14.2.2011

Herra Kani nostaa hattua euvostoliitolle ja IMF:lle.

Greece slams EU, IMF officials after inspection visit
Greece accused the EU and IMF of interfering in its domestic affairs on Saturday after the international lenders said Athens must speed up reforms and sell more public assets.
...
The lenders set an ambitious target for privatization proceeds, saying that 50 billion euros should be raised in 2011-2015. The government's previous target was for 7 billion euros in 2011-2013.

...
Huono Suomennos:
Lauantaina Kreikka syytti euvostoliittoa ja kansainvälistä valuuttarahastoa puuttumisesta sen sisäisiin asioihin, kun kansainvälisten lainoittajat sanoivat, että Ateenan on nopeutettava uudistuksia ja myytävä enemmän julkisia "hyödyllisiä asioita".
...
Lainanantajat asettivat kunnianhimoisen tavoitteen yksityistämisestä, sanoen että 50 miljardia euroa on nostettava vuosien 2011-2015 välisenä aikana. Hallituksen edellinen tavoite oli 7 miljardia euroa vuosian 2011-2013.
...
Mietitäänpäs tätä hetki...

Pieni alustus on paikallaan...
Otetaan oikein huono esimerkki: Fortum.

Jotkut vielä saattavat muistaa, että Fortum:n alkuperäinen nimi oli Imatran voima Oy, joka perustettiin vuonna 1932 ja oli 100% valtion omistama yritys vuoteen 1998 asti (Joo-o, olihan siellä se Nestekin, mutta antaa sen olla.) Tämän jälkeen se yksityistettiin, jonka jälkeen "sijoittajat" ovat saaneet nauttia vakaata osinkotuloa. Esimerkiksi vuonna 2007 Fortum maksoi osinkoja 1.1 miljardin euron edestä. Tästä summasta 500 miljoonaa sai Valtio (suurin yksittäinen omistaja).

Oletetaan, että Fortum on maksanut vuodesta 1999 asti saman verran osinkoja. Oletetaan vielä, että vuonna 2011 summa olisi sama. Tämä tarkoittaisi pikaisella laskutoimituksella sitä, että Suomen valtio on "menettänyt" 12 vuoden aikana noin 6 miljardin euron edestä rahaa "sijoittajille".
Olipas huono alustus.
Eteen päin!

Mitä enemmän valtio ottaa lainaa, sitä enemmän on yksityistettävä, sitä alhaisemmaksi valtion tulot käyvät ja sitä vaikeampaa sen on maksaa velkojaan. Ja niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää keskiluokan tuhoaminen verottamalla.

Herra Kani nostaa hattua euvostoliitolle ja IMF:lle. Logiikkanne on yhtä pettämätöntä kuin päämääränne: Neofeodalismi.

Ei kommentteja: