27.2.2011

Arbeit macht frei

Yle: Kokoomus ei suostu kiristämään työn verotusta
...
Puolue julkisti lauantaina vaaliohjelmansa, jossa se vaatii kulutuksen verottamista rankemmin kuin työn ja työllistämisen verottamista.
...
Öö.. okei... hienoa.
Mitähän muuta heidän vaaliohjelmassaan on? Matkaopas Paremminvointivaltioon (PDF)
Plaaplaa... plaa. Yadda, yadda. Aha! Löytyi
Työurat: +2v. Pitkällä aikavälillä alusta, keskeltä ja lopusta - 4Mrd€

Kuntauudistus: 2/3 % tuottavuuden kasvu fiksumpi palvelutuotanto - 4mrd€

Työpaikkoja ja kasvua lisäävä verouudistus:
Nopeasti verotuloja lisää - 1Mrd€
paremman kasvu tuomat verotulot 1Mrd€


Yhteensä 10Mrd€
Okei. Nyt tämä ei näytä ollenkaan oikealta. Tästä puuttuu jotain...  Jyrki Kataisen puhe vaaliohjelman julkistustilaisuudessa 26.2.2011 (PDF)
1. Parempi työelämä, pidemmät työurat
...
Yhteensä meillä on mahdollista pidentää työuria pitkällä aikajänteellä alusta, keskeltä ja lopusta kahdella vuodella aiempaa arvioitua enemmän. Se tarkoittaa peräti neljän miljardin kuromista umpeen kestävyysvajeesta. Ilman näitä toimia tuo neljä miljardia on leikattava menoista.

2. Palvelut voidaan toteuttaa paremminkin
...
Olemme kuitenkin realisteja ja tavoittelemme kunta- ja palvelureformilla reilun puolen prosentin vuosittaista tuottavuuden kasvua kuntakentällä. Se kuroo valtiovarainministeriön laskelmien mukaan umpeen toiset 4 miljardia kestävyysvajeesta.
...

3. Kasvua, työllisyyttä ja yrittäjyyttä tukeva verouudistus
...
Kokoomus kiristäisi verotusta kokonaisuudessaan noin miljardilla euroa. Tämä on samaa mittaluokkaa Keskustan ja SDP:n linjausten kanssa. Kokoomus kuitenkin kehittäisi verotuksen rakennetta siten, että se synnyttää enemmän työpaikkoja ja kasvua ja sen seurauksena enemmän verotuloja.
...
No ei prkl. Se olikin siinä! No huh huh. Ooohgaaaay.
Ensinnäkin,
Työurien pidentäminen on vain epätoivoinen yritys eläkeponzijärjestelmän (koska sitähän se on) käynnissä pitämiseen: Mitä kauemmin "hyväpalkkaiset" (eli vanhimmat työntekijät) pysyvät töissä, sitä paremmin eläkeponzi pysyy pystyssä.
(Työurien pidentäminen on vain epätoivoinen yritys eläkeponzijärjestelmän (koska sitähän se on) käynnissä pitämiseen.
)
Toiseksi,
Tuottavuuden lisäämisestä on olemassa kymmeniä (ehkä satoja) tutkimuksia. Käytännöllisesti katsoen jokaisessa tutkimuksessa on päädytty hyvinkin mielenkiintoiseen johtopäätelmään: Lisääntynyt tuottavuus ei kasvata työllisyyttä, vaan alentaa sitä.
(Se kuuluisa Pohjois-dakotan painiooppera (NWO)
)
Kolmanneksi,
Valtio voi ja kykenee tulostaamaan omaa rahaa, jonka se voi kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.
Toisin sanoen: Kaikki julkiset palvelut voivat olla "ilmaisia".

(90% veroista ovat 100% turhia.
)
Viimeiseksi,
Rahan kierto alkaa vasta sen jälkeen, kun joku on mennyt pankkiin ja lainannut sen sieltä. Eli ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).
(Joko kansantaloustiede on täyttä huuhaata. Tai sitten se on uskonto.)
Samaa soopaa, mitä SDP, kokoomus nuoret, elinkeinoelämän valtuuskunnan (vähänniinkuin) vastaavat

Tällä hetkellä näyttää siltä, että yleinen vaaliteema on tässä:

Huono Suomennos: Työ tekee vapaaksi.

Katsotaan laittaisiko joku paremmaksi (epäilen).

:)

5 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

Näin se raha syntyy kuten alla mainitun linkin Bank Of Finlandin (eli entisen SUOMEN PANKIN) sivulla sanotaan.

Luvussa 3 eteenpäin erityisen tarkasti, heh heh

...luotot syntyvät ensin ja niiden rahoitus - talletukset - automaattisesti sen jälkeen (taseessa erät muuttuvat aivan samanaikaisesti)....

Siis KIRJAIMELLISESTI TYHJÄSTÄ!

misterjukka kirjoitti...

ai niin se linkki edelliseen:

http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/selvitykset_ja_raportit/bof_online/Documents/BoF_Online_3_2007_Korhonen.pdf

luvusta 3 eteenpäin, karmea totuus paljastuu koko kansalle, kukaan työtä tekevä rehellinen Suomalainen, ei erikseen eikä kaikki yhdessä, kykene ikinä päihittämään rahan tuottavuudessa ainoatakaan pankkia, koska ainoastaan Pankeilla on oikeus VÄÄRENTÄÄ RAHAA.

Anonyymi kirjoitti...

Tuetaan yrittäjyyttä, jotka ottavat sitä kautta lisää velkaa ja näin saadaan lisää velkakuplaa. Jos yrittäjä saadaan jollakin kikalla vielä palkkaamaan uusi työntekijä, niin eikun velkaa lisää ottamaan "investointeja varten" ja lisää kuplaa. Sitten sydän kylmänä toivotaan, että saamme ehkä tämän nousseen työllisyyden hedelmät myytyä ulkomaille vaihtotaseen ylijäämänä ja siirrettyä sen kuplan muualle. Tähänhän se perustuu. Sukulainen perusti yrityksen ja heti oltiin pankista tyrkyttämässä yrityksen luottokorttia, aluksi 10 000 euron limiitillä. Eli pankille n. vajaan 100 000 euron lisävelka-sijoitus ja päälle vielä korot. Kun tästä vielä kuntasektori ulkoistetaan yksityisille yrittäjille, jotka ottavat myöskin lainaa autoihinsa + muihin yrityksen perustamisessa tarvittaviin menoihin, niin tulee oikein emäkupla, jonka korot maksetaan veronmaksajien pusseista, noiden yrittäjien ylisuurilla palkkioilla. Ja tietenkin pitäähän "yrittämisestä" jäädä voittoa tietenkin, niin veronmaksajien maksupotti eikun kasvaa. Aivan "oivallisia" talouden kasvu-ideoita.

Ebolakani kirjoitti...

misterjukka.

Kiitoksia löydöstäsi.

Hi-hi-hieno!

Ebolakani kirjoitti...

Anonyymi... Olet täysin oikeassa.