28.2.2012

Väitätkö, että herra Katainen on väärässä?

Valtiontalouden kuukausitiedotteen (taas kerran ko. tiedotetta ei ole tullut useaan kuukauteen):


Suomen (keskus)pankki - Rahoitustilastot - Vuosikatsaus 2010

Ymmärräthän, ettei näillä kahdella ole todellisuudessa mitään tekemistä keskenään. Ne eivät korreloi toisiaan millään tavalla. Ihan tosi. Usko nyt! Hemmetti soikoon. Väitätkö, että herra Katainen on väärässä? Mhäh!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Me tienataan tällä"

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma ensin pitää saada valtion tilinpäätös valmiiksi.Vasta sen jälkeen voidaan julkaista kuukausiraportit. Mitä tekemistä noilla voi olla keskenään?

Jos oltais Kreikassa, niin ymmärtäisin kyllä, että ensin tehtäis tilinpäätös ja sen jälkeen kyhättäisiin tilastoja jotka tukisi tilinpäätöstä. Mutta eihän meillä noin toimita.

Siitä tulikin mieleen, että edellisen laman jälkeen pankit maksoi pankkituet niin äkkiä pois, ettei sille löydy tilinpidollisesti luotettavaa selitysä. Ettei olisi käynyt niin, että valtio otti hoitaakseen pankkien valuuttavelat.

Tätä on koitettu selvittää, mutta aina nousee tie pystyyn
pankkisalaisuuteen vedoten.

Ebolakani kirjoitti...

"Siitä tulikin mieleen, että edellisen laman jälkeen pankit maksoi pankkituet niin äkkiä pois, ettei sille löydy tilinpidollisesti luotettavaa selitysä."

Tämä on kyllä asia joka on Kaninkin mieltä askarruttanut. Miksi selitystä ei löydy ja miksi tie nousee pystyyn pankkisalaisuuten vedoten... foliohattu!

Anonyymi kirjoitti...

Brittien rahareformisteilla on hyvä yleisesitys rahajärjestelmän ongelmista. Minua kiinnostaa erityisesti kohdissa 9:10 ja 17:35 esitetyt tilastot, eli kuinka suuri osa pankkien lainaamasta rahasta menee finanssitalouteen vs reaalitalouteen, ja miten suuri pankkien vuosittainen lainananto on verrattuna valtion menoihin. Osaisitko Kani kertoa mikä on tilanne Suomessa/EU:ssa? Oletko käsitellyt tätä jossain aikaisemmassa postauksessa, tai voisitko ohjata johokin paikkaan mistä nämä tiedot löytyvät? Positive Moneyn tilastot ovat varmasti oikeita, mutta ne koskevat lähinnä Iso-Britanniaa, ei Suomea tai EU:ta.

Ebolakani kirjoitti...

"Osaisitko Kani kertoa mikä on tilanne Suomessa/EU:ssa?"

Kani ei osaa tätä kertoa. Eikä ole käsitellyt tätä. Mutta Kanista olisi ällistyttävän mukavaa tietää tämä.

Kokeiles näitä:
http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/Pages/default.aspx

http://www.valtiokonttori.fi/Public/default.aspx?nodeid=20320

http://pxweb2.stat.fi/database/statfin/tul/velk/velk_fi.asp

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tiedon salaaminen antaa aina valtaa

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98493-tiedon-salaaminen-antaa-aina-valtaa