14.2.2012

Tämäpäs oli odottamaton käänne

Muistatko tämän?

China Tells Banks to Roll Over Loans
China has instructed its banks to embark on a mammoth roll-over of loans to local governments, delaying the country’s reckoning with debts that have clouded its economic prospects.
...
“The local governments are implicitly guaranteed by the central government. So it was either a case of the central government directly bailing them out or of using its banking arms to relax the constraints on them. We are now seeing the latter happen,” said one person who had been briefed on the plan.
...
Huono Suomennos:
Kiina on neuvonut pankkejaan ryhtymään mammuttimaiseen velkojen siirtämiseen paikallishallinnolle, viivyttäen maan velkojen tilintekoa, jotka varjostavat sen taloudellisia näkymiä.
...

"Keskushallinto takaa epäsuorasti paikallishallinnot. Joten tässä oli kyse joko siitä, että keskushallinto pelastaa ne (pankit) suoraan tai käytäen sen pankkitoimintoja lieventämään rajoituksia. Näemme nyt viimeisimmän tapahtuvan," sanoi henkilö, jota oli tiedotettu suunnitelmasta.
Tämäpäs oli odottamaton käänne. Kani oletti, että Kiinan keskuspankki olisi tehnyt lisää sitä millä ongelma on alun perin saatu aikaiseksi: tyhjästä luotua velkaa. Mutta ei. Keskuspankin luoma pankkisektorin ongelma vain siirrettiin paikallishallinnolle.

Todellakin, tätä peliä pelataan "Kiinalaisilla säännöillä". Mitä seuraavaksi?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinalaiset sanoivat investoivansa vain fyysiseen talouteen, eikä mihinkään virtuaalisiin Ponzihattutemppuihin.

http://larouchepac.com/node/21584