2.11.2011

Verot ovat käteviä.

Solidaarisuusvero rikkaille muhii eduskuntaryhmissä
Ajatus erityisestä solidaarisuusverosta rikkaille muhii kolmen hallituspuolueen eduskuntaryhmässä. Vero olisi väliaikainen ja sen tuotto käytettäisiin palvelujen rahoittamiseen.
Verot ovat käteviä. Verot antavat rahalle "arvon" ja tämän lisäksi ne ovat yksi pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen "suojamekanismeista". Mitä korkeammat verot suurituloisilla ja koroillaeläjillä on, sitä paremmin ponzi pysyy pystyssä.

Mutta, että ne rahoittavat palveluita? Öö... miksi? Suomen valtion ei tarvitse kerätä senttiäkään veroja julkisten palveluiden pyörittämiseen. Suomi voi rahoittaa (lakiin kirjatut) julkiset palvelunsa ällistyttävän yksinkertaisella tavalla:
Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan. 
Totta. Olet oikeassa. Tällaisessa järjestelyssä olisi myös sivuvaikutuksia.

Yksi sivuvaikutuksista olisi sellainen, että ihmiset kykenisivät maksamaan pankkilainansa takaisin. Tällä hetkellä suurin osa velallisista on sellaisessa tilanteessa, etteivät he ikinä - koskaan - tule maksamaan lainojaan (korkoineen päivineen) takaisin. Tämä mahdottomuus juontaa juurensa kahdenkertaisesta kirjanpidosta. Ja tästä johtuen ongelma on matemaattinen.

Toinen mahdollinen sivuvaikutus olisi sellainen, että ihmisiä työllistyisi erilaisiin työpaikkoihin. Raha ei enää olisi ensimmäinen este vaihdannalle.

Kolmas mahdollinen sivuvaikutus olisi sellainen, että verotusta voitaisiin laskea alle puoleen siitä mitä se nyt on. Tämä taas yhdessä supistuvan velkataakan kanssa kasvattaisi kilpailukykyä huomattavasti.

Hittolainen! Positiivisia sivuvaikutuksia. Mitäs hemmetin peliä se tällainen on?

Ei kommentteja: