15.12.2011

Päästäkää raukkaparka jo eläkkeelle

Liikanen: Puheilla markasta yritetään heiluttaa vakautta
Liikasen mukaan Suomen Pankin tehtävänä on edistää Suomen ja euroalueen vakautta.
...
Talouden epävarmuuden voimakas lisääntyminen lykkää investointihankkeita myös Suomessa, ja investointien kasvu tyrehtyy.
...
Päästäkää raukkaparka jo eläkkeelle.

Eihän hän enää kykene edes valehtelemaan ilman kompastumista omiin sanoihinsa tai olemaan kertomatta, että hänen johtamansa pulju on epäonnistunut täydellisesti.

11 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

No jos ei saa puhua markan takaisin tulosta, niin miksikäs me emme voisi ottaa valuuttamme nimeksi rupia ja paiseita?
Ai niin sehän onkin Intian valuutta.
Vaikka melko ruvelle ja paiseille meidän talouskehityksemme näkyy painuvan.
No entäs jos luovuttaisiin kokonaan seteleistä ja kolikoista, ja siirryttäisiin käyttämään pelkästään Digitaaleja?
Jolloin kaikenlaiset pimeän työn teettämiset ja rikollisten huumekauppa päättyisi kuin seinään, kun käteistä rahaa ei enää olisi, vaan kaikki rahasiirrot tapahtuisi digitaalisesti, ja silloin kaikki raha olisi totaalisesti jäljitettävissä.
Niin no rikolliset tietysti voisivat siirtyä käyttämään jalometalleja, mutta vaikeaksi menee.
Ei puhuta markan takaisin paluusta, puhutaan mieluummin jostain kävystä ja oravannahkasta jookosta?

Anonyymi kirjoitti...

Totaalinen rahan kontrolli = totaalinen diktatuuri. Siihen Rahan Valtiaat pyrkivätkin, ja selittävät sheeplelle aina jotakin uskottavan peitetarinan kuten 'taistelu pimeätä työtä/terrorismia vastaan' yms. 911 (joka sitten osoittautuu Northwoodiksi mutta ei se mitään). Tarinoita on erilaisia, ja nk. 'vapaan maailman' ihmiset (l. orjat) ovat yhä tihenevän kontrollin alla. Digitaalisen rahan kettinki ja kaulapanta on vahvempi ja varmempi kuin vanhanaikainen raudasta tehty. Nykyisin maistereitakin kantavat sellaisen näkymättömän kaulapannan eivätkä edes huomaa, että he ovat jo orjia (mikäli orjia eivät kokeile kettingin pituutta ja vahvuutta).

Kaptah kirjoitti...

Onkos misterjukka tietoinen Clearstreamista. Siellä on sinulle digitaaleja ja helvetin hämäärää touhua, jota EI jäljitetä. Kaiken sen rinnalla mitä Celdelissä tapahtuu on huumekauppa ja pimeäntyön teettäminen pikku puuhastelua.

Clearstream - maailman suurin pesukone


Pikemminkin meidän tulisi keskustella paikallisvaluuttojen käytöstä, kuin kurrennahasta tai kävyistä.

Alapuolella olevassa linkissä on riittävästi varsin mielenkiintoista asiaa.
Red Symphony

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kohteliaimmin pyytäisin saada esittää herra Kanille kysymyksen: ymmärtääkö herra Kani energian merkityksen kokonaisuuden kannalta tulevaisuudessa? Hiljattain olen itse tavannut herra Järvisen. Energia ja talous kietoutuvat tulevaisuudessa pelottavalla tavalla toisiinsa. www.samassaveneessä.info

ystävällisin terveisin: Pieni (ebola)Kani

Anonyymi kirjoitti...

Onko pankissa sisällä tai ottoautomaatissa sisällä oleva seteli rahaa?

Ebolakani kirjoitti...

"Energia ja talous kietoutuvat tulevaisuudessa pelottavalla tavalla toisiinsa. www.samassaveneessä.info"

Totta. Ja ei ymmärrä.

:)

Ebolakani kirjoitti...

"Onko pankissa sisällä tai ottoautomaatissa sisällä oleva seteli rahaa?

Voi kyllä, kultaseni, kyllä se sitä on.

Anonyymi kirjoitti...

Jos talletan satasen setelin pankkiin, niin se talletukseni on rahavarantoa, M1. Mutta jos se setelikin siellä pankissa on rahaa niin tulipa tuplattua satanen kahdeksi sadaksi.
Miten tämä nyt oikein on, lisääntyykö rahavaranto tosiaan satasella, jos tallettaa satasen setelin pankkiin.

Ebolakani kirjoitti...

"Miten tämä nyt oikein on, lisääntyykö rahavaranto tosiaan satasella, jos tallettaa satasen setelin pankkiin."

Valitettavasti ei.

http://ebolakani.blogspot.com/2011/10/esitetaan-yksinkertainen-kysymys.html

"Suomen (keskus)pankki tulostuttaa Setec Oy:llä setelit (ja kolikot?). Jonka jälkeen ne toimitetaan pankkeihin, pankkiautomaatteihin tai jopa kauppoihin. Yksikään Suomalainen ei voi käyttää niitä ennen kuin on lainannut luottolaitokselta (pankilta) välineitä, joilla jo liikkeeseen laskettua rahaa voidaan (sähköisesti) käyttää. Ja nämä (välineet) ovat niitä ykkösiä ja nollia tietokannoissa, jotka loppujen lopuksi vastaavat tililläsi näkyvää summaa rahaa.

Eli raha, jonka talletit pankkiin oli jo jonkun ottamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa. Miksi näin?
Siksi, koska luottolaitostoiminnassa ei lasketa liikkeelle rahaa vaan välineitä, joilla jo liikkeeseen laskettua rahaa (Setec Oy:n tulostamia seteleitä) voidaan sähköisesti käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Raha on eri asia kuin seteli. En tallettanut rahaa esimerkiksi pankkisiirrolla toiselta tililtä tililleni vaan nimenomaan talletin setelin. Yleisön hallussa eli minulla oleva seteli on rahaa, mutta onko se siellä luottolaitoksessakin rahaa, eikä vain seteli.
Tässä tapauksessa syntyvä pankkitalletus ( M1 ) on pankin velka minulle. Käsitykseni voi olla väärä, mutta silloin se seteli ei enää voi olla pankin sisällä eikä pankkiautomaatissa rahaa vaan " valmiustilassa, yleisölle lähdössä oleva jotakuinkin shekkiin verrattava maksuväline ". Muutonhan raha tuplaantuisi setelin talletustilanteessa.
( Sitä seteliä ei saa pankista debet-ottona, jos ei ole ennemmin lainannut pankille eli tallettanut pankkiin. Raha kun sattuu olemaan velkaa. Credit-otossa syntyy velka pankille ).
Pää tuppaa menemään solmuun, kun raha on miinusmerkkistä ja sen saamisen pantit ( as-osake, maatila, linja-auto jne ) ovat plusmerkkisiä, jos ovat niitäkään.

Ebolakani kirjoitti...

"Raha on eri asia kuin seteli. ... Yleisön hallussa eli minulla oleva seteli on rahaa, mutta onko se siellä luottolaitoksessakin rahaa, eikä vain seteli."

Esitetään kysymys.

Miten-ja-kuinka setelit ja kolikot ovat päätyneet yleisön haltuun?

Tai muotoillaanpas tämä toisin:

Näytä herra Kanille yksikin työnantaja, jonka tuotannon arvoa vastaavan tulo maksetaan suoraan keskuspankista (Setec Oy:n vasta tulostamilla seteleillä)?