11.7.2011

Paranna sairaus ja oireet katoavat.

FT: Totuus Kreikasta alkaa valjeta EU-johtajiille: tappiot väistämättömiä
Jotkut EU-johtajat ovat alkaneet ymmärtää, että Kreikan ainakin osittainen maksukyvyttömyys on väistämätöntä, kertoo Financial Times. FT:n mukaan EU-johtajat ovat valmiina hyväksymään Kreikan maksuhäiriön osana uutta suunnitelmaa, jolla Kreikan velkatasoa leikataan kestävälle tasolle.
...
Yli 150 maassa rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin.

Kun pankit lainaavat rahaa, ne lainaavat vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman verran. Eli pankki luo rahaa asiakkaan tilille lainasopimuksessa määritellyn summan verran ja vain-ja-ainoastaan sen verran. Ei senttiäkään yli tai alle. Tästä johtuen korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.

Ja niinpä koko järjestelmä on yksi massiivinen ponzi. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaus. Ne jotka ovat ottaneet lainaa eilen ja tänään ovat velan takaisin maksamisessa täysin riippuvaisia niistä jotka ottavat velkaa huomenna.

Näin ollen ei ole olemassa kestävää velkatasoa. Koko idea on täysin järjetön.

Jokainen valtio, yritys, kansalainen, jne on 100% riippuvainen rahasta, jonka joku lainaa pankista ja kuluttaa kiertoon. Näin järjestelmä on rakennettu. Tällainen se on!

Kreikan velkataakan leikkaaminen on vähän niin kuin Herra Seppäsen takuuvarmat ohjeet laman torjuntaan. Idea näyttää hyvältä ja kuulostaa vakuuttavalta, mutta loppujen lopuksi jättää itse ongelman, eli rahan "syntymekanismin" täysin huomiotta, käsittelemättä ja ennen kaikkea korjaamatta.

Kreikan velkojen leikkaaminen ei muuta mitään!

Pankkien pyörittämä ponzi on edelleenkin paikallaan. Kreikkalaisten (niin kuin kaikkien muidenkin) työllistyminen, sosiaaliturva, eläkkeet jne. ovat edelleenkin 100% riippuvaisia siitä, että joku menee pankkiin, lainaa rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin. Kreikan talouspoliittinen valta on edelleenkin ulkoistettu luottoluokitusyhtiöille sekä päämarkkinatakaajille. Vaikka Kreikka jotain (muka) voittaisikin, se on kohta uudelleen samassa tilassa: Lamassa.

Sairaus on rahan "syntymekanismi". Kaikki muu on vain oiretta tästä. Paranna sairaus ja oireet katoavat. Lääkkeitä on. Esimerkiksi:
Toholammilla käytössä oma paikallisraha
Ouluun suunnitellaan rahatonta taloutta aikapankissa
Colonial scrip - Wikipedia, the free encyclopedia
Social Credit: Synopsis of Social Credit
"Suomen Talousdemokraattinen Puolue": Talousdemokratian 2.0 version hahmottelua
Silvio Gesell - Wikipedia, the free encyclopedia
Wörgl - Wikipedia, the free encyclopedia
Kuinka tähän pattitilanteeseen on päästy?
Creating New Money
Naturalmoney.org
LETS
WIR
Mikä otetaan? Mikä on paras? Vai otetaanko vain parhaat puolet kaikista?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Paranna sairaus ja oireet katoavat"

Napakymppi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta lääkkeiden linkilistasta puuttuu kokonaan kansallisosialistinen Saksa 1933-45?
He paransivat käytännössä tämän tarkoittamasi rahajärjestelmän sairauden ja Saksa nousi taloudelliseen kukoistukseen, kunnes se tuhottiin sodalla.