16.1.2011

Koska äänestit et voi valittaa.

'Ireland's meltdown is the outcome of the policies of its elected politicians'
...
“Democracies have to be accountable and consistent with their own choices. I don’t think anybody outside Ireland should tell Ireland what to do, but you should not complain if now you have to increase taxes as a result of the choice of economic model the Irish people made.”
...
Huono Suomennos:
...
"Demokratian täytyy olla tilivelvollinen ja johdonmukainen omissa valinnoissaan. En usko että kenenkään Irlannin ulkopuolella olevan täytyisi kertoa sille mitä tehdä, mutta ei kannata valitaa jos nyt täytyy nostaa veroja seurauksena taloudellisen mallin valinnasta, jonka Irlannin kansa teki."
...
Ohgay.

Ensinnäin, kuinka moni tietää, että rahajärjestelmämme (= talouden perusta) perustuu velkapyramidiponzihuijaukselle? Käsi ylös!

(varastin kuvan täältä)
Niinpä niin. Sitä arvelinkin.
Ihmiset eivät oikeasti tiedä, mistä raha tulee. Mikä on sen "syntymekanismi". Ja ennen kaikea: Mitä tällainen mekanismi (loppujen lopuksi) tarkoittaa. Tämä äärimmäisen tärkeä tiedon palanen on jostain kumman syystä tahallisesti pimitetty sekä hämärretty "tavalliselta" kansalaiselta.

Toiseksi, pankkien ydinliiketoimintaa säätelevä BASEL -säännöstö muokataan BIS:n hoivissa Baselissa keskuspankkiirien ja sun muiden ei-demokraattisesti valittujen tyyppien kesken. Ja sitten kun se on valmis se (säännöstö) tuodaan ratifioitavaksi harhaanjohtajille, jotka eivät tiedä vttuakaan siitä mitä ovat allekirjoittamassa (kts. ensimmäinen kohta).

Kolmanneksi, euvostoliiton keskuspankin johtokunnan jäsen Herra Bini-Smaghi kertoi juuri, että tämä kriisi on Sinun syytäsi, koska äänestit tällaista taloudellista mallia. Itseasiassa tämä on harvinaisen miellyttävää tarkkanäköisyyttä edustuksellisesta demokratiasta. Tällaisessa järjestelmässä äänestäminen delegoi päätöksenteko-oikeuden jollekulle muulle. Ja tästä johtuen et voi valittaa. Olet lammas ja menetät eläkkeesi.

Bump!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bää!

Ebolakani kirjoitti...

Pää kiinni ja takaisin töihin siitä!

:)