6.2.2012

Surullinen esimerkki pankkien toteuttamasta politiikasta

Michael Hudson - Banking Wasn’t Meant to Be Like This
Governments can create new credit electronically on their own computer keyboards as easily as commercial banks can. And unlike banks, their spending is expected to serve a broad social purpose, to be determined democratically. When commercial banks gain policy control over governments and central banks, they tend to support their own remunerative policy of creating asset-inflationary credit – leaving the clean-up costs to be solved by a post-bubble austerity. This makes the debt overhead even harder to pay – indeed, impossible.
...
Huono Suomennos:
Valtiot voivat luoda luottoa elektronisesti tietokoneen näppäimistöllä  yhtä helposti kuin liikepankit. Toisin kuin pankit, valtion kulutuksen oletetaan palvelevan suurempaa sosiaalista tarkoitusta, joka määritellään demokraattisesti. Kun liikepankit saavat haltuunsa hallituksen sekä keskuspankin poliittisen vallan, ne ovat taipuvaisia tukemaan omaa politiikkaansa luomalla varallisuusarvoja inflatorisoivaa (onx tää edes Suomee?) luottoa - jättäen siivouskustannukset ratkaistavaksi kuplan jälkeisillä säästötoimenpiteillä. Tämä tekee velkataakasta vielä vaikeamman maksaa - todellakin, mahdottoman.
...
Tässä herra Hudson ei kirjoita asiasta, joka tulee ehkä-ehkä tapahtumaan. Hän kirjoittaa asiasta, joka on jo tapahtunut!

Valtiot voisivat luoda rahaa ja kuluttaa sen kiertoon milloin tahansa ja miten tahansa (harkitusti, hallitusti, hillitysti). Mutta eivät näin tee, koska (liike)pankit ovat kaapanneet vallan.

Kreikasta ja koko euvostoliitosta on tulossa surullinen esimerkki pankkien toteuttamasta politiikasta.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin tämä menee. Mutta ihminen hyvä, älä tee velkaa vaan maksa velkasi pois ja anna valtion velkaantua.
Sillä jonkun on otettava velkaa, että pankkiirien huijaus voi toimia.

Kun valtio(t) on riittävän velkaisia
vasta, sitten nousee kapina, (jo alkanut) vaikka sitä ei vielä tuunusteta.

Tämä tilanteen eskaloituminen vain voi tuoda muutoksen. Tosin pelurit, siis pankkiirit ja heidän lähellä olevat ovat jo keränneet kimpsunsa ja kampsunsa siirtäen ne turvaan. Kansalle jäänyt maksajan osa, mutta sen voi jättää maksamatta. ( Kuten Kreikka tekee).

Sitten voidaan aloittaa uusi peli toisilla säännöillä, ai niin ei voidakkaa, vaan samoilla hyväksi koetuilla toimivilla rahoitusmalleilla. Miksi? Koska se vain takaa valtaapitävän turvallisen vaurastumisen edellytykset.

Anonyymi kirjoitti...

Valtiot voisivat luoda rahaa ja kuluttaa sen kiertoon milloin tahansa ja miten tahansa (harkitusti, hallitusti, hillitysti). Milloinkas demokraattisilla päätöksentekijöillä on ollut tapana olla, harkittuja, hallittuja ja hillittyjä. Ainakin jos puhutaan rahan käsittelemisestä. Ennemmin norsu lentää, kun sitä tapahtuu. Kun on hyvät ajat, tuhlataan joka kelvetin siltarumpuun ja paskaojaan ne rahat. Kun lama tulee, tuhlailu vaan jatkuu. Tällä kertaa hyvä-veli kerholaisille ne vähät luonnonvarat/resurssit jota on vielä jäljellä. Liikepankit on ahneita paskoja, mutta ei ne valtiotkaan ole sen parempia, kun pitää äänestäjiä kosiskella. Ihmisen perisynti on ahneus ja se ei muutu, olipa kyseessä kuinka viisas ja älykäs ihminen tahansa. Ennemmin tai myöhemmin valta juovuttaa, kusi kihahtaa hattuun ja se on lopun alkua. Ainoa joka opettaa on siperia. On noustava parit Hitlerit valtaan, nähdä nälkäkuolemaa, sotaa ja totaalista tuhoa, jotta tulee perspektiiviä taloudenhoitoon. Kitsaus ja säästäväisyys pitäisi olla arvossaan, mutta eihän se ikuisen kasvun mantraa rummutaville ahneille pashoille riitä. Se on näin.

Ebolakani kirjoitti...

Milloinkas demokraattisilla päätöksentekijöillä on ollut tapana olla, harkittuja, hallittuja ja hillittyjä.

Herra Kanilla on pieniä vaikeuksia löytää kuvaamaasi käyttäytymistä Sveitsistä, jossa on ollut käytössä suora demokratia jo aikasta prkeleen kauan.

Kuvailemiasi asioita tapahtuu nimenomaan diktatuureissa, edustuksellisessa demokratiassa, kommunismissa... noh, nimeä valtiomuoto.

Kitsaudesta ja säästäväisyydestä Kani on samaa mieltä. Mutta tällä hetkellä homman nimi on se, että järjestelmä ei toimi ilman tuhlaamista rahalla, joka on velkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Luulisi, että pankkiirejakin vähän pelottaa nykyinen tilanne, että mitäs nyt kun kaikilla on vaan velkaa ja lisää tuntuu tulevan ja mikä järjetöntä velkaa käsittääkseni pitäisi myös jatkuvasti ottaa lisää, että toiset pystyvät sitä maksamaan pois, jotta homma pyörisi.

Samaan aikaan suursijoittajilla on niin paljon rahaa, että uusia sijoituskohteita on vaikea löytää, tästä kertoo sekin, että Goldman Sachs on ostanut yhdessä joidenkin sijoittajien kanssa Suomen sähkönjakeluverkon Vattenfallilta ;-)

(Jos totta puhutaan niin viimeinen hankinta tuntuu aika vaaralliselta kun ajattelee sähkön tärkeyttä ja ihmisten riippuvaisuutta siitä)

Ebolakani kirjoitti...

"Samaan aikaan suursijoittajilla on niin paljon rahaa, että uusia sijoituskohteita on vaikea löytää, tästä kertoo sekin, että Goldman Sachs on ostanut yhdessä joidenkin sijoittajien kanssa Suomen sähkönjakeluverkon Vattenfallilta ;-) "

Kani on samaa mieltä. Ei mitään järkeä.

Anonyymi kirjoitti...

"Samaan aikaan suursijoittajilla on niin paljon rahaa, että uusia sijoituskohteita on vaikea löytää, tästä kertoo sekin, että Goldman Sachs on ostanut yhdessä joidenkin sijoittajien kanssa Suomen sähkönjakeluverkon Vattenfallilta ;-)

(Jos totta puhutaan niin viimeinen hankinta tuntuu aika vaaralliselta kun ajattelee sähkön tärkeyttä ja ihmisten riippuvaisuutta siitä)"

Tämähän se koko pointti on, omistaa kaikki tärkeä ja kaikki, mistä ihmiset ovat riippuvaisia. Pohjavedet *köh*köh*

Anonymous kirjoitti...

Luulen että olisin jo ajat sitten tullut hulluksi, jos ei olisi prof. Michael Hudsonia, joka sanoo, että kreikkalaiset huutavat ja osoittavat mieltä kaduilla kertoakseen korppikotkakapitalisteille, että eräänä päivänä kansalaisilla on valta eikä rikollisilla. Ja rikolliset tuomitaan. Nythän kuulemma eletään aikaa, jossa talousrikokset on kaikkialla dekriminalisoitu.
Eivätkä kansalaiset ole tehneet mitään velkasopimuksia, vaan muutamat rikolliset ovat tehneet niitä heidän nimissään oikeudetta... Ja valtio ottaa takaisin rikollisesti yksityistetyt luonnolliset monopolit!

Anonyymi kirjoitti...

Ja valtio ottaa takaisin rikollisesti yksityistetyt luonnolliset monopolit!

Tämä tapahtuu vain jos maassa valta vaihtuu kansallissosialistiseksi. Mikään muu hallintomuoto ei pelasta kansaa. Kaikki nk. liberaaliset hallintomuodot johtavat vääjäämättä tilanteeseen, jossa olemme nyt. Kaikki international-sosialistiset johtavat kansakuntien kansalliseen tuhoamiseen (nähty Venäjällä ja muuallakin). Jäljelle jää vain kansallissosialismi, jonka eräs muoto oli kerran kokeiltu Saksassa samankaltaisessa tilanteessa, johon olemme menossa täydellä vauhdilla. Saksalainen kansakunta nousi kukoistukseen melkein välittömästi kun rahan luomisen "yksinoikeus" oli siirretty yksityisiltä bankstereilta valtiolle, joka omistautui kansakunnan pelastamiseksi, ja kun koronkiskonta ja rahan vienti maasta oli kielletty. Työttömyys taas hävisi kun osinkona osakeyhtiöstä sai nostaa vain 6% (ja 94% oli pakko suunnata yrityksen kehittämiseen).
Tämä Saksan esimerkki oli niin loistava kansalle ja samalla niin vaarallinen kansainvälisille bankstereille (koko vuosituhansien suunnitelma olisi romahtanut jos muut kansakunnat seuraisi Saksan esimerkkiä), että Saksa oli tuhottava ja kansallissosialistinen hallintomuoto lopetettava väkivalloin ja hinnalla totisesti mitä tahansa.

Ja nyt ollaan samassa pisteessä kuin Saksalaiset 1930-luvuilla (toivottavasti markettien tavaroiden runsaus ei hämää teitä!), nälänhädän, taloudellisen katastrofin ja suursodan kynnyksellä.

Banksterit kätyreineen vastaan ihmiskunta, se on vanha tarina se. Banksterit oppivat Historian läksyjä, mutta kansat ovat nyt paljon tyhmempi, turmeltuneempi ja tosielämästä irtaantuneempi kuin ennen. Joten bankstereiden voitto ja ihmiskunnan orjuuttaminen (lopullinen) on todennäköisempi tulos. Ihmiskunnan ainoa toivo on siinä, että bankstereiden projektin matemaattisessa mallissa on joku virhe tai väärä oletus, eli ihmiset eivät käyttäydykään niin kuin banksterit olettavat heidän käyttäytyvän.

Ebolakani kirjoitti...

"Banksterit oppivat Historian läksyjä, mutta kansat ovat nyt paljon tyhmempi, turmeltuneempi ja tosielämästä irtaantuneempi kuin ennen."

Jeps. Ensin meni alta First Bank of the United States sitten Second. Tämän jälkeen odoteltiinkin yli 80 vuotta uutta yritystä: Federal Reserve Act. "He" eivät ainoastaan opi virheistään, vaan kykenevät välittämään "missionsa" sukupolvien yli. Nyky-yhteiskunnassa vain muutamalla ihmisryhmittymällä on olemassa kyky, tahto ja tarve tällaiseen.

"Joten bankstereiden voitto ja ihmiskunnan orjuuttaminen (lopullinen) on todennäköisempi tulos."

Kani on samaa mieltä. Tällä hetkellä tilanne näyttää juuri tältä.