11.2.2011

Työurien pidentäminen on vain epätoivoinen yritys eläkeponzijärjestelmän (koska sitähän se on) käynnissä pitämiseen.

Työurasi pitenee jo seuraavalla hallituskaudella
...
Kataisen laskujen mukaan yksi vuosi lisää töissä tuo kaksi miljardia euroa lisää rahaa, ...
...
"Minusta olisi ihan kohtuullista, että me kaikki tekisimme enemmän töitä", Katainen sanoi yleisölle, jossa istui pääasiassa poliitikkoja ja elinkeinoelämän nokkamiehiä.
...
Tästä voi päätellä sen, että eläkeikää nostetaan seuraavan neljän vuoden aikana.
...
Miten? Ihan oikeasti. Miten yksi vuosi lisää työssä tuo kaksi miljardia euroa lisää?

Velka = Ostovoima = Työpaikka.

Tämä on se kaava miten-ja-kuinka nykyinen järjestelmä toimii. Joten mistä ihmeestä tuo kaksi miljardia euroa lisää rahaa tulee? Velkaantumalla. Mitään muuta keinoa ei ole. Kenenkään työuran pidentäminen ei tuo euroakaan lisää kassaan, ellei joku ota hevletisti velkaa. Itse asiassa kukaan ei ole töissä, ellei joku ota hevletisti velkaa.

Valitettavasti naru on tullut vetävän käteen.

Suomen valtion (yhteisö, jonka jäsen olet) on pakko "tasapainoittaa" (nykyisessä järjestelmässä se ei voi koskaan olla tasapainossa) budjettinsa seuraavan muutaman vuoden aikana. Vuonna 2010 budjetti oli ~25% alijäämäinen, eikä tänä vuonna (2011) tilanne ole yhtään sen parempi. Viennistä ei ole mitään hyötyä, koska työvoimasta on aivan liian vähän "nauttimassa" vientiteollisuuden palkoista. Ja vaikka kauppatase saataisiinkin ylijäämäiseksi pankit "imevät" sen (ylijäämän) pois lainanhoitokustannuksien myötä. Kansalaisten velkaantuminen on jo sellaisella tasolla, että lainanhoitokustannukset "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta. Eivätkä eläköityvät työläiset velkaannu. He eivät ota velkaa, koska eivät sitä tarvitse.

Joten mistä tuo kaksi miljardia euroa lisää rahaa tulee, jos-ja-kun työuria pidennetään? Ei mistään.

Työurien pidentäminen on vain epätoivoinen yritys eläkeponzijärjestelmän (koska sitähän se on) käynnissä pitämiseen: Mitä kauemmin "hyväpalkkaiset" (eli vanhimmat työntekijät) pysyvät töissä, sitä paremmin eläkeponzi pysyy pystyssä.

Tämä on turhaa! Tämä on tarpeetonta. Koska se (eläkejärjestelmä) tulee jokatapauksessa kaatumaan omaan mahdottomuutensa. Tähän on olemassa yksi perustavanlaatuinen syy: Ellei kukaan kykene ylläpitämään pankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta, kaikki raha palaa takaisin sinne mistä se tulikin: pankkiin.

Ongelma on rahan "syntymekanismissa": Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).

Meillä on kaksi vaihtoehtoa: velaton raha tai Neofeodalismi.

Ei kommentteja: