13.2.2012

Herra Papadimos valehteli

Kreikka hyväksyi säästöpaketin, mellakoita turistisaarilla
Hieman ennen äänestystä Kreikan pääministeri Loukas Papadimos vetosi vielä parlamenttiin sanomalla, että 3,3 miljardin euron säästöt ovat ”ainoa keino välttyä velkajärjestelyltä.., joka ennemmin tai myöhemmin pakottaisi Kreikan jättämään euron”, Financial Times kertoi.
Herra Papadimos valehteli. Kaksi syytä.

Greek Parliament Passes Latest Austerity Vote
... all Greece has done is promise to do something it won't do in hope it can get another bailout package, this time amounting to €210 billion ...
Huono Suomennos:
... loppujen lopuksi Kreikka on vain luvannut tekevänsä jotain, mitä se ei tule tekemään, toivossaan saada toisen "tukispaketin", tällä kertaa yhteensä 210 miljardia euroa ...
Uusimman "tukipakettin" summa (210 miljardia) vastaa ~90% vuoden 2011 BKT:sta.

Where Does The Greek Bailout Money Go?

"Tukipaketista" 23% menee Kreikkalaisille rahoituslaitoksille, 19% Kreikan alijäämiin, 18% euvostoliiton keskuspankille ja 40% Kreikan ulkopuolisille pankeille ja/tai sen sellaisille. Toisin sanoen melkein 80% "tukipaketin" rahoista pakenee ulos Kreikasta, takaisin euvostoliittoon.

Eli Kreikka tulee ajautumaan velkajärjestelyihin. Tämä on täysin varmaa. Mutta tämän "tukipaketin" myötä varmistui (vähintään) kaksi asiaa:

Kreikan konkurssi ei ole sen ongelma, vaan euvostoliittolaisten rahoituslaitosten ongelma. Miksi? Siksi, koska ne vastaanottavat leijonanosan "tukipaketin" rahoista.

Vaikea myöntää – nyt pelastetaan pankkeja
... Meneillään ovat kaikkien aikojen pankkitukitalkoot.
Ja Sinä, oi rakas euvostoliittolainen veronmaksaja, maksat nämä talkoot. Klassinen "voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan" -temppu.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihme olisi, jos potilas paranisi hoidosta huolimatta

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/02/12/tallainen-ihmelaake-voi-vieda-kreikan-hengen/201222925/170

Parasiitteja tässä tosin pelastetaan

Siperia opettaa kirjoitti...

Kyllähän se jurppii, miten meidänkin (veronmaksajien) nimi pystytään laillisesti skrivaamaan tähän vekseliin, vaikka puusilmäinenkin näkee että kyseessä on huijaus. Yhtä hyvin voisi upottaa rahat kaivoon.

Hyvin on suunniteltu tämä Suuri Puhallus! Ihailua himmentää vain se, kun on itse huijauksen kohteena.

Anonyymi kirjoitti...

Herra Seppänen Herra Kanin linjoilla.
"Kapitalismin systeemikriisi on sitä, että pankit eivät enää osta toinen toisiltaan niitä virtuaalirahatuotteita, joilla ”markkinat” on ensin kylläännytetty ja sitten syväjäädytetty. Kun pankit eivät tule toimeen omillaan, valtiot pannaan pelastamaan pankit myrkyllisen virtuaalirahajätteen loppusäilytykseltä."
http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97444-finanssikapialismi-rulettaa-kreikka

Kanifani kirjoitti...

Hmm, osaako hra Kani sanoa onko tämän artikkelin:
www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/02/08/naista-veloista-kreikka-ei-selvia/201222603/170
kappaleella:

"Lyhytaikaiset pikavipitkään eivät ole enää pitkään aikaan olleet aitoa markkinarahoitusta, vaan pääasiassa kreikkalaispankkien välittämää ja valtion itse takaamaa keskuspankkirahoitusta."

Ja samaisen artikkelin velkataulukon veloilla, joiden korkosarakkeessa lukee 0%, jokin yhteys?

Kovin olisi mielenkiintoista tietää aiheesta enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

(("Asiantuntija")) Tyrväinen:

"Kreikan kriisissä on Tyrväisen mukaan kyse siitä, että maan elintasoa on nostettu vauhdikkaammin kuin talouden suorituskyvyn perusteella olisi ollut syytä. "

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nain-kreikan-ratkaisu-vaikuttaa-sinuun/art-1288448753056.html

Ebolakani kirjoitti...

"Lyhytaikaiset pikavipitkään eivät ole enää pitkään aikaan olleet aitoa markkinarahoitusta, vaan pääasiassa kreikkalaispankkien välittämää ja valtion itse takaamaa keskuspankkirahoitusta."

Kani väittää, että tämä tarkoittaa seuraavaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euribor
Euribor (Euro Interbank Offered Rate) on päivittäin julkaistava viitekorko, jolla pankit tarjoutuvat lainaamaan vakuudettomasti varoja toisille pankeille euromääräisillä rahamarkkinoilla.

Esimerkiksi Gigantin rahoitus (TUOHI-Mastercard-tililuotto) http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/CC_ViewPagelet-Start?PageletUUID=T6esGQVtuxYAAAEweU0r1Luh on euribor "pohjainen".

Kreikan tapauksessa euribor "pohjaista" rahoitusta ei ollut saatavilla, koska se oli suljettu ulos rahamarkkinoilta (mm. euribor).

Mutta luoton täytyy virrata, eikös juu. Ja ratkaisuksi keksittiin sitten sellainen, että Kreikkalaispankit välittivät pikaluottoina ja sun muina vippeinä valtion itse takaamaa keskuspankkirahoitusta.

Kani voi olla väärässä.

Tuosta 0% korkosarakkeesta Kani ei tajunnut yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

euroopan euro-kriisi johtuu siitä, että euroopan kärkipoliitikot ovat sopineet amerikkalais kollegoiden kanssa siitä, että usan talous pelastetaan ensin, koska usassa ei saa syntyä levottomuuksia ja amerikan israelin rahoitus ei saa kärsiä. Kyseessä on myös dollarin asema, joten eurolla on mentävä huonommin. Euroopan keskuspankki ei osta omia velkakirjoja niinkuin fed tekee rapakon takana ja eikä myös paina rahaa, sekä korkokin on nelinkertainen usaan verrattuna. Syylliset tähän ovat juutalaiset euroopan ja usan tärkeissä viroissa. Kreikkaa älyttömällä riskillä lainoittaneet pankit olivat amerikkalaisia ja jokainen luokituslaitos, joka on kilpaa laskenut euromaiden luokituksia on myös amerikkalainen Juutalaisten pankkiirien rahoja ja valtaa tässä pelastetaan. Muulla ei ole heille merkitystä. Ihmettelen usein kuinka saatanan tyhmää väkeä amerikkalainen kansa on..? Eikö soita hälytyskelloja se että melkein jokainen poliitikko ja pankkiiri on siionisti juutalainen? Sama asia kuin jokainen suomalainen poliitikko olisi somali tai romani:) Samaa juutalais dilemmaa on eu:n muut eu:n etujen vastaiset päätökset, kuten iranin öljyn hylkääminen, josta kärsii vain nuo eurokriisi maat:) ainoa maa maailmassa jossa juutalaispoliitikot ajavat maan kansan etua on israel, muualla ne ajavat myös israelin etua, kuten usassa, ranskassa,britaniassa ja saksassa. Eun kautta myös suomi on tapattamassa omia sotilaita esim Afganistanissa. Tämä eurokriisi on pieni sivujuonne tai välttämätön paha tilanteessa missä lähi-idän geopoliittinenkartta muutetaan suur-israelille myönteiseksi ja samalla tietenkin juutalainen pankkieliitti nukkehallituksineen rikastuu muutama sata miljardia.. Hahaa muilla kansoilla on vain orjan rooli jäljellä, jos edes hengissä poloiset säilyvät.. Asiat voisivat olla toisinkin, mutta niinkauan kun ihmisen vapaa-aika menee maksullisen propagandan katselussa televisiosta ja hollywood sonnasta toivoa ei ole, eikä tule.. Ehkä seuraava mahdollisuus vapaisiin yhteiskuntiin on silloin kun koko "hyvinvointi"-yhteiskunta romahtaa. Suomen kansa on ehkä maailman aivopestyin kansa ja ei ansaitse edes tässä tilassa mitään hyvää. Suomella on samanlainen tulevaisuus kuin portugalilla maahanmuuton seurauksena. Mikä on sellainen kansa mikä ei enää pysty edes lisääntymään ja kansa vaihdetaan sukupolvessa elintasopakolaisiin=)