24.1.2012

Sitten toiseen omituisuuteen

Verkkomedia on kunnostautunut varsin kiitettävällä tavalla monitoroidessaan Iranin, Libyan, Syyrian sekä hormuzin salmen tapahtumia.

Näyttää siltä, että ameriikan ihmemaa, anteeksi, ameriikan imperiumi on aloittamassa massiviiset sotatoimet Irania vastaan. Toisin sanoen kymmenet tuhannet ellei jopa miljoonat ihmiset tulevat (taas kerran) kuolemaan, kun ameriikan imperiumi yrittää säilyttää valtansa ja öljynsä Lähi-idässä.

Tässä hommassa on kaksi ällistyttävää omituisuutta.

Ensimmäinen omituisuus on tässä.
Iran, Russia Replace Dollar With Rial, Ruble in Trade, Fars Says
Iran and Russia replaced the U.S. dollar with their national currencies in bilateral trade, ...
Huono Suomennos:
Iran ja Venäjä korvasivat ameriikan dollarin omilla kansallisilla valuutoillaan kahdenvälisessä kaupankäynnissä, ...
China, Japan to Back Direct Trade of Currencies
Japan and China will promote direct trading of the yen and yuan without using dollars ...
Huono Suomennos:
Japani sekä Kiina tukevat suoraa kaupankäyntiä jeneillä ja juaneilla ilman ameriikan dollaria ...
Much Ado About Nothing: China, Russia Drop Dollar In Bilateral Trade
...China and Russia are expanding their trading terms and will conduct all bilateral trade exclusively in local currencies, thus dropping the dollar as an intermediary, ...
Huono Suomennos:
... Kiina ja Venäjä laajentavat kauppasopimuksia ja tulevat suorittamaan kahdenvälisen kauppansa yksinomaan paikallisissa valuutoissa, täten pudottaen välittäjänä toimineen dollarin, ...
China and Iran plan oil barter
Tehran and Beijing are in talks about using a barter system to exchange Iranian oil for Chinese goods and services ...
Huono Suomennos:
Teheran ja Peking neuvottelevat vaihtokauppajärjestelmän käyttämisestä vaihtamaan Iranilaista öljyä kiinalaisia tavaroita ja palveluja vastaan ...
Ilmeisesti vastaavanlaista touhua ollaan suunnittelemassa sekä toteuttamassa mm. Etelä-Amerikassa (mm. Brasilia, Argentina) sekä Intiassa.

Eli eri maat ovat hylkäämässä dollarin käytön kahdenvälisessä kaupassa (joka on muuten erittäin viisasta). Mutta tästä ei ole olemassa kuin pieni askel siihen, että dollari hyljätään reservivaluuttana. Ja tämä jos mikä on kuolinisku ameriikan imperiumille. Nimittäin tällaisen operaation jälkeen jokaisella dollarilla on olemassa täsmälleen yksi suunta: takaisin kotiin, ameriikan ihmemaahan. Ottaen huomioon ameriikan deindustrialisaation tason (mm. offshoringin myötä) tarkoittaisi dollarin reservivaluuttastatuksen menettäminen hyperinflaatiota ja tätä kautta dollarin tuhoutumista.

Mutta dollarin hylkääminen reservivaluuttana ei ole mahdollista ilman keskuspankkikartellin suostumusta. Ja tämä on se ensimmäinen omituisuus.

Sitten toiseen omituisuuteen.

Neuvostoliitolle kävi vähän hassusti tuossa 90-luvun alussa. Mutta neuvostoliiton tuhkasta nousi Venäjä. Venäjä on edelleenkin melkoisen rampa, mutta silti ällistyttävän vaarallinen. Löytyy ydinasetta, korkean teknologian tuhoamisvälineitä ja niin edelleen. Eli Venäjä on maa, jonka kanssa ei moni kehtaa hippasille lähteä.

Venäjä on ilmoittanut, ettei hyökkäystä Iraniin tulla sivusta katsomaan. Ja Verkkomedian seuraamat muut tapahtumat näyttävät vahvistavan uhkauksen.

Noh, ainoa tapa miten-ja-kuinka Venäjä voidaan sodassa kyykyttää, on se että se ajautuu taistelemaan kahdella eri rintamalla.

Ensimmäinen rintama on tietenkin Lähi-idässä. Toinen rintama löytyykin sitten täysin päinvastaisesta suunnasta: Suomesta ja/tai muista Venäjää "ympäröivistä" NATO maista (NATO ei ole mitään muuta kuin ameriikan imperiumin jatke). Jää nähtäväksi kuka ajautuu tämän ristin ameriikan imperiumin puolesta kantamaan.

Kaiken kaikkiaan, taas kerran, tämä näyttäisi kolmannen maailmansodan alulta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sotahan tässä tulee. Onko se lyhyt ja Iranin laivasto ja ohjusvoimat luhistava jämäkkä hyökkäys vaiko Iranin sotilaallisen voiman tuhoaminen, jää nähtäväksi. Se on kuitenkin selvä, että se on ensimmäinen näytös tässä teatterinäytelmässä. Kun Iranin sotilaallinen voima on poissa pelistä, alkaa lopullinen höykyttäminen. Surkuhupaisa yksityiskohta on kieltää jalometallien, kuten kullan ja timantin myyminen Iranille. Ihan oikeastikohan tässä on tarkoitus käyttää käänteistä psykologiaa. Iranin ämmät eivät saa kultakorujaan, niin ne pistää miehensä ahtaalle ja silloin vasta onkin muhamettilainen mies arvaamaton ja sählää sotimisen :) Valveutuneet länsimaalaiset näkevät tämän lävitse, mutta meitä on niin vähän. Lampaat määkivät ja sudet hallitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Mr.Durden sanoo uutisia teeskentelyksi (Much Ado About Nothing: China, Russia Drop Dollar In Bilateral Trade)?
Tajuttoman huono suomennos: Mr.D.sanoo: "Paljon melua tyhjästä:..."
Ja ihmettelee, miksi China Dailyn juttu (siitä, että Kiina ja Venäjä laajentavat kauppasuhteitaan ja hoitavat kaiken kahdenvälisen kauppansa vain paikallisissa valuutoissa pudottaen dollarin välittäjän paikalta,) saa ilmaa siipiensä alle vasta vuorokauden viipeellä.
Mr.D.: "Valitettavasti juttu on pelkkää teeskentelyä useista syistä."
Mr.D siteeraa uutistoimisto Bloombergia:
"Kiina ja Venäjä pudottavat U.S. dollarin kahdenvälisestä kaupastaan ja käyttävät sen sijaan omia valuuttojaan China Dailyn mukaan, sanoivat Kiinan PM Wen Jiabao ja Venäjän Vladimir Putin."
"Kas kummaa", D. lausahtaa, "tasan saman alkusoiton kuulimme kesäkuussa 2009: mutta varsin vähän on todellisuudessa tapahtunut dollarin ulossulkemiseksi sen jälkeen".

Mr.D pyytää lukijaa palauttamaan muistiinsa tiedotteen,17. kesäkuuta 2009, jossa Kiinan ja Venäjän johtajat tuolloinkin lupasivat laajentaa paikallisten valuuttojen käyttöä vähentääkseen US-dollaririippuvuuttaan. "Tieto annettiin vuorokausi BRIC-huippukokouksen jälkeen."
"Ja päätellen markkinoiden reaktiosta ja dollarin toipumisesta yhdessä yössä vaikuttaa siltä, että kaikkialla kyseinen tiedonanto on tulkittu pelkäksi teeskentelyksi.Ja, pitäkää mielessä, ettei Venäjä kuulunut edes Kiinan kymmenen suurimman kauppakumppanin joukkoon 2010."
Mr. Durden jatkaa: "Jos Kiina tekisi (edellämainitun dollarista luopumisen) minkä tahansa kärkikymmenikköön kuuluvan kauppakumppaninsa kanssa, silloin saattaisi olla syytä huolestumiseen."
"Nyt Kiina vain heittää koepalloja eikä sillä missään tapauksessa ole aikomustakaan eristää US:aa tai riskeerata liki kolmen (3) tuhannen miljardin dollarin ulkomaanvaluuttareservejään menettämään kaksinumeroisen prosenttiluvun verran arvostaan yhdessä yössä."

Mr. Durdenilla on salattua tietoa, vai puhuuko lämpimikseen?

Ebolakani kirjoitti...

"Mr. Durdenilla on salattua tietoa, vai puhuuko lämpimikseen?"

Ensinnäkin, herra Durdeneita on enemmän kuin kaksi.

Toiseksi, lue tämä: http://www.zerohedge.com/news/russia-iran-proceed-bilateral-trade-drop-dollar-russian-warships-park-syria

Kolmanneksi, herra Durdenin mielestä se, että Intia, Iran, Kiina, Japani sekä Venäjä vaihtavat keskenään joitain tuottamiaan tuotteita ja palveluita ilman dollaria ei aiheuta minkäänlaista ongelmaa ameriikalle. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, herra Kani on samaa mieltä. Mutta kaikki alkaa jostain...

Siperia opettaa kirjoitti...

Eikö aikanaan ollut puhetta, että Saddamin Irak alkoi käydä kauppaa ilman dollaria? No siihenhän löytyi ratkaisu kätevästi. Miksi nyt(kään) olisi toisin...

Sota on muuttanut muotoaan sitten 9/11. Tämä ameriikan ihmemaan nykyinen tapa katsoa muuta maailmaa lienee lähempänä kolonialismia kuin varsinaista sotaa. Hyökkäys aloitetaan kun se itselle sopii, taistelut hoidetaan hygieenisesti tekniikan turvin ja "vihollisen" lyömisen jälkeen jätetään jälkeen ystävällismielinen hallinto sekä poliisivoimat.

Hra Kanille hatunnosto jälleen hienosta kirjoituksesta. On hyvä että näiden ansiosta pysyy silmät auki.

Anonyymi kirjoitti...

>>Mutta dollarin hylkääminen reservivaluuttana ei ole mahdollista ilman keskuspankkikartellin suostumusta. Ja tämä on se ensimmäinen omituisuus.<<

Joka tapauksessa omituista. Ollaanko valmistautumassa suureen sotaan ja sitä seuraavaan vakavaan taloudelliseen kriisiin...

Ebolakani kirjoitti...

"Ollaanko valmistautumassa suureen sotaan ja sitä seuraavaan vakavaan taloudelliseen kriisiin... "

Tältä tämä vähän vaikuttaisi.

Mutta mikä hauskinta: tämä on suunniteltua. Tämä ei ole vahinko.