31.5.2010

Suomen on pakko ottaa velkaa.

Katainen: Äänestäjille kerrottava, miten talous tervehdytetään
...
Julkisen talouden kestävyysongelman ratkaiseminen edellyttää valtiovarainministeriön laskelmien mukaan 12 miljardin euron julkisen talouden sopeuttamista ensi ja seuraavalla vaalikaudella.
- Seuraavalla vaalikaudella tarvitaan 6 miljardin euron sopeuttamistoimet. Vaaleissa jokaisen puolueen pitää sanoa, miten siihen päästään, sanoi Katainen. ...
Mietitäänpäs tätä hetki...
Vuonna 2010 Suomi ottaa velkaa noin 12-15 miljardia euroa.
Jos seuraavalla vaalikaudella (joka on siis neljä vuotta) toteutetaan 6 miljardin euron sopeuttamistoimet (mahtavaa uuskieltä), niin velkaa jäisi otettavaksi enää noin 10-13 miljardia per vuosi.

"Kyl  maar on oivalline strategia"

Harhaanjohtajat ovat ikävässä patti tilanteessa.
Mikäli velkaa ei oteta yhtään ja julkista taloutta leikataan 6 miljardia, tulee valtion budjettiin noin 20 miljardin supistus. Tämä tarkoittaa noin 25-30 miljardin euron supistusta bruttokansantuotteeseen.
BKT:n supistuminen tai aleneminen kasvattaa velan suhdetta. Korkea velan suhde BKT:hen alentaa luottoluokitusta. Alentunut luottoluokitus kasvattaa korkoja...
Huomaatko?
Suomen on pakko ottaa velkaa. Meidän on pakko velkaantua, että taloutemme ja yhteiskuntamme pyörii.

Tässä on sitä jotain:
Velka on sitä, että omistaa pankin rahaa. Alijäämä on sitä kun ansaitsee 100 puntaa viikossa, mutta kuluttaa 200 puntaa. Joten kun Brown sanoi pienentävänsä alijäämän puoleen, hän tarkoittaa sitä, että kulutamme 150 puntaa viikossa vaikka tulomme ovat edelleenkin 100 puntaa. Eli Gordon Brown:n mukaan velkamme kasvaa kunnes emme voi enää lainata ja sitten "se jokin" iskee tuulettimeen.
(Velassa ja alijäämässä on ero... no tietenkin on!)
Vaihda kohtiin Brown tai Gordon Brown suosikki harhaanjohtajan nimi.

1 kommentti:

anonyymi kirjoitti...

Kansalaisille on kerrottava... kaikki velkaantumiseen, pankkitoimintaan ja rahaa liittyvät olennaiset asiat.
On kerrottava, että pankki luo rahan tyhjästä ja on oikeutettu perimään korkoa rahasta jota ei koskaan ole ollut olemassa.
On kerrottava kansalaisille rahajärjestelmän perustuvan velkaantumiseen ja velkaannuttamiseen ja mitä se käytännössä tarkoittaa.
On kerrottava, että nykyinen rahajärjestelmä on moraaliton ja rikollinen ja, että Katainen sekä vastuulliset virkamiehet sen hyvin tietävät.

Eilen 31.5. tuli Ylen tv1:ltä uusintana Islanti-dokumentti. Mieleen jäi haastateltavan lause, että Islannin talouden tuhoamisesta hyötyi 30 miestä ja 3 naista. Heitä yritetään nyt saada vastuseen maanpetoksesta.

Maanpetos on kyseessä myös Suomen velkaannuttamisessa. Se on kansalle kerrottava, valtiovarainministeri Katainen.