28.1.2013

Tämän viikon Facepalm palkinnon voittaja on!

 (rumpujen pärinää)

Timo Tyrväinen 
Tätä ei voi kirjoittaa, se täytyy kuunnella:  

Kapteeni, olisitko ystävällinen.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iivarinen servasi Tyrväisen varsin ilmiömäisesti. GJ!

Eikö pääekonomisti oikeasti tiedä rahan elämästä mitään vai mikä on homman nimi?

Tyrväinen sepittää:

"Silloin, kun pankki lainaa sulle rahaa, niin pankki joutuu ensin lainaamaan sen jostakin sen rahan ja hän vain lainaa sen sinulle edelleen."

Onko joku kysynyt Tyrväiseltä jo, että mistä Aktia sitten lainaa nämä rahansa, jotka se lainaa eteenpäin?

Piiri pieni pyörii, pankkiirit siinä hyörii.

t: ISOrokko

Tsuhna kirjoitti...

Tämän blogin pitäjä suoltaa uskomatonta soopaa herkkäuskoisille. Aivan sama kuin kiisteltäisiin siitä, onko maapallo litteä vai ei. Bloginpitäjää hengenheimolaisineen voisi verrata jehovan todistajiin sikäli, että he ovat mielestään pieni valittujen joukko, jotka tietävät, miten asiat oikeasti ovat. Pelastuksen sanoma on vain erilainen. Sen sijaan taloustieteilijät ovat pääsääntöisesti idiootteja, jotka eivät ymmärrä rahoitusjärjestelmästä yhtään mitään.
Keskittykää vain tulevan romahduksen odottamiseen. Minä puolestaan nautin korko-ja osinkotuloista ja mukavasta elämästä.

Ebolakani kirjoitti...

"Tämän blogin pitäjä suoltaa uskomatonta soopaa herkkäuskoisille."

Voisitko antaa esimerkin?

Anonyymi kirjoitti...

"Silloin, kun pankki lainaa sulle rahaa, niin pankki joutuu ensin lainaamaan sen jostakin sen rahan ja hän vain lainaa sen sinulle edelleen."

Näytäppä Tyrväinen tuo toteen ?

Anonyymi kirjoitti...

tsuhna.minä puolestaan nautin mukavasta elämästä kieltäytymällä osallistumasta oravanpyörään...ennen uuden järjestelmän käyttöön ottoa.

t:vaimon palkalla elävä

Anonyymi kirjoitti...

"Tämän blogin pitäjä suoltaa uskomatonta soopaa herkkäuskoisille. Aivan sama kuin kiisteltäisiin siitä, onko maapallo litteä vai ei. Bloginpitäjää hengenheimolaisineen voisi verrata jehovan todistajiin sikäli, että he ovat mielestään pieni valittujen joukko, jotka tietävät, miten asiat oikeasti ovat. Pelastuksen sanoma on vain erilainen. Sen sijaan taloustieteilijät ovat pääsääntöisesti idiootteja, jotka eivät ymmärrä rahoitusjärjestelmästä yhtään mitään"

Keh, keh, (talous)papisto vastaan kerettiläiset. Tuttu kuvio historiasta. Elämme varmaan talouden pimeää keskiaikaa.
V..tu pakko lähtee taas tästä pilikille. Pimeetähän tuolla ulkonakin alkaa olla, mutta ei niin pimeetä kun "tyrväisuskovan" päässä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh... käsittämätöntä, mutta totta!

"Tsuhna sanoi..."

Aktia pankin ekonomin virkaa pitävä suoltaa uskomatonta soopaa herkkäuskoisille kansalaisille suorassa radio lähetyksessä. HYI HYI. (lol)

Kaptah kirjoitti...

Mitäpäs Tsuhna sanoo alapuolella olevan linkin kirjoituksesta?

Aikakauden loppu – aika talouskasvun jälkeen

Ja tähän väliin mielestäni varsin maukas lainaus

"Machu Picchu was built by Pachacutek, the ninth Inka. His name means the 'transformer of the Earth.' He was the architect of cities in the clouds like Machu Picchu, and the builder of an empire the size of the United States. His name and his person embody the essence of the prophecies. The word Pacha in the language of the Inkas means Earth, or Time. Cutti means to turn upside down, or to set things right. The prophecies of the return of Pachacuti herald the end of time. The last Pachacuti happened five hundred years ago with the arrival of the Spanish Conquistadors. Throughout the Americas, the world of the Indian was turned upside down.

Kings and chiefs were subjugated and turned into slaves, and barbarians became rulers. Medicine people were tortured in the mines and fields, and rapists began preaching the word of a white god. Order in the Americas was overturned, and replaced with chaos. And with the coming of the European religions, the children of the earth were cast out of the garden.

The next Pachacuti, according to the Inkas, has already begun, and the upheaval and chaos characteristic of this period will last another four years. During this time the world will be turned right side up again. The paradigm of European civilization will continue to collapse, and the ways of the Earth peoples will return. The Conquistador will perish by his own hand and his own blade.

For the last of the Inkas this next Pachacuti means the possible end of the world as we know it. But it also promises the emergence of a new human at the end of this period of turmoil. It announces the beginning of a millennium of gold in the Earth. Even more important, for the medicine people the prophecies speak about a tear in the fabric of time itself. This presents an opportunity for us to begin defining ourselves not only in terms of who we have been in the past, by our personal and collective history, but who we will become ten thousand years from now."

Erityisesti seuraa pätkä ja mitä se tarkoittaa lienee aika selvää.

"The paradigm of European civilization will continue to collapse, and the ways of the Earth peoples will return. The Conquistador will perish by his own hand and his own blade."

Kaikki tuo on nähtävissä tällä hetkellä.
Toivottavasti olet käyttänyt korkosi ja osinkosi viisaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tsuhna voisi alkajaisiksi vaikka tulustua Suomen pankin dokumentaatioon:

http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/selvitykset_ja_raportit/bof_online/Pages/BOF_ONL_05_2011.aspx

ps. suosittelen tätä myös kaikille pääekonomisteille ;)

Onnea osinkotulojen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tsuhna:
"Minä puolestaan nautin korko-ja osinkotuloista ja mukavasta elämästä."

eli olet yksi h-vetin tuottava jäsen YHTEISkunnassa?
Jos kerran rahaa on suhteessa yhteiskunnan tuotantoon ja kauppaan (kuten T.Tyrväinen kertoi) niin ilmeisesti sinä toimettomuudellasi ja mukavuudenhalullasi olet varsin hyödytön otus?

Ebolakani kirjoitti...

"Jos kerran rahaa on suhteessa yhteiskunnan tuotantoon ja kauppaan (kuten T.Tyrväinen kertoi)... "

Hyvä huomio!

Mikäli tämä pitäisi paikansa eläisimme Talousdemokratiassa.

Tällaisessa järjestelmässä taantuma ja/tai lama olisi mahdollista vain jos a) hirvittävä määrä ihmisiä kuolisi, b) jokin tuotannolle elintärkeä raaka-aine loppuisi, katoaisi tai ymv tai c) joku menisi ja räjäyttäisi kaikki tuotantovälineet.

Viimeiseen sataan vuoteen yksikään lama ei ole alkanut yhdestäkään em. mainitusta syystä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kaksi aika kovaa hemmoa selvittää asiat:
Kumhof (24 min->) ja Lietaer samassa foorumissa.
On syytä käyttää pari tuntia tämän kuunteluun.
http://bambuser.com/v/3327038

Anonyymi kirjoitti...

Tsuhna sanoi...
"Bloginpitäjää hengenheimolaisineen voisi verrata jehovan todistajiin sikäli, että he ovat mielestään pieni valittujen joukko, jotka tietävät, miten asiat oikeasti ovat."

Totta toinen puoli. Kyllä aika pitkälti tiedetään miten homma toimii, mutta ei tuota tietoa meille laskeutunut enkeli taivaasta kertomaan, vaan se on kaivettu helvetin ison paskakasan uumenista, määrätietoisesti ja suurella työllä tiedonjanon motivoimana. Emme pidä itseämme valittuina. Päinvastoin valitsimme mielenkiintomme kohteen. Kuka tahansa voi alkaa tutkia samaa aihetta ja jos hän tulee erilaiseen lopputulemaan ja pystyy empiirisillä todisteilla osoittamaan ymmärryksemme vääräksi, kuten tieteelliseen metodiin kuuluu, niin varmasti muutamme asemaamme ja kiitämme vielä päälle.

Se että huutelee sivusta ad hominem hyökkäyksiä ei sisälly tieteelliseen metodiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä kertaa Kanin palkinto ei olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen. Nyt ihan oikeasti tajusin, että pankit kusettaa meitä. Vielä kauheampaa olisi se, että pankin pääekonomisti ei tajuaisi rahan syntyä. Tämä talousjärjestelmä pysyy pystyssä vain niin kauan, kuin tavallinen kansa uskoo tuollaisia horinoita ja uskoohan se. Tarvitaan selvästi valonkantajia, jotka tuovat valon kansalle. Step by step. Ensin tieto "miten raha syntyy", helposti ja ytimekkäästi, jotta Haukiputaan mummokin tajuaa

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämän blogin sisältö joskus aukeaa suurelle massalle niin vallankumous on suoritettu ennen seuraavaa aamua.
Suosittelen jokaiselle varautumista taloudelliseen myrskyyn lähiaikoina, suuretkin kusetukset alkavat hahmottua Tsuhnan kaltaisille, ummehtuneille lampaille.

Nim. Merk. lammpu on syttynyt jo muutamia vuosia sitten.

Ebolakani kirjoitti...

"Vielä kauheampaa olisi se, että pankin pääekonomisti ei tajuaisi rahan syntyä."

Suurin osa "taloustieteilijöistä", ekonomisteista jne. on talouspappeja, joiden ainoa toiminto on perustella palkanmaksajansa käyttäytyminen.

Aktia pankin pääekonomisti (herra Tyrväinen) on sitä mieltä, että pankit välittävät rahoitusta ylijäämäisiltä talouksilta alijäämäisille ja näin ollen pankit ovat yhteiskunta neutraaleja.

Pankin pääekonomistin ei pidä tietääkään mistä tai miten raha syntyy.

Vilpitön hölmö on hevletin paljon uskottavampi.

Anonyymi kirjoitti...

TD on kaunis idea ja välttämätön tilanteen korjaamiseksi. Mutta valitettavasti sekään ei meitä pelasta niukkenevien resurssien maailmassa. Halvan ja helpon öljyn aika on ohi. Raakaöljyn tuotanto maailmassa laskee vuosi vuodelta. Halpa öljy on merkinnyt meille tähän saakka lähes ilmaisia "energiaorjia".

Energia = talous = länsimainen hyvinvointi.

Edelliseen voitaisiin lisätä myös: öljy = ruoka = väestöräjähdys = globaalit markkinat = ihmisten ja tuotteiden vapaa liikkuvuus = kompleksiset yhteiskuntarakenteet.

Tämä kaikki on nyt ohi.

t: pieni(ebola)Kani

Anonyymi kirjoitti...

"Keskittykää vain tulevan romahduksen odottamiseen. Minä puolestaan nautin korko-ja osinkotuloista ja mukavasta elämästä."

Juu, näin se menee.
"Entinen" Goldman Sachsin illuminati nykyinen EKP:n illusionisti Mario Draghi lupasi lupasi puoli vuotta sitten, että se puolustaa euroa tarvittaessa vaikka rajattomin velkakirjaostoin. Vielä se ei ole käyttänyt tukiostoihin euroakaan, mutta lupaus on tuottanut riskipitoisen finanssivarallisuuden omistajille mojovan pikavoiton: tuhat miljardia euroa. (http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/30/tuhat-miljardia-euroa-kuin-taikurin-hatusta/20131573/170)

Onnea vain kaikille voittajille!

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä paskasti kysyttykin Iivariselta.

Kysymyksen paremmalla muotoilulla olisi voitu päästä myös parempaan vastaukseen.

Ebolakani kirjoitti...

"Oli kyllä paskasti kysyttykin Iivariselta."

Herra Tyrväinen ymmärsi kysymyksen tahallisesti väärin.

Anonyymi kirjoitti...

"Oli kyllä paskasti kysyttykin Iivariselta.

Kysymyksen paremmalla muotoilulla olisi voitu päästä myös parempaan vastaukseen."

Iivarinenhan vielä tarkentaa siinä, kun Tyrväinen alkaa selvittää asiaa, että tässä ei ole nyt kyse mistään 300 vuotta vanhasta kultakimpaleista, vaan siitä rahasta mikä nyt on pankkitililläni. Mistä se on tullut?

Vastaus tähän olisi ollut, että se on jonkun velkaa. Tämä velallinen on päättänyt kuluttaa velkarahansa ja nyt se on sinun tililläsi. Se voi myöskin olla itsesi ottamaa velkaa. Rahaan liittyy aina velkoja\velallinen suhde.

Kyllähän Tyrväinen vieläkin jatkaa ymmärtämättömyyden selittelyä Ylen Mitä Maksaa keskusteluosiossa, vaikka kysymykseen voi vastata yllä mainitulla tavalla hyvinkin yksinkertaisesti.

Mistä raha tulee palataan kuulemma viikon päästä Mitä Maksaa -ohjelmassa. Toivottavasti sieltä ei tule taas jotain väsynyttä luentoa oravannahoista...

Anonyymi kirjoitti...

"Herra Tyrväinen ymmärsi kysymyksen tahallisesti väärin."

Herra Tyrväiselle ei olisi pitänyt antaa mahdollisuutta tähän tahalliseen väärinymmärrykseen.

Herra Tyrväisen vastaus olisi pitänyt keskeyttää heti kun vastaus alkoi poiketa siltä polulta, jota Iivarinen kysymyksellään tarkoitti.

Herra Tyrväisen annettiin kuitenkin jaaritella turhanpäiväisiä asioita useita minutteeja kuin hän olisi selittänyt asiaa jollekin tarhalaisille tai muutoin älyllisesti keskenkasvuisille ihmisille (joita suurin osa ihmisistä toki on).

Mutta ei hätää, ehkä Herra Iivarinen pääsee seuraavassa haastattelussaan itse keskustelemaan Tyrväisen kanssa asiasta siten, että Iivarinen valmistautuu paremmin, saa enemmän aikaa ja saa Tyrväiseltä suoria vastauksia hyvin muotoiltuihin kysymyksiin.

Ebolakani kirjoitti...

"
Mistä raha tulee palataan kuulemma viikon päästä Mitä Maksaa -ohjelmassa. Toivottavasti sieltä ei tule taas jotain väsynyttä luentoa oravannahoista..
"

Ihanko totta!

Tätä Kani odottaa suurella mielenkiinnolla.

Ebolakani kirjoitti...

"Herra Tyrväisen vastaus olisi pitänyt keskeyttää heti kun vastaus alkoi poiketa siltä polulta, jota Iivarinen kysymyksellään tarkoitti."

Tuo taas vaatii elämänkokemuksella ostettuja palleja.

:)

Anonyymi kirjoitti...

8.2 eli ensi perjantaina Iivarisen pitäisi palata eetteriin Ylen isännöimässä Mitä maksaa ohjelmassa. Ohjelmasta tulee näillä näkymin "suuri rahajakso" joten ehkä pääsemme vihdoin suurella levityksellä käsiksi todelisiin rahan mekanismeihin ja niin kauaskantoisiin vaikutuksiin.

ilponaamio

Anonyymi kirjoitti...

Tää on hyvä.

Aktian pääekonomisti Timo Tyrväisen kommentin, ” Hei kaikki talouden ymmärtämisestä kiinnostuneet", loppukevennys.

"Muutama vuosikymmen sitten merkittävä suomalainen runoilija – näin minulle on kerrottu - kirjoitti runon ajattelemisesta. Saamani raportin mukaan runo kehotti ajattelemaan asioita yhdellä varauksella: ”…mutta rahan syntyä älä ajattele! Siinä menee järki.” Sitaatti on toisen henkilön muistinvarainen lainaus, joten en mene siitä takuuseen. Jos joku löytää lähteen ja oikean sanamuodon, olisin kovin kiitollinen.

Ystävällisin terveisin

Timo Tyrväinen
Valtiotieteen tohtori, pääekonomisti


http://www.facebook.com/aktia