22.12.2012

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta toivottaa herra Kani sekä Kapteeni Picard.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuin myös ja kiitoksia mitä mainioimmasta työstäsi jälleen menneenä vuonna. Kerro kapteenille terkkuja.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua Herra Kanille! Ensi vuodesta tulee varmasti ikimuistoinen.

Ps. kiitokset mahtavasta blogista, joka on myös viihdearvoltaan kiistattomasti valtakunnan parasta antia. Vastuu on tietenkin lukijalla, niin hyvässä kuin pahassa tai talousjärjestelmässä.

Ebolakani kirjoitti...

Hou hou hou!

Anonyymi kirjoitti...

Nöyrä ja arvostava kiitos koko vuoden osalta realismiin palauttavista kirjoituksista tavalla, joka on saanut aikaan humoristisen naurun juuri itkun tullessa!

Mikäli Kanin ehtymättömästä dokumenttipussista jostain ennalta-arvaamattomasta syystä hetkellisesti ei kirjoittamisen aihetta sattuisi löytymään, niin pyytäisin nöyrimmin Kania tarkastelemaan harmaan talouden (erityisesti finanssisektorin) vaikutusta kansantalouteemme.

Itse olen vasta äskettäin havantunut asiaan luettuani Hirvosen, Lithin ja Waldenin Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilauksesta vuonna 2009 tekemän dokumentin "Suomen kansainvälistyvä harmaa talous".

Onko harmaa talous ja veronkierto (-suunnittelu) todellakin syynä maamme kadonneeseen pääomaan? Onko BKT:stämme 20% todellakin kateissa, kuten dokumentissa suurimmillaan mainittu?

Itse dokumenttihan löytyy täältä : http://web.eduskunta.fi/dman/Document.phx?documentId=so17210161302877&cmd=download

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät Joulut ja Uudet vuodet vaan ja kiitokset Kanille hyvän blogin pitämisestä !

Kun on tapana hieman muistella kuluvaa vuotta niin täytyy sanoa, että se "Euroopan Unionin kansantaloustiede tutuksi" oli vuoden mahtavin juttu ja varmasti sinulle yksi kohokohta, isot kiitokset siitä vielä erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

"...Ahon mukaan talouskriisin syinä ovat kilpailukyvyn heikkeneminen ja rakenteelliset heikkoudet – eivät suhdanteet, pankit tai valtioiden kehno taloudenpito..."

Ebolakani kirjoitti...

Taisit viitata tähän: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56088-aho-maalaa-haasteen-soinin-pelko-ei-ole-viisauden-alku

Yli 150 maata käyttävät velkaan perustuvaa rahaa.

Yli 150 maan taloudessa on paikallisten pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen takia koron mentävä aukko.

Yli 150 maata yrittää ansaita vientituloina toisessa maassa lainattua ja kiertoon kulutettua velkaa täyttääkseen koron jättämän aukon.

Mikäi aukkoa ei kyetä syystä tai toisesta täyttämään kaatuu pankkien pyörittämä ponzi ja tuhoaa koko talouden.

Herra Ahon arvio on täysin väärä, harhaanjohtava sekä abysmaalisen jälkijättöinen.

Ebolakani kirjoitti...

"se "Euroopan Unionin kansantaloustiede tutuksi" oli vuoden mahtavin juttu ja varmasti sinulle yksi kohokohta, isot kiitokset siitä vielä erikseen."

Ole hyvä.

Suunnitelmassa on versio 2.0. Saapas nähdä tuleeko siitä koskaan valmista.

:)

Anonyymi kirjoitti...

Keh,keh, "onnellista uutta vuotta".
Varallisuuserojen suuruus hahmottuu tarkasteltaessa eri tuloluokkien välisiä eroja. Rikkain kaksi prosenttia maailman väestöstä omistaa globaalista varallisuudesta 51 prosenttia. Vaurain kymmenen prosenttia taas hallitsee peräti 85 prosenttia maailman varallisuudesta. Samaan aikaan maailman väestön köyhempi puolisko omistaa vain yhden prosentin maailman yhteenlasketusta pääomasta.(http://www.maailmantalous.net/?q=fi/node/50)
Hyvin menee, ja meno jatkuu. Mikään tai kukaan ei voi sitä estää.

terveisin
Tää peli on hävitty!

Anonyymi kirjoitti...

85%+51%=136%+1%=137% jotain meni väärin. Vai tarkoitatko, että 85% sisältyy myös se 2%? Jos näin on, niin silloin taas lopputulos on väärä.

Anonyymi kirjoitti...

2% omistaa 51% glopaalista varallisuudeta. 10% (2%+8%) omistaa yhteensä 85% ( 51%+34%) glopaalista varallisuudesta. Loput 15% glopaalista varallisuudesta jää loppu väestön (90%) nautittavaksi niin, että puolet koko väestöstä jakaa 1%:n ja muut (89%) 14%.
Kuten huomaatte eliitillä, lakeijoineen (2%+8%) on ehdoton enemmistö (51%+34%) Maapallo- osakeyhtiön pääomista. Ei liene kellekkään epäselvää kuka tätä peliä vie? Tilanne nyt 85-15 eliitin eduksi. Viimeinen erä menossa.

Anonyymi kirjoitti...

"Hyvin menee, ja meno jatkuu. Mikään tai kukaan ei voi sitä estää."

Islantilaiset näyttäisivät yrittää estää, toivottavasti onnistuvat, vai palautetaankohan sinne ameriikkalaisten toimesta "demokratia" sitä ennen takaisin?

Ebolakani kirjoitti...

"Onko harmaa talous ja veronkierto (-suunnittelu) todellakin syynä maamme kadonneeseen pääomaan? Onko BKT:stämme 20% todellakin kateissa, kuten dokumentissa suurimmillaan mainittu?"

Himputti! Viestisi oli livahtanut roskaposteihin.

Hyvä aihe, jota tavallaan on ohimennen vasemmalla kädellä kouraistukin.

Katsotaanpas asiaa tarkemmin...