18.1.2011

Voi tätä ironiaa!

Central Bank steps up its cash support to Irish banks financed by institution printing own money
...
The Irish Independent learnt last night that the Central Bank of Ireland is financing €51bn of an emergency loan programme by printing its own money.
...
A spokesman for the ECB said the Irish Central Bank is itself creating the money it is lending to banks, not borrowing cash from the ECB to fund the payments. The ECB spokesman said the Irish Central Bank can create its own funds if it deems it appropriate, as long as the ECB is notified.
...
Huono Suomennos:
Sitoutumaton Irlantilainen (lehti?) sai selville viime yönä, että Irlannin keskuspankki rahoittaa hätälainaohjelmaa tulostamalla omaa rahaa.
...
Euvostoliiton keskuspankin puhemies sanoi, että Irlannin keskuspankki voi itse luoda rahaa jonka se lainaa pankeille, olematta lainaamatta rahaa euvostoliiton keskuspankilta rahoittaaksen maksujaan. Euvostoliiton keskuspankin puhemies sanoi Sitoutumattomalle Irlantilaiselle että Irlannin keskuspankki voi luoda omat varansa, jos se katsoo tällaisen aiheelliseksi, kunhan euvostoliiton keskuspankille ilmoitetaan.
...
Samasta aiheesta: Fianna Fáiled: Ireland Prints 25% of its GDP in German Euro’s
Ireland Central Bank was allowed, with or with out permission, to print up up new Euros without new sovereign debt issued behind them. ...
...
They have printed up about 25% of their GDP in electronic credits, and stuffed those credits into their banks.  These deposits, if you will, do not have new debt issued behind them.
Huono Suomennos:
Irlannin keskuspanki annettiin, luvallisesti tai ilman, tulostaa uusia euroja ilman minkäänlaista valtion takaamaa velkaa. ...
...
He ovat tulostaneet elektronista luottoa noin 25% BKT:sta, ja tunkeneet nuo kreditit pankeilleen. Näissä talletuksissa, jos näin voi sanoa, ei ole olenkaan velkataakkaa.
...
Ja jatkuu: ECB Allows Irish Central Bank to Counterfeit 51 Billion Euros
(Varsin osuva otsikko: euvostoliiton keskuspankki salli Irlannin keskuspankin väärentää 51 miljardia euroa.)
...
Ireland central bank counterfeited 51 billion Euros out of thin air. The amount is not backed by government bonds. Nor was it a loan from the ECB or anyone else. The money is counterfeit in every sense of the word.
...
Huono Suomennos:
...
Irlannin keskuspankki väärensi 51 miljardia euroa tyhjästä. Tätä summaa ei takaa valtion velkakirjat. Eikä sitä lainattu euvostoliiton keskuspankilta saatikka keneltäkään muulta. Rahaa on väärennetty sanan varsinaisessa merkityksessä.
...

Voi tätä ironiaa!

Irlannin valtio joutuu lainamaan rahaa tukeakseen pankkeja.

Samaan aikaan heidän oma keskuspankkinsa tulostaa tyhjästä miljardeja ja tunkee ne pankkien taskuun.

Aivan loistavaa!

8 kommenttia:

lautturi kirjoitti...

Sattuipas hauskasti, juuri samasta asiasta itsekin kirjoittelin tänään. Tuo on hyvä pointti - valtion on lainattava (lähinnä pankkeja tukeakseen), mutta pankeille käytännössä annetaan rahaa.

Reilu peli saa ihan uusia ulottuvuuksia, sano...

Anonymous kirjoitti...

1. Painaako Kiinakin velatonta rahaa itse?
Jos painaa, kuinka se voi kuulua 150 maan joukoon, joissa on voimassa velapyramidiponzi rahajärjestelmänä?

2. Mitkä merkittävät maat eivät kuulu 150 maan globaaliin pankkikartelliin?

Anonyymi kirjoitti...

Syntyy epäilys, että jääkö ainoaksi keskuspankiksi joka tällaista harrastaa. Tulevaisuus näyttää.

Tapiiri kirjoitti...

Kuinkahan paljon inflaatioprosentti nousee tuo takia, onko kukaan laskenut?

Ebolakani kirjoitti...

Kiina painaa rahaa täysin itse.
Mutta se pääsee kiertoon vain-ja-ainoastaan velkana.

Euvostoliiton keskuspankki tulostaa rahaa itse, samoin kuin ameriikan ihmemaankin. Mutta kieroon se pääsee vain-ja-ainoastaan velkana.

Pankit luovat vain lainattavan pääoman. Korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Tätä on velkapyramidiponzihuijaus.

...

Viime laskujen mukaan maailmassa on (ilmeisesti) noin 190 maata.
Siitä vain tarkistamaan.

Ebolakani kirjoitti...

Kah!
Lautturi.

Se on reilukerhosta päivää!

Vähän niin kuin erään uskonlahkon edustajat lainaavat saman mielisille 0% korolla, mutta muille 10%.

Mukava "kilpailua" vääristävä... miksi tätä nyt sanoisi? Reilukerho.

:)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kyseltiin inflaatiosta.

Olen kääntämässä osviittaa antavaa juttua asiasta, esimerkkinä on Britannian hallitus ja talous.

Kestänee vielä...kirjoittaja käyttää jopa kappaleen mittaisia lauseita, joiden muotoilu ymmärrettäväksi suomeksi vaatii miettimistä :D

En usko, että irlantilaisen Independent-lehden (niitä on englantilainenkin) toimittajat ovat käsittäneet väärin rahan luomista: Irlannissa seurataan sattuneesta syystä raha-asioita nyt tarkkaan.

Kiinakin alkaa olla ongelmissa, kun heidän on yritettävä estää inflaatiota leviämästä holtittomana Kiinaan ja samalla hillitä sitä Euroopassa ja USAssa mutta mutta myös koetettava hyötyä tilanteesta.

Tälle mainiolle blogille kiitoksia.

Terveisin Riikka Söyring

Ebolakani kirjoitti...

Rouva Söyring.

Tervetuloa. Ja kiitoksia.