10.6.2010

Syy on äärimmäisen yksinkertainen: Euvostoliiton keskuspankki.

Euvostoliiton keskuspankin tietokantavarastosta löytyi mielenkiintoinen kuva.
Monetary aggregate M3
Otetaanpas vertailun vuoksi Suomen (keskus)pankin käppyrä samasta aiheesta:
(Mielenkiintoinen ero.)
Kelluvan valuutan "arvo" määräytyy valuuttamarkkinoilla sen kysynnän ja tarjonnan mukaan. Näin ollen inflaatio tarkoittaa devalvointia ja deflaatio tarkoittaa revalvointia.
Nyt tulee mieleen yksi kysymys: Miten voi olla mahdollista, että euron "arvo" laskee samaan aikaan kun kierrossa olevan rahanmäärä supistuu?Syy on äärimmäisen yksinkertainen: Euvostoliiton keskuspankki.
...
EKP perustaa siis finanssitaloille täysin rajattoman rahantekoautomaatin aivan FED:in mallin mukaan. Se lainaa nollakorolla rahaa pankeille ja vipurahastoille jotka voivat ostaa niillä EU:n jäsenvaltioiden liikkeellelaskemia korkeakorkoisia velkakirjoja. Nämä velkakirjat voi myydä välittömästi takaisin EKP:lle nimellisarvostaan ja realisoida voitot. Sitten takaisin viereiselle luukulle lisää rahaa hakemaan.
...
(Euvostoliiton keskuspankki.)
Ja
Euvostoliiton pankit eivät osta propagandaa likvideetin maltillisuudesta mantereella. Itse asiassa päinvastoin: Eilen euvostoliiton keskuspankin yön ylitalletusten kokonaiskäyttö iski uuden kaikkien aikojen ennätyksen 361,7 miljardia euroa. Tämä on 11 miljardin euron kasvu eilisillasta ja 55 miljardin viikkoa aikaisemmasta. Tämä tarkoittaa sitä, että euvostoliitossa kaikki ylimääräinen likviditeeti sidotaan turvaan keskuspankkiin, ja markkinat kokevat edelleenkin likviditeetin ylitarjontaa.
Lyhyesti sanoen: Euvostoliiton keskupankki "pumppaa" rahaa pankeille. Pankit "pumpaavat" sen takaisin euvostoliiton keskuspankille.
Miksi?
Ilmeisesti euvostoliiton keskuspankin yön yli talletuksen korkotuotto on varmempaa kuin reaalitalouden vastaava. Pankit eivät siis lainaa rahaa reaalitalouteen siinä määrin, että velkapyramidiponzi pysyisi kasassa.
Tästä kertoo myös euvostoliiton keskuspankin raportti, josta käy ilmi että M1 on kasvanut samaan aikaan kun M3 on supistunut.

Tuo käppyrä kertoo myös sen, että lamassa ollaan ja syvemmälle upotaan.


EDIT:
Samasta aiheesta: Another Day, Another Liquidity Contraction In Europe: Fresh New Record In ECB Deposit Facility Usage
...
ECB deposit facility usage has hit a fresh new all time record of €369 billion, an increase of €4.5 billion overnight. The scramble to put away euros continues.
...
Kamala Suomennos:
...
Euvostoliiton keskuspankin talletuslaitoksen käyttö iski uuteen tuoreeseen kaikkien aikojen ennätykseen 369 miljardilla eurolla, lisäystä 4.5 miljardia yhdessä yössä. Ryntäys eurojen pois laittamiseen jatkuu.
... 

Ei kommentteja: