18.2.2011

Työstä ei saa rahaa.

Korkman: Verotuksen kiristäminen olisi pulmallista
...Raportin mukaan hyvinvointivaltion rahoitus edellyttää ennen kaikkea riittävää työntekoa ja yrittäjyyttä, mikä tulee ottaa myös veropolitiikan lähtökohdaksi.
...

– Hyvinvointivaltion rahoituksen vaikeutuessa on pakostakin pohdittava julkisen talouden kokoa, verotuksen tasoa ja hyvinvointilupauksen rajoja.
...

Raportin mukaan tulevaisuutta ei voida rakentaa julkisen velkaantumisen varaan. Hyvinvointilupauksia annettiin, kun väestön ikärakenne oli poikkeuksellisen edullinen. Niiden lunastaminen on vaikeampaa vastedes, kun väestön ikärakenne on historiallisen epäedullinen.
...
Hyvinvointivaltion edellytykset eivät korjaudu minkäänlaisella määrällä työtä (yrittäjyydestä puhumattakaan). Yli 150 maassa ei ole olemassa työnantajaa, joka voi tulostaa rahaa työtä vastaan. Työstä ei saa rahaa. Työstä saa jonkun ottamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa, jota käytetään kuin se olisi rahaa. Pankista saa lainaa, jota voi käyttää kuin rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että valtio (yhteisö, jonka jäsen olet) voi toteuttaa vain-ja-ainoastaan velkaantumista tukevaa veropolitiikkaa (mm. korkotuki). Sillä Velka = Ostovoima = Työpaikka. Velka tulee ennen yhtäkään työpaikkaa. Ja jokainen edes puolellakaan aivolla varustettu ihminen kykenee ymmärtämään, ettei tällaisessa järjestelmässä työllä ole mitään tekemistä hyvinvointivaltion rahoituksen kanssa.

~90% laeista koskee tavalla tai toisella rahaa. Yhteiskuntajärjestelmämme on täysin riippuvainen rahasta. Pankista saa lainaa, jota voi käyttää kuin rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että talouspolitiikka on täydellisen auttamattomasti riippuvainen yksityisten osakeyhtiöiden, joita pankeiksi kutsutaan, myöntämistä lainoista. Hyvinvointilupaus on siis riippuvainen pankeille "myönnetystä" laillisesta monopolista. Näin ollen hyvinvointilupauksen rajat määrittelee voittoa tavoittelevat yritykset. Kouluttamaton apinakin kykenee näkemään, ettei tällaisessa järjestelmässä ole olemassa kuin yksi ainoa tie: Neofeodalismi.

Kierrossa oleva rahamäärä on syntynyt pankista lainaamalla. Tämä tarkoittaa sitä että se (raha) on palautettava sinne (pankkiin) takaisin. Jos tästä rahasta vieläpä maksetaan korko, on pankkiin palautettava lainatun rahan lisäksi ylimääräistä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kierrossa olevalla rahamäärällä voida mitenkään ylläpitää minkäänlaista edistynyttä (kansalaisistaan huolta pitävää) yhteiskuntaa ilman massiivista lainanottoa. Eläkejärjestelmää, sosiaaliturvaa, työttömyysturvaa ja niin edelleen ei voida ylläpitää nykyisellä rahajärjestelmällä millään tavalla. Tämä on niin ilmiselvää, että jopa viisivuotias lapsikin ymmärtää tämän.

Elinkeinoelämän valtuuskunta saa työntää raporttinsa ...


Ongelma on rahan "syntymekanismi". Mitään muuta ongelmaa ei ole! (siis niinkuin taloudellisesti ajatellen.)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin...
Miten minulla kaikuu korvissa lapsuudessa toitotettu
Sanonta "ei se raha tyhjästä synny"!? Meitä on juksattu pennusta asti xxxkele!!!

Anonyymi kirjoitti...

Zimbabwe on esimerkki valtion harrastamasta rahapolitiikasta. Sielläkinkö pankkki lainaa rahaa ja on ponzi-huijaus päällä ? Mitäs kommentoi Kani tähän ?

Ebolakani kirjoitti...

Niinpä niin.

Ei tähän voi enää muuta sanoa.

Sori.

:)

Ebolakani kirjoitti...

Mugabe tosiaan maksoi sotilaiden jne. palkkoja keskuspankin tulostamalla rahalla.

Sitä ei Kani tiedä käytettiinkö "syntymekanismina" velkaa vai työtä.

Nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee, sitä ihmettelee että miten tällainen yksityiskohta on mennyt ohi.

Kelez!

Anonyymi kirjoitti...

Ei se mitään. Kaikkea ei voi huomioida. Kokonaisuus ratkaisee, joten vielä on kani plussan puolella pitkällä :). Mutta kyllähän tätä osataan tuolla rapakon toisellakin puolella, missä FED pumppaa ensi kesääseen mennessä 600 miljardia velkojille http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/11/03/fedilta-jattielvytyspaketti-600-miljardia-dollaria/201015321/12 Kun joka vuosi sama toistetaan fed:in taholta on USA näillä näkymin velaton talous 20 vuoden kuluttua. http://www.usdebtclock.org/ Muu maailma ei tajua pätkääkään mikä siihen oikein iski ja jenkit pääsee taas kuin koira veräjästä. Se on toi maailmanvaluutta hyvä keksintö.