10.3.2011

Siellä se BASEL III jyllää.

Spain to Reveal Cajas' Capital Hole in Fight Against Contagion
...
The Bank of Spain will publish each lender’s capital shortfall and the overall amount, which the regulator has already estimated won’t exceed 20 billion euros ($28 billion), or 2 percent of Spanish gross domestic product.

...
Huono Suomennos:
...
Espanjan (keskus)pankki tulee julkaisemaan jokaisen lainanantajien pääoman puutteen ja kokonaismäärän, jonka säätelyviranomaiset ovat jo arvoineet, ettei se ylitä 20 miljardia euroa (28 miljardia dollaria), tai 2 prosenttia Espanjan bruttokansantuotteesta.
...
Espanjan pankkien täytyy "imeä" jostain 20 miljardia euroa, noin 2% koko Espanjan bruttokansantuotteesta, täyttääkseen uusien sääntöjen vaatimukset.
Samasta jutusta: 
...
Listed banks must have core capital of 8 percent, while lenders that aren’t at least 20 percent-owned by private shareholders and depend on wholesale financing are required to reach 10 percent.
...
Huono Suomennos:
...
Listattuilla (pörssi) pankeilla täytyy olla peruspääomaa 8 prosenttia, kun taas lainanantajien jotka eivät ole vähintään 20% yksityisessä omistuksessa ja ovat riippuvaisia tukkukaupparahoituksesta täytyvät päästä 10%.
...
Siellä se BASEL III jyllää. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että vakavaraisuuden nosto tuli jo nyt. Vaikka alustava aika BASEL III -säännöstön implementoinnille on vasta Joulukuussa 2012.

EDIT:
Itse asiassa tämä käy täysin järkeen. Ottaen huomioon tilanteen kokonaisuudessaan (velkakirjat, työttömyys ja niin edelleen) vakavaraisuuden nosto on vain viimeinen naula arkkuun. Espanja tulee kaatumaan 1-2 vuodessa suoraan euvostoliiton keskuspankin ja IMF:n syliin.

Ei kommentteja: