskettava, jotta nykyiset rahat riittävät ostamaan ko. tuotteet. Mikäli raha lisääntyy maassamme velkana ostaaksemme kasvaneen tuotannon, niin pitemmällä juoksulla pääoma päätyy pankkien haltuun korkoina. Tuotoksen lisääminen on siis heikentänyt tilannettamme, mutta pankki kiittää. Toisaaalta voimmehan viedä "ylituotannon", jolloin saamme vähän lisää "hyvinvointia", mutta jälleen pankki kiittää koroista. Vientimaan velallisen on tosin hankittava korkonsa nyt pienemmiltä markkinoilta, mutta eihän se meitä haittaa.?. Järjestelmämme ongelma ei ole työnteko tai sen tekemättömyys, vaan se on korko! Teimmepä kuinka paljon töitä tahansa, niin tämä järjestelmä ajaa varat pankkien haltuun. Onko silloin kyseessä hyvinvointivaltio?

Anonyymi kirjoitti...

Suurempi mahdollisuus UKkolan tietämättömyyteen on se, että hänen aivonsa on valkopesty kokoomuksen puoluetoimiston toimesta hänen itsensä tietämättään.

Pesuohjelma on laitettu 37 asteeseen, ettei päässä tuntuisi kuumotusta ja heräisi sitä kautta mitään epäilyä aivojen ja ajatusmaailman tyhjentämisestä ja uudelleen rakentamisesta. Samaa pesuohjelmaa käyttävät muutkin puolueet. Tosin joillain on kirjopesu tai sitten ihan vaan huuhteluohjelma käytössään.

Joillakin on jäänyt linkous päälle, sillä niin kovaa he toistavat samaa höpinää kuten Katainen suomen pelastamisesta hyvinvointivaltioksi kreikka tukipaketeilla
ja plaa plaa.

Vai olisiko sittenkin nuo ympäristömyrkyt?

Anonyymi kirjoitti...

On se sekasin...
Helsingissä majailee 200 loista avustajineen ja ympärikaupunkia vielä enemmän. Finnairilla ja ilmarisilla näitä loisia ainakin tuntuu olevan.

Brainleak kirjoitti...

Herra kani. Sallinet olla eri mieltä. Nyt on nimittäin tieteellisesti todistettu, että ahdistus- paniikki- ja esiintymiskuumehäiriöihin annettava lääke (Propranolol, Oxazeamia,..) saa lääkkeen ottajan moraalin tason laskemaan - erittäin merkittävästi.

Kuten tunnettua, niin mielialalääkkeiden käyttö on voimakkaimmin kasvava lääkkeiden käytön alue. Mielialalääkeet alentavat ihmisen moraalia
Edellä mainitusta syystä johtuu esimerkiksi se, miksi suvaitsevaiset eivät näytä lainkaan kiinnostuneelta maahanmuuttajien kommelluksilta, ja miksi poliitikoita ei mitenkään kiinnosta tuloerojen kasvu; kas, kun mielialalääkkeet saavat myös poliitikot ajattelemaan, että se on ihan oikein, että rikkaille annetaan jatkuvasti lisää....

Samoin tästä selviää, miksi perussuomalaiset ovat moraalisia; kas, kun he eivät popsi pillereitä.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti joka ikäluokasta sikiää näitä kirkasotsaisia työnsankareita, hyvinvointivaltion valioita.
Epäilen, että joistakin sisällissodan aikaisista "valkoisten" rapiosuvuista alkunsa saaneet sukuhaarat degeneroituivat yhä enemmän ja enemmän, ja nyt olemme tilanteessa joka tuottaa näitä Jaana Pelkosia ja Wille Rydmaneja.