24.1.2012

"Live & let live" tyylistä hippiporukkaa

EU:ssa ei pidetä Unkarin itsemääräämisoikeudesta
...
Se, että maan keskuspankki olisi uskollinen ensi sijassa kotimaalleen, on ristiriidassa EU-lakien kanssa.
...
Ilmeisesti maailman ensimmäinen keskuspankki perustettiin Ruotsissa vuonna 1668. Tämän keskuspankin ensisijainen toiminto oli rahan lainaaminen valtiolle. Toisin sanoen keskuspankin ensisijainen tehtävä oli valtion alijäämien rahoittaminen. Tällä tavoin estettiin valtiota ajautumasta riippuvaiseksi liikepankeista, koronkiskojista tai jopa "sijoittajista" (todellisuudessa ko. puljun käytännön tarpeet eivät olleet näin jaloja. Käytännössä keskuspankin tarkoitus oli ohittaa verotuksen aiheuttama pullonkaula sotien rahoittamisessa).

Kelataan noin 300 vuotta eteenpäin ja keskuspankin perustoiminnot on käännetty täysin päälaelleen:
- kiristää jokaista taloudessa toimivaa pitämään tuottavan perusduunarin palkka mahdollisimman alhaisena (hintavakaus, inflaation hallinta).
- raudanlujaotteen varmistaminen maan taloudesta (itsenäisyys muusta parlamentaarisesta järjestelmästä, rahapolitiikka on talouspolitiikkaa)
- toimia liikepankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen ylläpitäjänä (viimekätinen lainaaja)
- erikseen kielletty rahoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria.

Ja näin yksinkertaisilla tavoilla koko taloudesta on tehty massiivinen ponzi, jonka ainoa toiminto on "syöttää" ylijäämät (jonkun ottama laina, jonka joku muu ansaitsi) korkoina ja sun muina maksuina yksityisille osakeyhtiöille, joita myös pankeiksi kutsutaan.

Hemmetin ovelaa!

Valitettavasti "panksterit" eivät ole ottaneet huomioon yhtä pientä ongelmaa.

Nykyinen järjestely aiheuttaa sen, että jokaisen pankin kannattavuus on täysin riippuvaista jonkun toisen pankin myöntämistä lainoista. Tämä tulee automaattisesti aiheuttamaan koko pankkisektorin konsoliditoitumisen. Toisin sanoen pari kolme toimijaa tulee saamaan valtaansa yli 50-70% euvostoliiton pankkitoiminnasta.

Mutta "panksterit" eivät ole mitään "live & let live" tyylistä hippiporukkaa. Päinvastoin. He ovat ahneita, laskelmoivia ja ennen kaikkea psykopaatteja. Ja kun tällaisilla ominaisuuksilla varustetulta ihmiseltä vedetään elämäntyö jalkojen alta pois, voimme olla varmoja siitä että seuraavan muutaman vuoden aikana tulemme näkemään huomattavasti enemmän ns. whistleblower "pankstereita".

Jää nähtäväksi, että tuleeko heidän tunnustuksillaan olemaan mitään vaikutusta itse järjestelmään...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oisko jollain antaa nimiä tai listaa nykyisistä "whistleblower" pankstereista?

Kuulostaa varsin mielenkiintoselta.