30.10.2012

Eurooppaa ravisteleva taloudellinen kriisi on täysin suunniteltu

Der Spiegel haastatteli herra Draghia, EKP:n pääjohtajaa: ECB - Interview with Der Spiegel - Mario Draghi, President of the ECB, conducted by Michael Sauga and Anne Seith on 22 October, published 29 October 2012
...
Draghi: A lot of governments have yet to realise that they lost their national sovereignty a long time ago. Because, in the past, they have allowed their debt to pile up, they now need the goodwill of the financial markets. That sounds like a paradox, but it is nonetheless true: it is only once the euro area countries are willing to share sovereignty at the European level that they will gain sovereignty.
...
Huono Suomennos:
...
Draghi: Moni hallitus ei ole vielä ymmärtänyt, että he menettivät kansallisen suvereniteetinsä jo kauan sitten. Koska, kauan sitten, ne sallivat velan kasautua, mutta nyt ne ovat finanssimarkkinoiden hyväntahtoisuuden armoilla. Tämä kuulostaa paradoksaaliselta, mutta se on joka tapauksessa totta: vain kun euro alueen maat ovat halukkaita jakamaan suvereniteettiaan eurooppalaisella tasolle ne saavat takaisin sitä.

...
Kysytäänpäs yksi kysymys: miksi euro alueen maat ovat finanssimarkkinoiden hyväntahtoisuuden armoilla?

Annetaanpas itse EKP:n, eli herra Draghin työnantajan vastata tähän: ECB - Talous- ja rahaliitto (EMU)
Lue vaihe kaksi:
Julkisen sektorin keskuspankkirahoitus kielletään.
Kyllä, luit täysin oikein. Euroopan keskuspankkia on erikseen kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria. Tämän lisäksi jokaisen EMU maan paikallisella keskuspankilla on täsmälleen sama kielto.

Tämä tarkoittaa sitä, että  euro ei ole valtionvaluutta. Yksikään 17 valtiosta, jotka käyttävät euroa, ei voi liikkeelle laskea euroja, vaan ovat kyseisen valuutan käyttäjiä. Valtion, joka on omaksunut euron, on lainattava valuuttansa. Niiden on maksettava mitä tahansa velkakirjamarkkinat vaativatkaan. Ja tämä on se syy, joka ajaa valtion kuin valtion hakemaan rahoitusta finanssimarkkinoilta.

Tästä syystä 65% EMU maista on taantumassa tai lamassa! Tästä syystä EU maista noin 50% on taantumassa tai lamassa.

Eurooppaa ravisteleva taloudellinen kriisi on täysin suunniteltu. Ja sen ainoana tarkoituksena on yhteiskuntajärjestelmämme degeneroiminen Neofeodaaliseksi (synonyymi Plutokratialle).

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/saastopankki_lainakatto_kadottaisi_viidesosan_ensiasunnon_ostajista/6356347


Tämähän vähentäisi kierrossa olevan rahan määrää (syntyä).

Eli pankkivalvonta aiheuttaisi omalla toiminnallaan laman :)

t:pieni(ebola)Kani

Ebolakani kirjoitti...

Totta. Tällä hetkellä, nykyisessä taloudellisessa järjestelmässä, näin kävisi.

Mutta tässä jutussa on enemmän kuin voisi olettaa.

Pieni hetki...

Tero kirjoitti...

Nykyinen velkaperusteinen rahajärjestelmämme edellyttää jatkuvaa rahamäärän kasvua --> velkamäärän kasvua --> uusien lainojen ottamista ( eli uusia ensiasunnon ostajia),

koska muuten,

Nykyiset olemassaolevat asuntolainat ja muut lainat jäävät maksamatta,

koska,

Suomen pankin vastaushan on:

"Kun pankille maksetaan laina takaisin, niin kyllä se raha katoaa. Aina, jos asiakas maksaa pankille eikä toiselle asiakkaalle, rahan määrä supistuu."

Silloin ainoa rahan lähde on tämä :

Jonkun täytyy marssia pankkiin ja ottaa uutta lainaa.

Deflaatiota pukkaa siis. Pahemman kerran.

Se siitä hyperinflaatiosta.


Ebolakani kirjoitti...

"Eli pankkivalvonta aiheuttaisi omalla toiminnallaan laman "

Laki luottolaitostoiminnasta sekä Finanssivalvonnasta yhdessä mahdollistavat sen, ettei mitään lakimuutosta tarvita. Finanssivalvonta voi esim. uhkasakon voimalla tai vaikkapa pelkällä uhkauksella peruuttaa toimilupa kirjaimellisesti pakottaa pankit toteuttamaan esim. 50% lainakattoa. Itse asiassa FIVA olisi voinut tehdä tämän jo 10 vuotta sitten.

Mutta tätä ei ole haluttu tehdä ja syy tälle on varsin yksinkertainen.

Asuntolainat ovat nopein, yksinkertaisin sekä tehokkain (mutta valitettavasti tuhoisin, kuten olemme jo huomanneet) tapa "pumpata" talouteen massiivisia määriä rahaa. Tästä tavasta tuli koko taloutemme peruspilari sinä hetkenä kun liityimme EU:n (keskuspankkirahoitus kiellettiin). Tästä syystä jokaisessa EU maassa on jonkinasteinen asuntohintakupla.

Valitettavasti tämä lainakattojuttu on täyttä... krhöm... paskaa.

Käytännöllisesti katsoen kaikki varallisuuskuplat (asunto, osake jne.) ovat pankkien luotottamisen tulosta. Tämä on varsin hyvin tunnettu tosiasia (http://ebolakani.blogspot.fi/2012/02/valitettavasti-kanin-on-nyt-tuotettava.html).

Silloin kun rahaluontioikeus on osittain tai kokonaan delegoitu yksityisille osakeyhtiöille kaikkein yksinkertaisin sekä tehokkain tapa hallita varallisuuskuplien syntymistä on verotus (muitakin on).

Verot ovat pakollisia menoja, jotka ihmiset ottavat huomioon laskiessaan kuukausittaisia menojaan. Näin ollen mitä korkeampi esimerkiksi kiinteistövero on, sitä vähemmän ihmisillä jää "vapaata" rahaa asuntolainan hoitamiseen ja tätä pienempiä ne (asuntolainat) ovat. Syy tälle on varsin yksinkertainen: lainaa voidaan ottaa täsmälleen niin paljon kunnes lainanhoitokustannukset "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta.

Toisin sanoen, mitä alhaisempi kiinteistövero on, sitä enemmän rahaa "vapautuu" maksettavaksi lainanhoitokustannuksiin ja tätä korkeammaksi esimerkiksi asuntokuplat kasvavat.

Loppujen lopuksi tässä jutussa on sen 1000 ja 1 ongelmaa, jotka kaikki (ällistyttävää kyllä) johtavat kahteen ongelmaan: rahan syntymekanismiin sekä lakiin.

Molemmat ovat ihmisen keksimiä. Molemmat painetaan paperille. Ja näin ollen molemmat ovat myös muutettavissa milloin tahansa ja minkälaiseksi tahansa.

Mutta (aina se mutta) http://ebolakani.blogspot.fi/2011/04/se-joka-hallitsee-rahaa-hallitsee.html

:)

Siperia Opettaa kirjoitti...

Vanhan perimätiedon mukaan läski on ikuista.

Pitäisikö tuon rinnalle nostaa uusi viisaus "velka on ikuista"?

... niin pitkään kunnes velkaorjat valtio kerrallaan heräävät todellisuuteen ja nousevat kapinaan, ja tyhjästä luotu raha muuttuu takaisin tyhjyydeksi.

Ebolakani kirjoitti...

"Deflaatiota pukkaa siis. Pahemman kerran."

Alku oikein, loppu väärin.

"Inflaatio tarkoittaa rahan ostovoiman heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa hintojen nousua"

Kääntäen

"Deflaatio tarkoittaa rahan ostovoiman kasvua sekä siitä aiheutuvaa hintojen laskua"

Tämä tarkoittaa sitä että mikäli tuhoisimme kaikki muut rahat paitsi yhden rahan (esim. 1€) olisi sen ostovoima MEGAJÄTTITURBOGIGANTTIMAINEN!

Valitettavasti tämä ei pidä paikkansa.

Syykin tähän on varsin yksinkertainen: jäljellä olevalla rahalla (esim. 1€) on mahdollista maksaa täsmälleen sen nimellisarvon verran lainanlyhennystä tai korkoja. Ei enempää, eikä yhtään sen vähempää.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on saavutettu eräs käännekohta Suomen historiassa.

Suurin osa suomalaisista muodostaa maailmankuvansa suomalaisten tiedotusvälineiden kautta. Eli se mitä suomen televisiouutisissa sanotaan on virallinen totuus.

Nyt se on sitten virallisesti totta: "...Suomi on vajoamassa muiden Euroopan kriisimaiden kanssa samaan joukkoon..." (MTV3 1.11.2012).

Tuo lause on saavuttamassa suomalaisten tietoisuuden ja tajunnan. Tässä kohti olisi hyvä muistaa kaikki se, mitä Kreikkalaisista on aikaisemmin sanottu: "...me suomalaiset olemme niin laiskoja..." ja "...meillä suomalaisilla on niin hyvät eläkkeet..." ja "...meidän suomalaisten eläkevakuutusjärjestelmä on sisällytetty bruttokansantuotteeseen ja näin ollen olemme vääristelleet tilastoja ja totuutta..." ja "...suomalaiset työttömät löhöävät vain kotona ja juovat kaljaa..." jne, jne...

Mutta ei hätää. Meillä täällä Suomessa on leudot talvet, toisin kuin esimerkiksi Espanjassa.

Sitä paitsi, kelpaahan meidän täällä revontulien loimutessa lämmitellä.


t: pieni(ebola)Kani

Anonyymi kirjoitti...

Uutinen oli virheellinen siltä osin, että sen ei ollut tarkoitus saavuttaa kansalaisten korvia. Vahingossa valtaeliitille mennyt informatiivinen tiedote eksyi MTV:ssä uutisten joukkoon. Eiköhän he oikase virheellisen uutisen ja jatka samalla hyvällä linjalla, että me pelastamme Eurooppaa yhteisillä talkoilla. Eli seteleitä polttamalla,
ettei palomuuri syty ja heinäsirkkaparvet valtaa maatamme.