25.5.2011

Tämä on fakta.

"Kreikan lainojen uudelleenjärjestely on kauhuskenaario"
Kreikan lainojen uudelleenjärjestely on kauhuskenaario, joka aiheuttaisi maan talouden romahtamisen, kun kaikki maan rahavirrat tyrehtyisivät. Näin säestää EKP:n neuvoston jäsen Christian Noyer Eurooppa-neuvoston presidenttiä Herman van Rompuyita.
...
Tämä on fakta.

Tiedätkö miksi?

Lainataanpas Herra Fresco:a.
...Then came the crash of 1929 which began what we now call “The Great Depression”. I found it difficult to understand why millions were out of work, homeless, starving, while all the factories were sitting there; the resources were unchanged.
...
Huono Suomennos:
... Sitten vuonna 1929 tuli pörssiromahdus. Tästä alkoi nykyisin kutsumamme "Suuri lama." Minun oli vaikeaa käsittää, miksi miljoonat olivat työttömiä, kodittomia ja nälissään samalla kun kaikki tehtaat vain seisoivat tyhjillään. Resurssit pysyivät muuttumattomina.
...
Siksi, koska työstä ei saa rahaa. Työstä saa palkaksi jonkun ottamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa, jota käytetään kuin se olisi rahaa. Pankista saa velkaa, jota voi käyttää kuin rahaa. Ja kun velkahanat kierretään kiinni, se on siinä. La-la-lamaargh. (anteeksi oli pakko.)

Ei kommentteja: