15.6.2010

Suuri osa suomalaisista asuu velattomissa asunnoissa.

Kotitalouksilla jo 99 miljardin euron velkataakka
...
Kotitalouksien luottokannasta asunto- ja vapaa-ajan asuntoluottoja oli vajaat 75 miljardia euroa, vajaat seitsemän prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
...
Aukaise jokin lainalaskuri. Lätki sinne lukuja ja katso miltä lainan takaisinmaksusuunnitelma näyttää.
Esimerkiksi 200.000 euron laina, 20 vuoden maksuajalla ja 2% korolla tarkoittaa sitä, että pankille on maksettava lainatun rahan lisäksi ~40.000 euron edestä korkoja (eli lainan todellinen korko on melkein 20%).
Pankit luovat laillisella kirjanpitokikkailulla vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman. Näin ollen korot maksetaan joko omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Tämä tarkoittaa sitä että et voi maksaa lainaasi takaisin, ellei joku muu ole ottanut lainaa jälkeesi. 
Suomessa asuu noin 5.4 miljoonaa hippiä. Näistä ~1.5 miljoonaa (velallisia yhteensä) ovat generoineet kunnioitettavan ~100 miljardin velkapyramidiponzin. Suuremman kuin koskaan aikaisemmin. Täällä ei kerta kaikkiaan enää ole ketään jolle velkaa työntää. Tämä tarkoittaa sitä, että velkapyramidiponzi on rikki (muitakin syitä on) ja se tarkoittaa sitä, ettei juuri kukaan tule maksamaan (asunto)lainaansa lainaehtojen mukaisesti.

Asuntokupla tulee puhkeamaan ja jälki tulee olemaan sen mukaista.

Ei kommentteja: