13.6.2013

Kun Kapteeni on oikeassa, hän on oikeassa.

Uusisuomi - Puheenvuoro - jhuopainen: "Poliittisista syistä"
Objektiivisesti tarkasteltuna yhteisvaluutta euro on epäonnistunut projekti, mutta sen tunnistaminen sellaiseksi on poliittisesti vaikeaa. Hankkeeseen mukaan lähteneiden maiden instituutioketjut pankeista poliitikkoihin ja yritysjohdosta älymystöön ovat laittaneet uskottavuutensa ja jopa olemassaolonsa peliin euron puolesta. Kun ymmärtää taustat, jatkokin saattaa olla helpompi arvata. Aloitan kuvauksella euron ensimmäisestä kriisistä 90-luvulla ja miten siihen päädyttiin, jatkan Suomen lopullisesta päätöksestä liittyä euroon Lipposen kaudella, kuvailen nykyisen eurokriisin epämiellyttävän olemuksen ja lopulta listaan tämänhetkisen tilanteen vaihtoehdot.
...
Kapteeni, mitä olet mieltä?


Samaa mieltä.

5 kommenttia:

MoreLiver kirjoitti...

kiitokset!

Tero kirjoitti...

Tuo Huopaisen US-Blogihan on hyvin tarkkaan harkittua ohipuhumista ja harhautusta.

Miksi tuollaista mainostat ?

Siinä ei käsitellä selvästi tätä koko euron pankki ja rahajärjestelmämme YDINIDIOTIAA eli sitä että, rahamme on vain velkaa yksityisille liikepankeille, ja tulee liikenteeseen velkana ja poistuu kierrosta lyhennettäessä velkaa YKSITYISILLE pankeillepäin.

Koron vuoksi tätä velkaa on otettava koko ajan vain enemmän, jos haluamme että meillä on rahaa kierrossa.

Ongelmien varsinainen SYY kierretään varsin kätevästi tuossa Huopaisen blogissa.

Hän on harhaanjohtaja ja ohipuhuja.

Kapteeni buuaa.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämättömän hyvä kirjoitus- tyhjentää lähes koko pajatson kerralla...pistäkää tämä talteen! Kymmenen vuoden päästä, kun Suomi viimeisenä valtiona käyttää euroa ja kansalaisten elintaso on laskenut keskimääräiselle afrikkalaiselle tasolle on kiva lukea miten veto-ojaan pudottiin. Mitään käytännön hyötyä siitä ei tietenkään ole.

Ebolakani kirjoitti...

"Ongelmien varsinainen SYY kierretään varsin kätevästi tuossa Huopaisen blogissa. "

Ohitat herra Huopaisen tärkeimmän pointin: joku samperin idiootti vain päätti, että näin tehdään. Ja päätös tehtiin välittämättä varoituksista ja seurauksista.

Ebolakani kirjoitti...

@MoreLiver

Ole hyvä.