26.5.2010

Leikkauslistoja, säästötoimenpiteitä ja muutama ongelma.

Englanti: 300,000 jobs in public sector face the axe
AT least 300,000 Whitehall and other public sector workers may lose their jobs as the coalition government sets to work cutting the £156 billion budget deficit. 
...
Huono Suomennos:
Vähintään 300,000 Whitehall ja muuta julkisen sektorin työntekijää voi menettää työpaikkansa kun hallituskoalitio aloittaa työstämään 156 miljaridin punnan budjettivajetta.
...
Italia: Italy Adopts $30 Billion of Budget Cuts in EU Push on Deficits
Prime Minister Silvio Berlusconi’s government approved 24 billion euros ($30 billion) of budget cuts as part of a European effort to convince investors that euro nations can trim deficits and defend the single currency.

...
Huono Suomennos:
Pääministeri Silvio Berlusconin hallitus hyväksyi 24 miljardin euron (30 miljardia dollarin) budjettileikkaukset osana euvostoliiton pyrkimyksiä vakuuttaa sijoittajat siitä, että eurovaltiot voivat trimmata vajeita ja puolustaa yhteistä rahaa.
...
Espanja: Spain approves 15bn-euro austerity plan
The Spanish government has approved a 15bn-euro ($19bn; £13bn) austerity plan to rein in the public deficit and ease fears of a Greek-style debt crisis.
...
Huono Suomennos:
Espanjan hallitus on hyväksynyt 15 miljardin euron (19 miljardia dollaria, 13 miljardia puntaa) säästötoimenpiteet jolla hallitaan julkisen talouden alijäämä ja helpottaa pelkoja Kreikan tyylisestä velkakriisistä.
...
Portugali: UPDATE 3-Portugal to hike taxes, cut wages in austerity drive
Portugal now plans to cut its 2011 fiscal gap by two percentage points from its earlier target to 4.6 percent of GDP, worth about 2 billion euros according to a source.
...
Aivan käsittämättömän kehno Suomennos:
Portugali suunnittelee leikkaavansa sen 2011 verotuksellista aukkoa kaksi prosenttiyksikköä aiemmasta tavoitteesta 4,6 prosenttiin bruttokansantuotteesta, arvoltaan noin 2 miljardia euroa lähteen mukaan....
Ja niin edelleen, ja niin edelleen...

Näissä säästötoimenpiteissä on muutama ongelma.
1. Säästötoimenpiteillä kerätyt rahat menevät (tod.näk.) kokonaisuudessaan julkisen velan hoitoon. Näin ollen tämä raha pois ko. valtion taloudesta. Mikäli säästötoimenpiteillä pois pumpattua rahaa ei korvata tavalla tai toisella, esim. kansalaisten velkaantumisella tai viennillä, on seurauksena vain entisestään syvenevä lama.
2. Julkinen sektori ja yksityinen sektori eivät voi lyhentää velkojaan samaan aikaan. Toisen on annettava periksi ja mentävä konkurssiin. Veikkaisin sitä jolla ei ole verotus oikeutta.
3. Säästötoimenpiteet tulevat aiheuttamaan kulutuksen supmistumisen. Tämä taas tarkoittaa ongelmia niille maille jotka vievät tavaraa säästötoimenpiteitä suorittavaan maahan.

Velkapyramidiponzijärjestelmässä on (vähintään) kolme tapaa pitää talous tasapainossa.
Korot: Mitä enemmän pankit kuluttavat korkoina maksettua rahaa kiertoon, sitä vähemmän tarvitaan "velatonta rahaa".
Tuloerot: Mitä tasaisemmin tuloerot jakaantuvat, sitä suurempi ostovoima on suurimmalla osalla väestöä, sitä vähemmän rahaa tarvitsee lainata ja sitä vähemmän tarvitaan "velatonta rahaa".
Omavaraisuus: Mitä vähemmän paikallinen valuutta "valuu" rajojen ulkopuolelle, sitä enemmän rahaa on kierrossa. Ja sitä vähemmän tarvitaan "velatonta rahaa".
Euvostoliitossa jokainen em. kohta on käännetty ylösalaisin

Tekevät harhaanjohtajat niin tai näin, niin se tulee menemään väärinpäin.
Järjestelmä on rikki. Se mitä me olemme nyt kokemassa ei ole taantuma saatikka lama. Tämä on järjestelmäkriisi. Tämä on eeppinen epäonnistuminen. Tästä ei ole ulospääsyä millään muulla tavalla kuin uusimalla koko järjestelmä tai antamalla kaikkien velat anteeksi tai muuttamalla rahan "syntymekanismi".
Muussa tapauksessa lopputuloksena on Neofeodalismi.

Ei kommentteja: