28.11.2010

Vaihdonvälineestä on tullut ensisijainen este vaihdannalle.

Vastaus Suomen Pankin osastopäällikkö Tuomas Saarenheimolle
... Onkohan voittoa tavoittelevien lainojen ja rahan toimittamisen kansantalouteen vaihdonvälineeksi oltava sekoitettuna keskenään. Onko tämä todella parasta mihin ihmisen luovuus ja älykkyys pystyy. Meillä on resurssit, tuotantovälineet, tietotaito ja halukkaat ihmiset työskentelemään, mutta meillä ei ole vaihdonvälinettä, rahaa, mahdollistamaan kaikkea tätä toimintaa. Jossain täytyy olla suunnitteluvirhe, koska luonnonlaki tämä tilanne ei ole. Ihmisen abstrakti keksintö, raha, joka on pelkkää pankkien kirjanpitoa, ei voi olla este ihmisten hyvinvoinnille. ...
Näin tämä on. Vaihdonvälineestä on tullut ensisijainen este vaihdannalle.
Saapas nähdä, mitä Herra Saarenheimo vastaa.

Yhden asia Herra Kani haluaa tähän asiaan sanoa.
Nykyinen rahajärjestelmämme on pohjimmiltaan nollasummapeli, ja tästä johtuen (ruoka/sähkö/vesi)yhtiöllä on "oikeus" (yli perustuslain) murhata kuka tahansa kansalainen.
Sähköyhtiö sulki virran - 72-vuotias paleltui kuoliaaksi
Hafslundin sähköyhtiö sulki virran norjalaismiehen asunnosta maksamattomien sähkölaskujen takia 24. marraskuuta viime vuonna.
Viikko sitten 72-vuotias mies löydettiin kuolleena asunnostaan.
Ruumiinavausraportin mukaan mies oli paleltunut kuoliaaksi. Sähköyhtiö pahoittelee tapahtunutta, mutta selittää yrittäneensä saada mieheen yhteyttä puolen vuoden ajan puhelimitse ja kirjein maksamattoman 400 euron sähkölaskun takia.
- Sääntöjemme mukaan sähkö voidaan sulkea, jos pakkasta on alle kymmenen astetta.
Ilikiä fasistinen jälkimaku.

Ei kommentteja: