22.10.2011

Muistatko tämän kuvan?

(Kiitoksia vihjeestä Anonyymi. Olet paras!)

Muistatko tämän kuvan?
Hyvä! Herra Ojapelto sanallistaa kuvan ällistyttävän ytimekkäästi: Helsingin Sanomien talousjournalismi – asiaa vai asialla?
Sokea Kreetakin näkee kuviosta ensisilmäyksellä, että nykyinen kriisi ei ole ensisijaisesti valtioiden velkakriisi vaan pankkien johdannaismarkkinoitten aikaansaama virtuaalirahan pyramidihuijaus. Siitä näkee heti, että mitkään veronmaksajien reaalimaailman tukirahat eivät riitä pelastamaan pankkeja niiden itse aiheuttamalta virtuaalikuplan aikapommilta. Rysähdys tullee tukipaketeista huolimatta ja varmasti.
Kapteeni, haluaisitteko sanoa sanasen?

Herra Kani on samaa mieltä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisikos joku laittaa kuvan kansanedustajien- ja valtionvarain-ministeriön virkamiehille sähkiksenä. Jos menee, niin lupaan kysyä heiltä, ovatko saaneet kyseisen kuvan ja mitä ovat tehneet asian hyväksi.

Anonymous kirjoitti...

Katsoin eilen tuota samaa Ojapellon linkkiä ja ajattelin, että juuri tuo kohta on tärkeä:
Kaikkein tietämättöminkin ymmärtää kuvaa vilkaisemalla, ettei koko EU-maiden yhteenlasketun sosiaalimeno-osaston täydellinen lakkauttaminen n. 28 vuodeksi auttaisi mainittavasti ns. finanssikriisiin.
Miksi siis sosiaalimenot leikataan, kuntataloudet supistetaan, terveydenhoito, kulttuuri, koulutus, yliopistot kärsivät?
Finanssikriisiin näillä menoleikkauksilla ei ole vaikutusta.
Kyse on vallan muusta.
Valtioiden itsenäisyys täytyy hävittää ja muodostaa EU-imperiumi. (sanoo Ambrose Evans-Pritchard).