20.2.2011

Mikään määrä työtä ei turvaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta.

SDP tasapainottaa valtiontalouden
...
– Vuonna 2015 Suomen valtio ei ota enää uutta lainaa vanhan lainan päälle.
...
Öö.. okei... hienoa.
Mitähän muuta heidän talous- ja verolinjaan kuuluu? SDP:n talous- ja verolinjaan Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta (PDF)
#1 HYVINVOINTI SYNTYY TYÖSTÄ JA KESTÄVÄSTÄ KASVUSTA
...
Keskeinen tekijä talouskasvun aikaan saamiselle ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen
turvaamiselle on se, että työikäinen väestö on mahdollisimman laajasti töissä.
...
#2 VALTIONTALOUS ON TASAPAINOTETTAVA
...
Talouskasvu ja työllisyysasteen nostaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä julkisen
talouden kestävyyden kannalta. Mitä korkeampi kasvu ja työllisyysaste saavutetaan, sitä
vähäisemmäksi jää tarve leikata julkisen talouden menoja tai nostaa veroja.
...
#3 TARVITAAN OIKEUDENMUKAINEN VEROUUDISTUS
...
Siirrämme verotuksen painopistettä työn verottamisesta pääomatulojen ja varallisuuden
verottamiseen. Poistamme ansiotulojen ja pääomatulojen verotuksen epäoikeudenmukaisen eron.
...
#4 SUOMI KÄYNTIIN
Tarvitaan kilpailukykyä, uutta vientiä ja uusia markkinoita.
...
Ensinnäkin, mikään määrä työtä ei turvaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta. Sillä Velka = Ostovoima = Työpaikka. Tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei talouskasvua ole ilman velkaantumista. Velkaantuminen taas tarkoittaa sitä, ettei "kestävää kasvua" ole olemassa (muuten kuin lainanhoitokustannuksissa). Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jää joko julkisen sektorin alasajo (muutamia uusliberaaleille tärkeitä juttuja lukuun ottamatta) tai velkaantuminen. Tällä hetkellä velkaantuminen on ainoa vaihtoehto hyvinvoinnin ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi (tässäkin naru tulee vetävän käteen aikasta nopeasti).

Toiseksi, valtion (yhteisö, jonka jäsen olet) talous ei voi ikinä olla tasapainossa ennen kuin a) valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.  Sekä b) valtion velkaantuminen kielletään ja estetään.

Kolmanneksi, minkäänlainen verotuksen säätäminen ei korjaa yhtään mitään. Nykyisessä järjestelmässä on olemassa vain-ja-ainoastaan kaksi tapaa ylläpitää edistynyttä (vähänkään jäsenistään huolta pitävää) yhteiskuntaa. Vienti tai velka. Mutta näissä molemmissa on muutama ongelma. 1) Vientitulot ovat täysin riippuvaisia toisissa maissa otetusta ja kiertoon kulutetusta lainasta. 2) Velkaa voi ottaa täsmälleen niin kauan kunnes lainanhoitokulut "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta. 3) Eksponentiaalisesti kasvavaa velkaa ei voida mitenkään maksaa planeettamme rajallisilla resursseilla (tämä on mahdotonta).

Mikäli haluamme Suomen "käyntiin" (mitä ikinä tämä tarkoittaakaan) on meillä olemassa täsmälleen kaksi vaihtoehtoa: Pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen "suojamekanismien" uudelleen asettaminen, eli uusliberaalisien uudistusten korjaaminen. Tai velaton raha.

Verotusta lukuun ottamatta SDP:n näyttää täsmälleen samankaltaiselta kuin kokoomusnuorten ja elinkeinoelämän valtuuskunnan (vähänniinkuin) vastaava.

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Huhhuh. Totta Kani puhuu. Jussi siellä takarivissä vielä viittoilee...

Virkamiespaikathan on jyvitetty poliittisille puolueille?
Sillä vain ei näytä olevan mitään merkitystä, onko virkamies töissä oikeiston vai vasemmiston mandaatilla.
Miksi ei? Osaako hra Kani sanoa?

Ovatko vasemmistostakin tulevat virkamiehet niin selvästi parempaa rälssiä, että ovat itsestäänselvästi ison hajuraon päässä ideologiasta, joka ei edistäisi uusliberalismin aatetta valtiossa, jonka jäseniä he ovat?

Hyötyykö virkamiehistö uusliberalistisen neofeodalismin edistämisestä yhteisössä, jonka jäseniä he ovat?

Ebolakani kirjoitti...

Virkamies paikat ovat todellakin jyvitty. Mutta Uusliberaalit opit eivät puoluekirjaa kaipaa.

Virkamiesryhmästä pieni osa on ns. Hard Core Uusliberaaleja. Suurin osa ei yksinkertaisesti ymmärrä, mitä ovat tekemässä.

Kun tarpeeksi iso koneisto palastellaan osiin ja sen hierarkia muotoillaan pyramidiksi, alimmilla osilla ei ole mitään ymmärrystä kokonaisuudesta, jossa ne toimivat. Tästä johtuen suurin osa virkamiehistä ei yksinkertaisesti tiedä mitä ovat tekemässä.

Uusliberalismi tarvitsee toimiakseen nykyisen kaltaisen rahajärjestelmän ja siihen päälle "väkivaltamonopolin". Tästä johtuen hyvin pieni määrä virkamiehiä hyötyy tästä muutoksesta. Mutta ne, jotka hyötyvät... uuh mama.