23.5.2011

Harhaanjohtajamme tulevat menemään perse edellä puuhun.

Katainen nimesi 3 ”puhutuinta”
...
–Ne suurimmat haasteet Suomen kannalta, joita tässä hallitusohjelmassa halutaan käsitellä, ovat köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy, julkisen talouden vakauttaminen ja kolmantena sitten kestävän talouskasvun ja kilpailukyvyn vahvistaminen, sanoi Katainen.
...
Tällä porukalla on olemassa vain yksi keino köyhyyden ja syrjäytymisen estämiseen: Työ. Valitettavasti Velka = Ostovoima = Työpaikka. Eli ellei joku mene pankkiin, ota velkaa ja kuluta sitä eteenpäin, kukaan ei ole töissä.

Julkista taloutta ei voida vakauttaa. Tämä on täydellisen mahdotonta. Ensimmäinen ja viimeinen syy on se, että julkisen taloudet tulot ovat 99% riippuvaiset verotuloista. Ja verotulot ovat taas 100% riippuvaiset valtioon kuuluvien jäsenten tuloista, jotka taas itsessään ovat 100% riippuvaisia siitä, että joku menee pankkiin, ottaa velkaa ja kuluttaa sen eteenpäin.

Kestävää talouskasvua ei ole olemassa. Niin kauan kuin rahajärjestelmämme perustuu velkaan ainoa mikä kasvaa on velanmäärä ja lopputuloksena on aina (ian kaikkisesti ja aamen) lama.

Mitä enemmän julkisella taloudella on velkaa, sitä korkeammat ovat verot. Mitä korkeammat verot, sitä alhaisempi kilpailukyky on. Ja mitä enemmän julkista velkaa maksetaan pois, sitä vähemmän rahaa jää kiertoon ylläpitämään perustoimintoja (koulutusta, terveydenhuoltoa jne).

Harhaanjohtajamme tulevat menemään perse edellä puuhun. Mitään järkevää paperia ei heidän käsistään tule tipahtamaan. Itse asiassa Herra Kani odottaa leikkauslistoja. Niistä tulee legendaariset.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työttömyyttä poistetaan nyt uudella menetelmällä. Valkoiset lähetetään koulun penkille ja neekeriukot risusavottaan.
Hakkaraisesta tulee piällysmies.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni jokunen vuosi sitten julistetiin vuosi köyhyyden ja syrjäytymisen estovuodeksi. Kuinka ollakkaa molemmat, siis syrjäytminen, että köyhyys lisääntyi.
Väliäkös sillä, kunhan vain keksitään hienoja teemoja joita ei ole tarkoituskaan toteuttaa. Vaalien alusvuosina vain pidetään ääntä epäkohdista. Kun tulee lupausten lunastamisen aika, niin on jo tullut uusia ongelmia jotka ovat tärkeysjärjestyksessä ensin, kuten Portugalin rahan puute. Selväähän se, että osallistuminen tähän kuuluu myös meille, kun EU:n omat lait sen kieltävät?

Mitä leikkauslistoihin tulee, niin euroakaan ei vähenetä eduskunnan käyttömenoista saati edustajien muista kustannuksista. Ei tietenkään, kun ne menot on jo sovittu etukäteen, eihän niitä voi mennä punaknällä viivaamaan.
Vasta seuraavan eduskunnan menoarvioita voidaan suunnitella, mutta silloihan on jo talouden nousukausi menossa, joten olisi sopimatonta että tulevilta edustajilta leikataan etuisuuksia hyvinä aikoina. Siis vyön kiristäminen kuuluu kansalle ei sen edustajille, näin on ollut aina ja tulee olemaan.