16.2.2012

Hemmetti soikoon. Väitätkö, että herra Ollila on väärässä?

Suomen (keskus)pankki - Rahoitustilastot - Vuosikatsaus 2010


Google - BKT:n kasvuprosentti - Suomi


Ymmärräthän, ettei näillä kahdella ole todellisuudessa mitään tekemistä keskenään. Ne eivät korreloi toisiaan millään tavalla. Ihan tosi. Usko nyt! Hemmetti soikoon. Väitätkö, että herra Ollila on väärässä? Mhäh!

:)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysytään nyt vielä tyhmänä eli siis BKT kuvaa täysin otettua velanmäärää ?

Ebolakani kirjoitti...

"Kysytään nyt vielä tyhmänä eli siis BKT kuvaa täysin otettua velanmäärää ?

Kyllä ja ei.

Se kertoo meille, että velkaa on otettu. Mutta se ei kerro määrästä mitään. Tämä siksi, koska suurin osa BKT:sta koostuu siitä, että yhtä ja samaa euroa siirretään vasemmasta kädestä oikeaan (samalla eurolla ostetaan tuotteita ja palveluita). Tästä johtuen BKT voi olla suurempi kuin kierrossa oleva rahamäärä (M3) ja yleensä myös onkin.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen valtion pitäisi varmaan perustaa autotehdas, jolla olisi oma pankki. Volkkarilla on ainaski oma pankki.
Ja eiku sitten vaan lainaamaan yhden prossan korolla Mario Draghilta rahhoo.

Anonyymi kirjoitti...

Eloranta tuli alkuun jotenkin ulos, että "Nyt laitetaan Suomen talous kuntoon". Yksi viesti oli, että "pitää vain haluta", lopulta kaiken takana on vain yksi ja sama vanha korjauskeino - yhteisöveron alennus.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2012021715213824_pk.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Pankki tiedottaa: "Euroalueen pankit ovat kiristäneet luottoehtojaan sekä yritys- että asuntoluotoissa, mikä on leventänyt lainamarginaaleja. Samaan aikaan yritysten ja kotitalouksien luotonkysyntä on vähentynyt. Maakohtaiset erot ovat kuitenkin suuria, eikä luottokannan haitallisesta, talouskasvua rajoittavasta supistumisesta ole toistaiseksi pitävää näyttöä."