5.9.2011

Tälle rautakeuhkoon kytketylle kvadriplegia potilaalle ei tämän raajan menettäminen merkitse enää yhtään mitään.

(Kiitti vihjeestä herra Järvinen)

Global Banks Cut Jobs Fastest Since 2008 Amid Revenue Squeeze
The 50 largest banks, including HSBC Holdings Plc (HSBA), Credit Suisse Group AG (CSGN) and Bank of America Corp. (BAC), disclosed plans for almost 60,000 reductions since Jan. 1, according to company statements and data compiled by Bloomberg Industries. At that pace, they’ll cut more than 101,000 jobs this year ....
Huono Suomennos:
50 suurinta pankkia, kuten HSBC Holdings Plc (HSBA), Credit Suisse Group AG (CSGN) ja Bank of America Corp (BAC), ovat paljastaneet suunnitelmat lähes 60,0000 (työntekijän) vähentämisestä tammikuun 1. jälkeen, yhtiöiden lausuntojen sekä Bloombergin keräämien tietojen mukaan. Tätä vauhtia ne leikkaavat yli 101000 työpaikkaa tämän vuoden aikana ...
Herra Kania kiinnostaa minkälaisia työpaikkoja nämä yhtiöt ovat leikkaamassa?
HSBC Strategy Shift Cuts Jobs, Branches
HSBC's job-cut plans were expected, after Mr. Gulliver in May presented a strategic plan for the bank to shave up to $3.5 billion from its annual cost base by 2013 and exit from retail banking in some of the 87 countries in which it operates, ...
Huono Suomennos:
HSBC:n työntekijöiden leikkaus suunnitelmat olivat odotettuja, kun herra Gulliver esitti Toukokuussa pankin strategisen suunnitelman höylätä 3,5 miljardia dollaria sen vuotuisista peruskustannuksista vuoteen 2013 mennessä ja poistua vähittäispankkitoiminnasta joistakin 87 maassa, joissa se toimii, ...
...
Timeline: Lloyds job losses
June 2011
15,000 losses, mainly from middle management and back-office staff.
Huono Suomennos:
kesäkuu 2011
15,000 leikkaukset, pääasiassa keskijohtoa ja selvitysosasto henkilöstöä.
Factbox - Recent job cuts at major banks
CREDIT SUISSE:
...
-- Chief Financial Officer David Mathers said the cost cuts, aimed at shaving 1 billion Swiss francs (787.9 million pounds) from the expense run-rate during 2012, would hit all divisions but particularly the investment bank, and all geographies.
Huono Suomennos:
CREDIT SUISSE:
...

-- Talousjohtaja David Mathers sanoi kustannus leikkaukset, joiden tarkoituksena on höylätä 1 miljardia Sveitsin frangia (787,9 miljoonaa puntaa) kustannuksista vuoden 2012 aikana, osuvat kaikille osastoille, mutta erityisesti investointipankki ja maanosiin.
Barclays to Cut About 1,000 Jobs in U.K. Consumer Unit
Britain’s third- largest bank, may cut about 1,000 jobs at its consumer unit in the U.K. as it stops offering individual customers face-to-face investment advice in branches.
Huono Suomennos:
Britannian kolmanneksi suurin pankki, saattaa leikata 1000 työpaikkaa sen UK:n kuluttajayksiköstä, koska se lopettaa yksittäisille asiakkaille kasvotusten annettavan sijoitusneuvonnan.
Bank of America Plans Big Job Cuts
The initial 3,500 cuts are spread across the bank, including investment banking and trading.
Huono Suomennos:
Alustavat 3,500 leikkaukset jakaantuvat läpi pankin, mukaan lukien investointipankkitoiminta sekä vaihto.
Ja jatkuu ja jatkuu...

Mutta miksi ihmeessä pankit sulkevat toimistojaan ja joissakin maissa ajavat alas mm. vähittäis-, investointi- ja liikepankkitoimintaa? Eivätkö ne siis näin tehdessään ammu itseään jalkaan? Kyllä, juuri näin he ovat tekemässä. Mutta tälle rautakeuhkoon kytketylle kvadriplegia potilaalle ei tämän raajan menettäminen merkitse enää yhtään mitään.

Pieni alustus on paikallaan.

Kun pankki lainaa rahaa, se luo asiakkaan tilille vain-ja-ainoastaan lainasopimuksessa määritellyn summan verran. Mutta koska lainasta on maksettava korkoa, on pankkiin palautettava enemmän kuin sieltä on lainattu.

Tämä tarkoittaa sitä, että ne jotka ovat ottaneet lainaa eilen ja tänään, ovat velan takaisin maksamisessa täysin riippuvaisia niistä, jotka ottavat velkaa huomenna.

Tämä taas tarkoittaa sitä, että esimerkiksi asunnon "arvo" nousee täsmälleen niin kauan kun jostain löytyy suurempi typerys, eli joku joka ostaa asunnon korkeammalla hinnalla (kuin edellinen ostaja).

Toisin sanoen pankkien ydinliiketoimintaa eli vähittäis-, investointi- ja liikepankkitoimintaa on ponzi. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaus.

Jokainen ponzi tarvitsee toimiakseen kyllästämättömän markkina-alueen. Kun markkina-alue on kyllästetty, kaatuu ponzi omaan mahdottomuuteensa. Eikä pankkien pyörittämä ponzi, kaikesta sääntelystä huolimatta, ole millään tavoin erityisasemassa. Nimittäin velkaa voidaan ottaa täsmälleen sen verran kunnes lainanhoitokustannukset "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta.

Olipas hieno alustus. Eteen päin!

Koska-kerta-kun pankit ajavat alas toimistojaan ja potkivat ulos henkilökuntaa, joiden päätehtävänä oli ydinliiketoiminnan pyörittäminen, ovat suurimmat markkina-alueet kyllästetty velalla. Toisin sanoen velkasaturaatio on jo lakipisteessä (huippukohta). Eli pankkien markkina-alueella ei enää ole asiakkaita, jotka kykenisivät ylläpitämään niiden pyörittämää ponzia. Tämä taas tarkoittaa sitä, että lainojen vakuudeksi annetun omaisuuden "arvo" romahtaa. Joka tarkoittaa sitä, että pankkien kirjoissa ja kansissa olevat varat (lainojen vakuudet) muuntuvat ongelmajätepaperiksi.

Tässä siis syy siihen, miksi (melkein) kaikki pankit yrittävät synnyttää maksukykyä sisäisistä resursseista. Tässä syy, miksi pankit ulkoistavat, leikkaavat, sulkevat toimistojaan ja jopa lopettavat liiketoimintaa (joissakin maissa).

Mutta ei tässä vielä kaikki! Tämä koko juttu tarkoittaa uusintaottelua vuoden 2008 pankkien luottamuspulasta ja luottolamasta: ABN Amro Complains About Interbank Liquidity Crunch, As CEO Says End Of Euro Would Make 1930s Seem Like "A Trifle"
Banks are seeking to retain their liquidity, making interbank lending more difficult, as funding from money and capital markets becomes harder to obtain, ABN Amro Group NV Chief Executive Officer Gerrit Zalm said.

Interbank borrowing for more than six months is also becoming problematic because banks are reluctant to lend to competitors with “big positions in weaker countries’ debt, for instance,” he said today ...
Huono Suomennos:
Pankit pyrkivät säilyttämään maksukykynsä, tehden pankkien välisestä luotottamisesta vaikeampaa, koska rahoitusta on raha- ja pääomamarkkinoilta vaikeampaa saada, ABN Amro Group NV toimitusjohtaja Gerrit Zalm sanoi.

Yli kuuden kuukauden aja pankkien välisestä luotottamisesta on tullut yhä vain ongelmallisempaa, pankit ovat haluttomia lainaamaan kilpailijoille joilla on "suurempi asema heikompien maiden" veloissa, esimerkiksi, hän sanoi tänään ...
Tässä paljon puhuva käppyrä pankkien välisten (dollari) lainojen koroista:


Pankkijärjestelmän kokonaisvaltainen hyytyminen alkaa 5, 4, 3, 2 ... ihan minä hetkenä hyvänsä. Kohta. Nyt. Ei vielä vaan...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajankohtainen ja hyvä kirjoitus. Voi kun Jutta ja Jyrki lukisivat
tämän. No, tuskin sillä mitään mekitystä olisi. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Näin se menee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta "Greater fool theorysta" tuli vaan mieleen että systeemi on todellakin järjetön jos sen koossapitämiseksi tarvitaan ylläpitää ihmisten yksinkertaisuutta, tyhmyyttä, tietämättömyyttä tai muuta vastavaa. Todellakin järjetön systeemi näin yhteisen hyvän kannalta.....

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun potkivat jengii pois. Siellä ne istuu vain kahvikopissa. Palvelutiskit on tyhjänä jokatapauksessa.
Kiitos Nallelle, Nordeasta tiedossa ensivuonna hyvät osingot :)
Terv. v.r.

Ebolakani kirjoitti...

"Nallelle, Nordeasta tiedossa ensivuonna hyvät osingot."

Euro vetoa, että ostat "ansaitsemillasi" osingoilla lisää osakkeita?

Ja toinen euro vetoa siitä, että loppuvuoteen 2013 mennessä Nordean osakkeen "arvo" romahtaa 52.5% ellei enemmänkin.

Ebolakani kirjoitti...

"systeemi on todellakin järjetön jos sen koossapitämiseksi tarvitaan ylläpitää ihmisten yksinkertaisuutta, tyhmyyttä, tietämättömyyttä tai muuta vastavaa."

Olet täysin oikeassa. Tässä ei kerta kaikkiaan ole mitään järkeä.

Ebolakani kirjoitti...

"Voi kun Jutta ja Jyrki lukisivat
tämän."

Haha! Sen päivän kun näkisi.

Kappas kirjoitti...

Kappas,

Syy

http://euroetana.blogspot.com/2011/09/200-000-tanskalaista-loukussa.html

ja seuraus,

Danske Bank (eli Sampopankki)aikaistaa säästöohjelmaansa vuodella

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/02/10/danske-bank-aikaistaa-saastoohjelmaansa-vuodella/201222916/12?ref=ts_float_news

http://www.bloomberg.com/news/2012-02-09/danske-s-2-000-job-cuts-to-be-frontloaded-banker-pay-curbed.html

Onneksi on vielä jäljellä asuntohullut Suomalaiset.
Eli alue, joka on poikkeuksellisesti tämänkin asian suhteen - täysin riskitön euroalueen reunavaltio.

Ai niin, Irlantikin on euroalueen reunavaltio...

hmmm....

Ebolakani kirjoitti...

"Onneksi on vielä jäljellä asuntohullut Suomalaiset.

Hemmetin hieno syy ja seuraus! Kiitoksia!