11.12.2012

Herra Kani haluaa lähettää herra Kokkilalle terveisiä

Ykkösaamun vieraana on Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n uusi puheenjohtaja Ilpo Kokkila. 

Ilpo Kokkila
"... viime päivät ja viikot on puhuttu siitä, että talouden tilanne on tosi huonona ja on vaikea käyttää sellaista sanaa kuin palkankorotukset, koska näyttää siltä, että tiukanlinjan kanssa joudutaan elämään ja palkkoja pitäisi mieluummin alentaa kuin nostaa."
Herra Kani haluaa lähettää herra Kokkilalle terveisiä:


Siinä on rima. Tästä lähdetään ja tuon alle pitäisi päästä. 

Joten herra Kokkila, toisin kuin herra Linkola, ole Mies ja näytä esimerkkiä aloittamalla itsestäsi. Kokeillaan kauanko tulet toimeen ~100-150 € palkkatuloilla.

Ainiin, melkein unohtui (EDIT:)

Siinä samalla voisit selittää meille tietämättömille, että mitä tapahtuu Suomen valtion verotuloille ja tätä kautta luottoluokitukselle sekä pankkisektorille jos-ja-kun palkkoja alennetaan?

7 kommenttia:

Rauli @ Kaikenhuippu kirjoitti...

Heh. Mainiota. Mutta näinhän se on: Kilpailevassa ympäristössä siitä, mikä on mahdollista, tulee välttämätöntä.

Olemme kaivamassa itseämme kollektiiviseen kuoppaan, ja ainoat neuvot joita reunalla istuvat kykenevät huutamaan, on että kaivakaa kovemmin ja syvemmälle. Ne tyypit olisi jotenkin saatava mukaan sinne monttuun... josko sitten alkaisi löytyä jotain oikeasti hyödyllisiä ideoita?

Fossiilisen energian hiipuessa olemme tosin kusessa ihan ilman tätä kuviotakaan. Kuvittele tuon kaivurin tilalle lapio, ja sitten kuvittele miten paljon hiekkaa saadaan liikkumaan päivän aikana per nokka (eli mikä on tuottavuus, josta myös verotulot lopulta saadaan, jos saadaan).

Anonyymi kirjoitti...

No mutta eikös se nyt ole jo kaikilla ollut kauan tiedossa, että tämä nykyinen ns. "Kulutusjuhla" Ei tule kestämään vaan lopulta palataan takaisin sinne vanhaan 1910 -malliin.

Pellot raivataan hevosilla, ja ne elää ketkä saa leipää jostakin. Ei ollut mäkkäreitä eikä markkinataloutta, Pirttikin oli laho ja mätä pahimmillaan.

Onhan näitä aikoja ollut. Muistellaan näitä hyviä aikoja lämmöllä ja palataan vanhaan kunnon aikaan. Ei mikään kestä ikuisesti, valtakuntia syntyy ja kuolee. Nyt on EU:n vuoro. 1991 oli Neuvostoliiton vuoro...

Anonyymi kirjoitti...

Kilpajuoksu pohjalle. Tästä se alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko olla, että palkkoja alentamalla ajetaisiin ihmiset tarkoituksella pankkien lainapapereita allekirjoittamaan..? Eli pakko ottaa lisää velkaa kun ei palkkatulot riitä...

Ts. Pidetään pankkitoiminta ja velkaorjuutus käynnissä!

Ebolakani kirjoitti...

"Eli pakko ottaa lisää velkaa kun ei palkkatulot riitä... "

Kyllä. Olet oikeassa.

Tarkoituksena on luoda luottokorttiyhteiskunta, jossa tulojen ja menojen erotus on käytännöllisesti katsoen pakko paikata luotolla.

Palkkojen alentaminen ei pienennä olemassa olevaa velkataakkaa yhtään. Ei sentin senttiä. Näin ollen palkkojen alentamisen myötä elinkustannukset pysyvät samoina ja jopa kasvavat, koska valtion verotulot romahtavat.

Khayr kirjoitti...

Meitä valmistellaan jo henkisesti "vastuullisiin" päätöksiin ensi syksyn isoja neuvottelukierroksia varten.

Ikävä kyllä me suomalaiset ollasn sen verran lammasmaisia, että median tukemsna EKn kannat tulevat menemään läpi ilman sen suurempia kahinoita.

Kirjoitin palkkamaltista blogiini, käykäähän kommentoimassa.

Ebolakani kirjoitti...

"Meitä valmistellaan jo henkisesti "vastuullisiin" päätöksiin ensi syksyn isoja neuvottelukierroksia varten. "

EK:lla on nyt hieman vaikeaa. Tästä syystä hirveä provosointi.

Jos nyt tähän jotain viitsisi enää sanoa, niin se on tässä:

Saksaa on täysin turha pitää palkkamaltin esikuvana. Ameriikan ihmemaa on jo vuodesta 1970 lähtien toteuttanut palkkamalttia. Mikä maan tilanne on nyt?