29.2.2012

Miksi herra Katainen ei kertonut totuutta

Eduskunta - Täysistunto 14/2012
Jyrki Katainen:
... Tässähän ei ole koko prosessissa ollut ensi sijassa kysymys pankkien pelastamisesta. Jos olisimme vain sitä ajatelleet, niin strategia olisi varmasti ollut joku toinen. Riskinä on ollut se, että yhä useampi valtio olisi voinut ajautua tilanteeseen, missä ne eivät saa enää velkarahaa. Siinä olisivat myös hyvän talouskunnon maat voineet kaatua.
...
Herra Kani on tähän asti pitänyt herra Kataista rehellisenä poliitikkona sekä miehenä jolla on selkärankaa kertoa totuus. Joten ainoa syy, miksi herra Katainen ei kertonut totuutta on se, ettei häntä ole informoitu tilanteesta oikein.

Korjataanpas tämä epäkohta.

Kreikkalaiset eivät tule näkemään "tukipaketistaan" euronlatia. Se kun "kierrätetään" takaisin euvostoliittolaisille pankeille (Ranska, Saksa, jne). Eli prosessin ensisijainen kysymys on ollut pankkien pelastamisesta ja strategia on myös ollut sen mukainen.

Euvostoliitossa ei ole olemassa sellaista maata, jolla on hyvä "talouskunto" (tarkoittaa lisääntymistä). Käytännöllisesti katsoen jokainen euvostoliiton maa on jo konkurssissa pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen ansiosta. Juu, kyllä sitä velkaa vielä jotkut saavat (ja jopa ottavat), mutta eivät kauaa. Tästä tulee pitämään euvostoliitto itse sekä luottoluokitusyhtiöt huolen.

Ei kommentteja: